İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası finalinde yarın Bursaspor ile karşılaşacak.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 21. finaline çıkacak olan sarı-kırmızılı ekip, ev sahibi durumunda bulunan Bursaspor'u saf dışı bırakarak hem bu kulvarda 16. şampiyonluğunu elde etmek hem de sezonu çifte kupayla tamamlayabilmek için mücadele verecek.

Kupanın son şampiyonu olan ve bu kulvarda 15 kez mutlu sona ulaşarak rekoru elinde bulunduran "Cim Bom", başarılarına bir yenisini daha eklemek istiyor.

Bursa Atatürk Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak mücadeleyi hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım, 2011-2012 sezonunda Bursaspor ile Fenerbahçe arasında Ankara'da oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinde de düdük çalmıştı. Bu karşılaşmayı sarı-lacivertliler 4-0 kazanmıştı.

Muslera oynayamayacak

Galatasaray, bu sezon sergilediği performansla elde edilen lig şampiyonluğuna büyük katkı sağlayan kaleci Fernando Muslera'yı kupa finalinde kullanamayacak.

Copa America organizasyonu öncesi Guatemala ile özel maç yapacak olan Uruguay Milli Takımı'nın kampına çağrılan Muslera, hem Galatasaray Kulübü'nün hem de kendisinin talebine karşın izin verilmemesi nedeniyle ülkesine gitti. 

Galatasaray 6'ncı kez "duble" peşinde

Galatasaray, yarın Bursaspor'u yenmesi durumunda, tarihinde 6'ncı kez bir sezonu hem lig hem de kupa şampiyonu olarak tamamlayacak.

Son olarak 1999-2000 sezonunda hem lig hem de Türkiye Kupası'nı kaldırarak "duble" yapan "Cim Bom", aradan geçen 15 yılın ardınan bu başarısını tekrarlama fırsatı yakaladı.

Sarı-kırmızılılar, 1962-63, 1972-73, 1992-1993, 1998-1999 ve 1999-2000'de sezonu iki kupayı birden kazanarak tamamladı.

Hamzaoğlu bir kez daha kulüp tarihine geçebilir

Galatasaray'da hem futbolcu hem de teknik adam olarak şampiyonluk yaşayan ilk isim unvanını kazanarak tarihe geçen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Ziraat Türkiye Kupası finalinin kazanılması halinde bir unvanı daha elde edecek.

Sarı-kırmızılı ekipte forma giydiği 1992-1993 sezonunda hem lig hem de kupa şampiyonlukları kazanan Hamzaoğlu, bu başarıyı hem oyuncu hem de teknik adam olarak elde eden ilk isim olarak bir kez daha kulüp tarihinde yerini alacak.