İSTANBUL - Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde sarı-lacivertli takımın antrenmanı sırasında gazetecilerin soruların yanıtlayan Başkan Aziz Yıldırım, geçen sezon da ikinci devrenin başında maçlar kaybettiklerini, puan farkı 10'dan 4'e düşünce yeniden ayağa kalktıklarını anlatarak, "Şimdi Trabzonspor ve Galatasaray maçlarını deplasmanda oynadık. Birisinden bir puan aldık, diğerinde yenildik. Kendimiz orada mağlup olduk, bizi Galatasaray yenmedi. Bizim oyuncunun kendini attırması, onun arkasından da psikolojik olarak yediğimiz golün karşılığını verebilmek için açılınca da ikinci golü yedik" diye konuştu.

Galatasaray maçında Alves'in ve Torku Konyaspor maçında da Bekir İrtegün'ün gördüğü kırmızı kartların doğru olduğunu kaydeden Aziz Yıldırım, şöyle devam etti:

"Ancak o iki maçta hakemin de yalnışlıkları var. Biz yine sustuk sesimizi çıkarmadık. Elle atılan goller oluyor, hak edilmeyen pozisyonlar yaratılıyor. Maçtan önce Galatasaray camiasından başkanlarının söylemleri var. Bana göre ilk 7 dakikada Galatasaray'ın 3 tane sarı kart vardı. Bir oyuncusu atıyor kendini, Emenike'ye giriyor, pozisyonu devam ettiriyor, dönüp sarı kart gösterecek 'devam' diyor. Biz de oyuncu atılınca 'onun bahanesinin arkasına sığınıyorlar' demesinler diye sesimizi çıkarmadık. Bekliyoruz, bütün hakemlerin herkese eşit olmasını bekliyoruz. Alves ve Bekir'in kartı doğru ama Torku Konyaspor maçında Kuyt'a yapılan hareket de kırmızı karttı, gösterilmedi. Bunlar yanlış hareketlerdi cezalandırıldı, ama karşı taraf da cezalandırılacak. Emenike'nin ceza alanı içindeki pozisyonu penaltıydı. Orada rakip oyuncu ayağını koyuyor ve Emenike'nin hareket yönünü önlüyor. Emenike vurabilirdi veya sağa kaçabilirdi. Ancak ayağını koyunca Emenike ayağını kurtaramadı. O harekete kitap ne yazıyorsa onun verilmesi lazım."

"Alves'e 30 bin avro ceza verdik"

Aziz Yıldırım, Galatasaray maçında kırmızı kart gören Bruno Alves'e 30 bin avro para cezası verdiklerini söyledi.

Alves ile görüşme yaptığını dile getiren Yıldırım, "Alves'e 50 bin avro ceza vermedik. Menajeri bu haberleri size veriyor. Orada öyle bir konuşma oldu, rakamı telaffuz ettik ve 'hukukçulara soracağız' dedik. Ancak hukukçular 'talimat gereği 30 bin avro ceza verebiliyoruz' dediler. 30 bin avro Alves'e verdik, 20 bin avro Bekir'e verdik. Bundan sonra Fenerbahçe'ye zarar veren herkese gereken cezayı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Fenerbahçe'nin erkek takımının voleybol maçında yapılan Ersun Yanal tezahüratıyla ilgili soru üzerine, "Kaç kişi yapıyor. Stada gelebiliyorlar mı, yarın öbür gün voleybola da basketbola da gidemeyecekler. Fenerbahçe için 1 milyon üye projesi yapıyoruz. Onlar Fenerbahçeliyse gelsinler kulübe üye olsunlar. 400 kişi, 300 kişi toplanıyorlar bir maça gelip bağırıyorlar. Gerekirse sert tepki yaparım ama adamlar geliyorlar amatör maçta eğleniyorlar, kendi kendilerine söylüyorlarsa rahatsız etmez beni. Ancak statta söylerse rahatsız eder beni. Ancak basketbol maçında sevgilerini dile getiriyorlar getirsinler" diye konuştu.

Yeni transfer Diego'nun performansıyla ilgili Aziz Yıldırım, "Diego yavaş yavaş adapte olur. 3 sene burada. Bir günde olmaz. Beşiktaş ve Gençlerbirliği maçında statta olacağım. Soyunma odasında oyuncularımla olacağım. Bir aksilik olamzsa maçlara gideceğim" dedi.

