İSTANBUL

Maçın ilk yarısı, ev sahibi takımın 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

7. dakikada Galatasaray öne geçti. Telles'in uzun pasında ceza sahasında topu kontrol eden Selçuk İnan, soldan ileriye hareketlenen Sneijder'i gördü. Hollandalı futbolcu, sol çaprazdan yerden yaptığı vuruşla topu kaleci Serkan'ın sağından ağlara gönderdi: 1-0.

12. dakikada Sneijder'in güzel pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Bruma, ceza sahasında karşı karşıya kaldığı Serkan'ı da çalımlamak isterken, tecrübeli kaleci yatarak meşin yuvarlağa rakibinin ayağından aldı ve çok önemli pozisyonda gole izin vermedi.

15. dakikada Emre Çolak'ın pasında, Selçuk İnan topu ceza sahası dışında sol çaprazda bulunan Sneijder'e indirdi. Bu futbolcunun sert şutunda kaleci Serkan meşin yuvarlağı oyun alanına çeldi. Aynı dakikada Sneijder ile verkaç yaparak sağdan ceza sahasına giren Bruma'nın karşı karşıya pozisyonda çektiği şutta, meşin yuvarlak yine Serkan'dan döndü. Devamında ceza sahasında topu kontrol eden Umut'un vuruşunda ise meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

28. dakikada Kıvanç'ın kaleyi cepheden gören uzak mesafeden sert şutunda, top az farkla yandan auta gitti.

44. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Sneijder'in pasıyla savunmanın arkasına sarkan Bruma, ceza sahasında karşı karşıya kaldığı kaleci Serkan'ın üzerinden aşırtma bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 2-0.

Galatasaray, karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde tamamladı.

47. dakikada Ümit'in pasıyla ilerleyen Obraniak'ın sol çaprazdan sert şutunda, kaleci Muslera uzanarak topu kornere çeldi.

54. dakikada hızlı gelişen Çaykur Rizespor atağında Galatasaray savunmada az adamla yakalandı. Topla soldan ilerleyen Holosko, pasını sağ taraftan ceza alanına doğru hareketlenen Sercan Kaya'ya attı. Bu futbolcunun ceza yayı içinde karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta, kaleci Muslera'nın parmaklarıyla dokunduğu top az farkla yandan kornere gitti.

55. dakikada Kıvanç'ın ceza sahası dışında uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Muslera topu üstten kornere gönderdi.

57. dakikada Obraniak'ın sağ çaprazdan yerden attığı şutta, Muslera topu direğin dibinden çıkarırken, devamında Holosko'nun vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

65. dakikada Sneijder'in pasıyla soldan ceza sahasına giren Selçuk İnan, önünü açtıktan sonra yakın mesafeden uygun durumda yaptığı vuruşta topu direğin üzerinden auta attı.

75. dakikada Sabri'nin sağdan yaptığı ortada, arka direkte altıpas önünde boş durumda topla buluşan Umut'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

Galatasaray, ilk yarıda bulduğu gollerle karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Maçın ardından

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor karşısında aldıkları 2-0'lık galibiyetin kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Türk Telekom Arena'daki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hamzaoğlu, "Maça iyi başladık. İlk dakikalarda önde oynamaya, rakibi kendi sahasına hapsetmeye çalıştık ve bunda da başarılı olduk. Golü bulunca, tempomuzu düşürmeden devam ettik. Maçın genelinde de bunda başarılı olduk. İyi bir oyunla, iyi bir skorla kazandık" dedi.

 "Herkese özür borçluyum"

Sarı-kırmızılı teknik adam, maçın ikinci yarısında oyuna dahil olan ve 3 dakika sonra sakatlığının tekrarlaması nedeniyle çıkmak durumunda kalan Burak Yılmaz'la ilgili özür diledi.

