MANİSA - 11. dakikada Sneijder'in ceza sahası dışından attığı şutta, top üstten auta çıktı.

18. dakikada hızlı gelişen Akhisar Belediyespor atağında Zokora'nın pasıyla orta sahada topla buluşan Güray Vural, ceza sahasına kadar ilerledi. Güray Vural'ın uygun durumda şutunda, Muslera yerinde bir müdahaleyle meşin yuvarlağı kornere çeldi.

22. dakikada Galatasaray öne geçti. Sneijder'in ceza yayının solundan attığı şutta kaleci Oğuz Dağlaroğlu'nun müdahale ettiği top Burak Yılmaz'ın önünde kaldı. Golcü oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1

30. dakikada LuaLua'nın ceza alanı dışından attığı sert şutta, kaleci Muslera topu bir kez daha kornere çeldi.

34. dakikada konuk Galatasaray aradaki farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan Emre Çolak'ın yaptığı ortada ceza alanı içindeki Burak Yılmaz, güzel bir kafa vuruşuyla takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti: 0-2

44. dakikada Sneijder'in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Burak Yılmaz'ın vuruşunda, top direğinden yanından dışarı çıktı.

Galatasaray ilk yarıyı 2-0 üstün tamamladı.

İkinci yarı

İkinci devrenin ilk 20 dakikalık bölümünde her iki takım da etkili gol pozisyonu üretemedi.

66. dakikada Akhisar Belediyesporlu Douglao'dan çaldığı topla ceza alanına giren Burak Yılmaz'ın vuruşunda, kaleci Oğuz Dağlaroğlu meşin yuvarlağı kontrol etti.

67. dakikada Güray Vural'ın ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Vaz Te'nin vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

77. dakikada Burak Yılmaz, pasını ceza alanı içindeki müsait durumda Sneijder'e aktardı. Hollandalı futbolcu Yasin Öztekin'e pas vermek isteyince Akhisar Belediyesporlu savunma oyuncuları topu uzaklaştırdı.

Kalan sürede sonuç değişmedi ve Galatasaray, karşılaşmayı 2-0 kazanarak averajla ikinci sıradaki yerini korudu.

"Sadece iyi oynamakla maç kazanılmıyor"

Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Roberto Carlos, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, ilk yarıda iyi oynamalarına rağmen kişisel hatalardan 2 gol yediklerini söyledi.

Oyunun, ikinci yarıda rakip sahada geçtiğini belirten Carlos, "Bu maçı 3-0 kazanma şansımız da vardı. Sadece iyi oynamakla maç kazanılmıyor. Büyük takımlar en ufak hatada gol atıyorlar. Ben oyuncularımın performansını kutluyorum, iyi bir oyun sergilediler" dedi.

"Son dönemde skora yönelik oyun daha fazla ortaya çıkacak"

Galatasaray'ın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, rakiplerinin haftayı galibiyetle tamamladığını, o nedenle kazanmaları gereken bir müsabakaya çıktıklarını söyledi.

Müsabakaya çok iyi başlayamadıklarını kaydeden Hamzaoğlu, "Burak'la skoru yakaladıktan sonra oyunu elimizde tutmaya çalıştık. Son dönemde skora yönelik oyun daha fazla ortaya çıkacak. Bugün de böyle oldu. Akhisar Belediyespor'a başarılar diliyorum. Biz de kalan maçları en iyi şekilde geçip, kayıpsız yol alıp inşallah şampiyon olmayı arzuluyoruz" şeklinde konuştu.

Burak Yılmaz'ın golcülüğünü bir kez daha gösterdiğini kaydeden Hamzaoğlu, "Maçın başında savunma anlamında çok bir şey yapmadığı için rakip üzerimize geldi. Wesley Sneijder'in şutunu iyi takip etti. Bunlar özel oyuncular. Burak'ı sahada bunun için tutuyoruz" diye konuştu.