"Yine şampiyon olacağız"

Aziz Yıldırım, takımın performansıyla ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti:

"Geçen sene ikinci devre başladı, Sivasspor'a, Eskişehirspor'a mağlup olduk. Sizlerde şöyle bir algı var. Bu hafta yendi iyi, öbür hafta yenildi kötü. Geçen sene hafta hafta bizim oynadığımız maçlar ve diğer takımların oynadığı maçların neticelerini çıkarttım. Biz burada yürürken diğerleri de kaybetti. Şimdi onlar kazanıyorlar, biz onlarla oynuyoruz. İlk devre böyle bir şey yoktu, Beşiktaş ile berabere kaldık, Galatasaray'ı yendik. Şimdi tam tersi ilk devrede üçünü deplasmanda oynuyoruz. Beşiktaş maçını kazanırsak, geçen seneden bu takımlara göre daha iyi netice almış oluruz. Ben diyorum ki gol atın, basketbolda da üçlük sayı atın. Çünkü bunu yaptığınız zaman kazanıyorsun. Gol atın kazanın. (İyi oynadı kazandı) Türkiye'de kimse bunlara bakmıyor. Herkes sonuca bakıyor."

Ersun Yanal'ın gönderilmesiyle ilgili olarak Yıldırım, "Ersun Yanal'ı niye gönderdik. Geçen sene ligin bitimine 4-5 hafta kala bizim takım antrenman yapmadı. Çaykur Rizespor ile berabere kalıp şampiyon olduktan sonra iki günde hafif ter idmanı yaptık. Ondan sonra 3 ay tatil yaptık. Geldik, doğru dürüst çalışmadık. Bu kadro çalışınca ancak rayına oturur. İsmail Hoca da çalıştırıyor. Yavaş yavaş oturacak. Merak etmeyin yine biz şampiyon olacağız. Fenerbahçeliler rahat olsun. Biz de bu arada diğer projelere bakıyoruz. Küçük olsun bizim olsun mantığıyla değil, büyüsün hepimizin olsun, Fenerbahçe bütün Fenerbahçelilerin olsun diye çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"İsmail hoca buranın çocuğudur"

Aziz Yıldırım, bir gazetecinin "Beşiktaş maçında kötü sonuç alınırsa İsmail Kartal gönderilecek şeklinde iddialar var" demesi üzerine şunları söyledi:

"Devre arasında kendisi gitmezse hiç antrenör gönderdim mi? Sezon sonunda iyi de olsa kötü de olsa şartlara göre ayrımı yaptım. İsmail hoca buranın çocuğu, sonuna kadar burada kalacak. Gidecek gelecek yok. Aziz Yıldırım gittiği gün, 'ben gidiyorum' derim. Arzu ederse bırakır. Hiç arada da antrenör göndermedim. Kendisi 'ben ayrılacağım' derse, bir şey diyemem. Aykut hocayı kaç kez geri çevirdiğimi biliyorum. İsmail hoca duygusal, çalışıyor çok çalışıyor. Gereksiz şeyleri de televizyonda söylüyor. Kendisini zor duruma sokacak şeyleri de söylüyor. Bunları söylememesi gerektiğini de kendisine söyledim. Oturttum anlattım. O haddini bilerek derken mana o değil."

Passolig konusu

Aziz Yıldırımı, Passolig ile ilgili soru üzerine, şu görüşleri dile getirdi:

"Herkes şunu algılasın, 3 temmuz olayı bir şike olayı değildir. Nasıl diğer özel yetkili mahkemelerde operasyonlar yapılmışsa her konuda, bu da bir operasyondur. Zaten göreceğiz. Şikeden dolayı 3 temmuz operasyonundan dolayı statlarda seyirci çekildi, hayır tam tersi 3 temmuzdan sonra statlar doluydu. Bu sezonun başına kadar. 4 senedir Türk sporunda seyirci sorunu diye bir konu gündemde yoktu. Bugün başladı. Bugün başladıysa neden başladı araştırmak lazım. Passolig'dir odur, budur benim bunları söyelememe gerek yok. Passolig yanlış anlatıldı, yanlış konuya girdi. Passolig bir bankanın kredi kartı kullanma amacıyla çıkardığı bir unsur olmamalıydı. Bugün maalesef o duruma düştük. Biz Fenerbahçe olarak bunu ayırdık. Biz banka kredi kartı gibi taraftarımıza verilmesini arzu etmiyoruz, ancak e-bilet yerine geçen kart verebilirsiniz. Bunun da fiyatı 7-8 liradır. Ancak kombine kartı almış olanları biz kulüp olarak karşılarız, diğer almak istiyenler 8 liradan alırlar diye tavır koyduk ve buna göre anlaşma yaptık. 1.8 milyon dolar sponsorluk anlaşması olarak para veriyorlardı kredi kartı karşıllığında biz buna evet demedik ve o parayı da almadık."

Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Alp Yalman'in kendisiyle ilgili sözlerine karşılık, "Alp Yalman'a teşekkür ederim. Her zaman Galatasaray camiasında dostlarımız oldu, olacaktır. Seçim olduğu için bu konuda fazla konuşmak istemem. Seçimden sonra bu konuda düşüncelerimizi söyleriz" dedi.

Yıldırım, yabancı oyuncu konusunda da 15 sene önce fikirlerini söylediğini ama kendisi söylüyor diye karşı çıkıldığını kaydetti.