MADRİD - Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki beşinci maçında deplasmanda İspanya'nın Atletico Madrid takımına 2-0 yenilerek, gruptan çıkma şansını yitirdi.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde tur atlama şansını yitirirken UEFA Avrupa Ligi'ne gidebilmek için gruptaki son maçta Astana ile karşılaşacak.

İlk yarı

Atletico Madrid karşısında çok top kaybı yapan Galatasaray ise ilk yarıda rakip kaleye tek şutunu 11. dakikada Sneijder'le çekti. Takımlar, soyunma odasına Atletico Madrid'in 1-0'lık üstünlüğüyle gitti.

23. dakikada sakatlanarak sedye ile saha kenarına taşınan Denayer, oyundan alındı. Bu futbolcunun yerine Olcan Adın oyuna dahil oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Atletico Madrid'in 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı

65. dakikada Greizmann kendinin ve takımının 2. golünü kaydetti. 2-0

Maçta başka gol olmadı ve 2-0'lık skorla Atletico Madrid 10 puana ulaşırken, Galatasaray 4 puanda kaldı.

"Alkışlamaktan başka yapacak birşey yok"

Galatasaray'ın antrenörü Claudio Taffarel, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında "Rakibimizi alkışlamaktan başka yapacak bir şeyimiz yok" dedi.

Taffarel, "Atletico çok agresif, sonuca giden, güçlü bir takım. İster istemez o ritmi yakalayamadık. Türkiye ligindeki tempo ile Şampiyonlar Ligi'ndeki tempo çok farklı. Taraftarlarımıza güzel bir sonuç armağan etmek istiyorduk ama bu olmadı. Artık geleceğe bakmalıyız" değerlendirmesinde bulundu. 

Galatasaray ile bugün sözleşme imzalayacak teknik direktör Mustafa Denizli ise stattan çıkarken gazetecilere "90 dakika sonunda iyi bir sonuç olmadı" demekle yetindi.

Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone de "Gerçekten önemli bir maçtı. İlk yarı topa sahip olmaya ve boş alanlar yaratmaya çalıştık. İlk yarı golü bulduk ama ikinci yarı hem gol hem de oyunumuz daha iyiydi" diye konuştu.