Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın açılış maçında lider Galatasaray, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 3-1 yendi.




 İSTANBUL

3. dakikada Ahmet Cenk Alkılıç'ın sağdan ortasında ceza alanının sol çaprazında topla buluşan Serdar Gürler'in yatarak yaptığı vuruşta top kaleci Muslera'da kaldı.

5. dakikada Galatasaray  öne geçti. Sağdan ilerleyen Bruma'nın ceza sahası çizgisi üzerinden attığı şutta meşin yuvarlak kaleci Zülküf'den döndü. Kale sahası önünde bulunan Umut Bulut, yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşuyla topu filelere yolladı: 1-0.

13. dakikada ceza sahası dışında sol çaprazda serbest vuruş kullanan Sneijder'in şutunda, top az farkla üstten auta gitti.

17. dakikada Umut Bulut'un pasıyla sağdan ceza sahasına giren Bruma'nın sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya pozisyonda attığı sert şutta, Zülküf'ü geçen topu Caner Osmanpaşa kafayla çizgiden çıkardı. Meşin yuvarlağı tekrar önünde bulan Bruma, bu kez Umut Bulut'u gördü. Bu futbolcunun şutunda ise savunmaya çarpan top kornere gitti.

25. dakikada Hamit Altıntop'un uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Zülküf son anda yatarak yaptığı müdahalede topu direğin dibinden kornere çeldi.

31. dakikada Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor skoru eşitledi. Hızlı gelişen atakta Drenthe'nin soldan ortaladığı topa, sağdan ceza alanına giren Vleminckx'in kaleci ile karşı karşıya pozisyondaki gelişine vuruşunda meşin yuvarlak köşeden ağlarla buluştu: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarı

50. dakikada Sneijder ile verkaç yaparak sol çaprazdan ceza sahasına giren Yasin Öztekin'in sert şutunda, savunmaya çarpan top yandan kornere gitti.

53. dakikada Galatasaray  tekrar öne geçti. Konuk takım yarı alanının sağ tarafından serbest vuruş kullanan Selçuk İnan'ın arka direğe yaptığı ortada, altıpasın sol çaprazında sırtı dönük şekilde yükselen Chedjou, kafa vuruşuyla topu kaleci Zülküf'ün üzerinden ağlara gönderdi: 2-1.

71. dakikada sağdan korner kullanan Selçuk İnan'ın ortaladığı topa, ceza sahasında yükselen Chedjou'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

77. dakikada Sneijder'in şık pasıyla sağdan ceza sahasına giren Telles'in, altıpasın çaprazında dar açıdan yaptığı vuruşta kaleci Zülküf topu çıkardı. 

82. dakikada Sneijder'in ceza yayının solundan attığı sert şutta, meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü.

84. dakikada Selçuk İnan'ın sağdan kullandığı korner atışında savunmanın uzaklaştırdığı topu kontrol eden Emre Çolak, ceza sahasının dışında sol çaprazda bulunan Sneijder'i gördü. Hollandalı futbolcunun sert şutunda, top kaleci Zülküf'ün müdahalesiyle oyun alanında kaldı. 

90. dakikada Cenk Ahmet Alkılıç'ın sağdan ortasında, ceza sahasında uygun durumda topla buluşan Sylla'nın şutunda top kaleci Muslera'da kaldı.

90+1. dakikada Galatasaray  farkı 2'ye çıkardı. Sol tarafta Telles'in Diakhate ile girdiği ikili mücadele sonrasında boşta kalan topu kapan Sneijder'in ceza sahasına girerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Zülküf'ten döndü. Hollandalı futbolcu, altıpasın sol tarafında önünde kalan topu düzgün bir vuruşla ağlarla buluşturdu: 3-1.

Galatasaray, karşılaşmadan 3-1 galip ayrılarak liderliğini sürdürdü.

Geride kalan haftada Beşikaş ve Fenerbahçe'nin puan kaybetmesiyle liderlik koltuğuna oturan sarı-kırmızılı takım, evinde kazanarak puanını 51'e çıkardı.

Sarı-kırmızılı ekipte skora katkı yapan oyunculardan Umut Bulut bu sezon ligde 7. golünü atarken, Sneijder 6, savunma oyuncusu Chedjou ise 4 gole ulaştı.

Kadıköy'e lider gidecek

Galatasaray, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor galibiyeti sonrası 23. haftada Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maça lider olarak gitmeyi garantiledi.

Şampiyonluk yolundaki en önemli rakiplerinden Fenerbahçe'ye Kadıköy'de konuk olacak sarı-kırmızılı takım, bu maça lider çıkıp, zirvedeki yerini korumaya çalışacak. 

Sneijder golü uzatmada bulabildi

Karşılaşmada Galatasaray'ın etkili isimlerinden biri olarak dikkati çeken Wesley Sneijder, aradığı golü uzatma bölümünde buldu.

Maç içinde ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşlarla gol arayan, bir topu ise direkten dönen Hollandalı yıldız, 90+1. dakikada rakip ağları havalandırarak amacına ulaştı.

Hamzaoğlu'yla ligde namağlup 

Sarı-kırmızılı ekip, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki 11. lig maçında 9. galibiyetini alırken, namağlup unvanını sürdürdü.