"Herkese bir özür borçluyum. Burak'ın durumu, tabiri yerindeyse, bile bile lades oldu" ifadelerini kullanan Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

"Önce Burak'tan, sonra da taraftarımızdan özür diliyorum. Son dakikaları şölen havasına dönmüş bir maçta, verdiğim bir karar karşılaşmanın önüne geçti. Burak dünkü antrenmanı tamamladı ve iyi olduğunu söyledi. Antrenmanın maça benzemediğini, idmanda kontrollü olabileceğini ancak maçta aynı şekilde davranamayacağını söylemiştik. Şevkini kırmamak için ilk 18'e almıştım. 'Takımdan uzaklaşmamış olursun' dedim. Mecbur kalmazsak da oyuna almayacağımı söylemiştim. Ama oyuna Hamit Altıntop'u almak niyetindeyken, saha kenarında Burak'la göz göze geldik.

O ana kadar da haber gönderiyordu. Duygusal davrandım ve onu sahaya sürdüm. Dikkatli olmasını da söyledim ama bilmem lazımdı bunu. Biliyordum da aslında, yine de o kararı verdik. Hafif bir gerilmesi oldu, çok ciddi bir şey değil. Tekrar bir toparlama olmuş aynı yerde. Çok ciddi bir şey olduğunu düşünmüyoruz. İnşallah kısa zamanda aramıza dönecektir."

 "Koray ve Hakan'dan memnunum"

Hamzaoğlu, sakat olan Semih Kaya ve Afrika Uluslar Kupası'nda yer alan Aurelien Chedjou'nun yokluğunda, Koray Günter ile Hakan Balta'nın performanslarının kendisini memnun ettiğini dile getirdi.

Stoper mevkisinde yer alan iki oyuncusunun durumunu değerlendiren sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Bugün Koray ve Hakan'ın oyunlarından son derece memnunum. İkisi de çok iyi oynadılar. Zaten takım olarak iyiydik. Koray, sakin ve oynaması gerektiği gibi oynadı. Bu arada transferle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Alabilirsek bir stoper alacağız.  Şartları bize uyan bir oyuncu bulamazsak da transfer sezonunu böyle kapatacağız" şeklinde konuştu.

 "Şampiyonluğa inanıyoruz"

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın, şampiyon olması halinde Fenerbahçe'yi alkışlayacağı yönünde açıklamaları olduğu aktarılarak, kendilerine güvenlerinin ne durumda olduğunun sorulması üzerine Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

"Şampiyonluktan hiç şüphemiz yok. Fenerbahçe'nin iyi oynadığını kabul etmek gerekir ama biz de kötü oynamıyoruz. Bu yarışın, sonuna kadar süreceğini de söyledik. Takım olarak şampiyonluğa inanıyoruz. Alkışlama konusuna gelince, şampiyon kim olursa olsun alkışlanabilir. Biz şampiyon olduğumuzda da böyle. Akhisar Belediyespor'dayken Fenerbahçe şampiyon gelmişti ve takım olarak kutladık o zaman. Başka takım gelseydi, bu şekilde onlara da yapacaktık."

 "Sneijder belli etmişti"

Hamzaoğlu, Çaykur Rizespor maçında 1 gol atıp, 1 de gol pası veren Sneijder'in iyi bir performans sergileyeceğini maçtan önce belli ettiğini kaydetti.

Sneijder'in çok iyi bir maç çıkardığını anlatan sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Maçtan önce de bu kadar iyi oynayacağını aşağı yukarı hissettirdi. Çok iyi konsantre olmuştu. Onun da istediği mevkide oynattım. Forvet arkasında daha özgür kaldı. Biz kendisinden çok memnunuz. Diğer maçlarda daha iyiye giderek oynayacaktır" diye konuştu.


Net bir galibiyet altık

Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst, Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor karşısında net bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Türk Telekom Arena'da oynanan ve 2-0 kazandıkları maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dürüst, karşılaşmanın zor geçtiğini belirterek, "Zaten bundan sonra bütün maçlar zor. Kupa maçını saymazsak lige verilen aradan sonra bıraktığımız yerden iyi bir başlangıç yaptık. Seyirci desteği, oyuncuların yapmak istedikleri her şey olumluydu. Dolayısıyla net bir galibiyet aldık daha fazla da gol atabilirdik" dedi.