Teknik direktör Cesare Prandelli ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına getirilen ve ilk lig müsabakasına 12. haftadaki Akhisar Belediyespor karşılaşmasında çıkan Hamzaoğlu, geride kalan 11 lig maçında 9 galibiyet ve 2 beraberlik yaşadı. 

Sarı-kırmızılılar, bu dönemdeki iki puan kaybını 1-1'lik skorla Gençlerbirliği'ne ve 2-2'lik skorla da Buraspor'a karşı yaşarken, son 4 maçını kazanmasını bildi.

Mehmet Özdilek'ten erken değişiklik

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, karşılamanın henüz 30. dakikasında oyuncu değişikliğine giderek Caner Osmanpaşa'yı saha kenarına aldı.

Tecrübeli teknik adam, takımının 1-0 geride olduğu dakikalarda değişikliğe giderek, Caner'in yerine Barış Memiş'i sahaya sürdü.

Yasin Pehlivan cezalı duruma düştü

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyessporlu futbolcu Yesin Pehlivan, Galatasaray  karşısında sarı kart görerek cezalı duruma düştü.

Müsabakanın 72. dakikasında hakem Tolga Özkalfa'dan sarı kart gören Yasin, bu sezonki 4. sarı kartını alarak cezalı oldu ve takımının 23. haftada Gençlerbirliği ile oynayacağı müsabakada oynama şansını kaçırdı.

"Bu tür maçlarda kolay goller yemeyeceksiniz"

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 3-1 yenildikleri Galatasaray  maçında basit goller yediklerini söyledi.

Özdilek, Türk Telekom Arena'daki müsabakanın ardından gerçekleştirilen basın toplantısında, İstanbul'a puan veya galibiyet üzerine kurgu yaparak geldiklerini belirterek, "Bu tür maçlarda kolay goller yemeyeceksiniz. Böyle goller yerseniz çıkarmanız zor oluyor. Takım olarak beklentinin altında kaldık" diye konuştu.

Karşılaşmaya kötü başladıklarını ve ilk dakikalarda yenik duruma düştüklerini dile getiren Özdilek, "Daha sonra rakibi baskı altına aldık ve beraberliği de yakaladık. İkinci yarıya ise yine kötü başladık. İkinci golü yedikten sonra direnç anlamında rakibe karşılık veremedik. Galatasaray  daha coşkulu oynadı. Maçın 90. dakikasında 2-2 beraberliği yakalayacak pozisyona girdik ama değerlendiremedik. Dönen top da bizim kalemizde gol oldu" ifadelerini kullandı.

Takım performansının beklentisinin altında kaldığını aktaran Özdilek, "Performans olarak daha yukarıda olabilirdik. Bölüm bölüm iyi işler yaptık ama başarılı olamadık. Haftaya Gençlerbirliği maçında telafi etmemiz lazım. Ligin sonu yaklaşıyor ve her maç, her puan önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Hakem Tolga Özkalfa'nın maçın son bölümündeki avantajı oynatma konusunda, Galatasaray ile Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'a farklı farklı takdir hakkı kullandığının ifade edilmesi üzerine, "Şimdi bir şey söylerim olmaz" diyen Özdilek, "Tolga hocaya da aynısını söyledim. 'Avantaj bizim lehimizeydi. Kart göstereceksen sonra göster' dedim. Ama akabinde benzer bir pozisyonda Galatasaray  için avantaj oynattı. Bu tür farklı kararlar olabiliyor ama resmin geneline bakmak lazım. Buna sığınmak istemiyorum" şeklinde görüş belirtti.

"Haftaya Fenerbahçe'yi yenmek için gideceğiz"

Galatasaray  Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, Spor Toto Süper Lig'de Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor karşısında güzel bir galibiyet aldıklarını, bundan sonra haftaya Fenerbahçe ile oynayacakları derbi maça yoğunlaşacaklarını söyledi.

Türk Telekom Arena'da Kayseri ekibini 3-1 yendikleri maçın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Yasaman, şampiyonluk yarışında yollarına kayıpsız devam ettiklerini belirterek, "Güzel bir galibiyet oldu. Yolumuza kayıpsız devam ediyoruz. Her maç zor. Artık haftaya bakıyoruz. Haftaya Fenerbahçe'yi yenmek için gideceğiz. Fenerbahçe de bizden çok çekindiğini gösteriyor. Geçen haftadan beri hakemleri etkilemek için beyanatlar veriyorlar ama bunlar bizim için fark etmez. İnşallah haftaya galip geleceğiz. Aziz Yıldırım nerede oturacaksa otursun, Galatasaray golünü atacaktır" diye konuştu.

Hamdi Yasaman, Futbolcuların Uygunluğu ve Yerli Futbolcu Teşvik Sistemi'yle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'na yaptıkları başvurunun ardından yönetim kurulu toplantısında yaşanan gerginlik ve sonrasında başvurularını geri çekmeleriyle sonuçlanan süreçle ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Bir iletişim sorunu oldu. Müracaat ettik, sonra çoğunluk itiraz etmeyi doğru bulmadı. Genel olarak bu düzenlemeyi tasvip ediyoruz. 1-2 noktada itirazımız olabilirdi ama çoğunluk yapmak istemedi. Çoğunluk esas, başkan ve çoğunluk geri alınmasını istedi. Normal bir yol. Orada bir iletişim kopukluğu oldu, yoksa başkandan habersiz bir şey yapmak söz konusu değil."

AA.