Maçta sakatlığı nükseden Burak Yılmaz'ın son antrenmanda çok istekli olduğunu anlatan Dürüst, şöyle konuştu:

"Burak idmanda çok hırslıydı çift kalede yer aldı. Dolayısıyla buradaki şanssızlık girer girmez bir depar atması oldu. Dolayısıyla bu sakatlıklar oluyor. Ama bunun iyi tarafı oyuncularımız hazır olmasa bile kendilerini hazır hissedip konsantre oluyorlar. Onun için bu tarafına bakıp bundan bir teselli bulmaya çalışıyoruz. Dediğim gibi bu sakatlıklar hep olacak."

Dürüst, Bursaspor'un savunma oyuncusu Serdar Aziz için şu an bir transfer görüşmelerinin olmadığını vurgulayarak, "Resmi bir görüşmemiz olsa zaten bildiririz. Hocamızın açıkladığı gibi kendi aramızda değerlendiriyoruz. Eğer bizi bir yere taşıyacak bir oyuncu olacaksa, hem maddi açıdan uygun olacaksa hem de teknik açıdan bir sıkıntı yaratmayacaksa son gününe kadar değerlendiririz. Ama şu anda somut bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Futbolcuları Blerim Dzemaili için herhangi bir transfer teklifinin olmadığını aktaran Dürüst, Bursaspor'un Brezilyalı forveti Fernandao ile ilgilenmediklerini bildirdi.

Sonuçtan memnunum

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 2-0 yendikleri karşılaşmada iyi futbol oynanmadığını ancak sonuçtan memnun olduklarını söyledi.

Maçtan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yasaman, ligin ikinci bölümüne iyi başladıklarını dile getirerek, "Önemli olan 3 puan. Çok iyi futbol yoktu ama netice iyi. Fenerbahçe dün 3-0 yendi, bugün biz 2-0 yendik. Müthiş bir mücadele başladı. Seyirci de havaya girdi. Çok memnunuz" dedi.

Burak Yılmaz'ın sakatlığının nüksetmesine üzüldüklerini anlatan Yasaman, "Burak'ın sakatlanması üzücü bir şey. Koymaya gerek yoktu ama antrenör ne düşünür bilemem. 10 dakika kalmış, riske etmeye gerek yoktu. Zaten oyun bitiyordu. 2-0'dan sonra rölantiye aldık ama çok zevkli bir maç olmadı. Çok gol kaçırdık. Bu maçın daha farklı bitmesi lazımdı" diye konuştu.

  "Bence transfere gerek yok"

İyi bir kadroya sahip olduklarını belirten Yasaman, "Bizim takımımız yeterli. Bugün de iyi oynadılar. Bu takımla götüreceğiz. Bence transfere gerek yok" ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk yarışında Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın havaya girdiğini kaydeden Yasaman, "Seyircili ve bizlerin zevk alacağı bir mücadele olsun. Futbol çok iyi değil görüyorsunuz ama rekabet çok güzel. İnşallah futbol da güzelleşir, hepimiz zevk alırız" değerlendirmesinde bulundu.

 "Aziz Yıldırım'ın sözlerine ben de katılıyorum"

Hamdi Yasaman, marka değeri ve seyircisi fazla olan kulüplerin yayın geliri havuzundan daha fazla pay alması gerektiğini dile getirerek, bu konuda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın görüşlerine katıldığını söyledi.

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın marka değeri ve en fazla taraftara sahip olan üç kulüp olduğuna işaret eden Yasaman, şunları kaydetti:

"Bir kere bu havuzu yaparken, marka değerini ve seyirci potansiyelini değerlendirmek lazım. Burada eşitsizlik var. Marka değeri ve seyircisi en fazla olan kulüplerin daha fazla gelir elde etmesi lazım. Aziz Yıldırım'ın sözlerine ben de katılıyorum. Bakın, seyirci azaldı, gelirlerimiz azaldı, masraflarımız çok. Zaten başkanımız da 'Ben hukukçuyum hesaptan anlamam ama o tüccardır, onun dediği doğrudur' dedi. Ben de Aziz Yıldırım'a katılıyorum. Bence Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın bir araya gelip meseleyi konuşması lazım. Ben bu teması yapmak isterim."

 "Fenerbahçe şampiyon olursa alkışlarım"

Bir gazetecinin "Başkanınız Duygun Yarsuvat, Fenerbahçe şampiyon olursa alkışlayacağını söyledi. Teknik direktörünüz Hamza Hamzaoğlu da küçüklüğünde Fenerbahçeli olduğunu ifade etti. Fenerbahçe şampiyon olursa siz de alkışlar mısınız?" şeklindeki sorusuna esprili yanıt vermek istediğini söyleyen Yasaman, "Hamza hoca Fenerbahçeliyse sonra doğru yolu bulmuş, Galatasaraylı olmuş. Fair-play içinde mücadele edeceksin ve rakibin şampiyon olursa onu alkışlayacaksın. Ben de alkışlarım. Üzülürüm ama onun da hakkını vermek lazım. Sportmenlik bu" ifadelerini kullandı.

Çaykur Rizespor cephesi

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, 2-0 kaybettikleri Galatasaray maçının özellikle ikinci yarısında iyi oynadıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hikmet Karaman, Galatasaray'ın ilk bölümde etkili olduğunu belirterek, "Henüz 7. dakikada yediğimiz bir gol var. Belki oyuncumuz orada kaymasa, pozisyonu da vermeyebilirdik. İlk 15-20 dakikada hücum ve pas trafiğinde Galatasaray'ın etkili oyununu gördük. İkinci golün asistini de kendimiz yaptık ve devre arasına 2-0 yenik girdik. İkinci yarı bence fena oynamadık. Pozisyonlarımız vardı ama maçı kaybettik" diye konuştu.

Afrika Uluslar Kupası ve Asya Kupası'ndakilerin yanı sıra sakatlığı bulunan futbolcularının da olduğunu aktaran Karaman, "Bu organizasyonların biz Türk takımlarına verdiği bir ders var. Bizimle birlikte 6-7 takım için de geçerli. Eğer 4 oyuncunuz Afrika Uluslar Kupası'na veya Asya Kupası'na giderse, alternatifsiz kalırsanız, kadro planlamanız zayıf demektir. Bu sıkıntıyı yaşadık. Belki burada olsalar, gidişat farklı olabilirdi" değerlendirmesinde bulundu.

Cesare Prandelli'nin gidişinin ardından adının Galatasaray'la anılmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Şu anda yeri değil" demekle yetinen Karaman, sarı-kırmızılı takımın bugünkü performansıyla ilgili ise "Bence Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor yenilgisi, Galatasaray'ı toparladı. İstekli ve arzulu bir takım gördüm" ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz'ın oyuna girmesinden 3 dakika sonra sakatlığının tekrarlaması nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldığı hatırlatılıp, bir teknik adam olarak kendisinin böyle bir tercih yapıp yapmayacağının sorulması üzerine ise tecrübeli teknik adam, şunları söyledi:

"Öncelikle Burak Yılmaz'a geçmiş olsun. Geçmişte Atletico Madrid Teknik Dİrektörü Simeone, Şampiyonlar Ligi finalinde sakat olduğunu bilmesine rağmen Diego Costa'yı oynattı ve belki de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna mal oldu. Bazen duygusal davranıp, oyuncuyu sahaya sürebiliyoruz. Oyuncularımızın da biraz profesyonel düşünmesi lazım. Burak adına büyük şanssızlık. Belki sezonu bile kapatabilir."