İSTANBUL -  Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında yarın Bursaspor'a konuk olacak.

İstanbul'da oynadığı ilk maçta Bursaspor ile 2-2 berabere kalarak avantajı rakibine kaptıran sarı-kırmızılı ekip, deplasmanda galip gelerek finale çıkmak istiyor. 

Galatasaray'ın finale çıkması için galip gelmesi veya 3-3 ve üzeri skorlu beraberlik elde etmesi gerekiyor. Karşılaşma 1-1 ve 0-0 beraberlikle veya Bursaspor'un galibiyetiyle sona ermesi halinde Bursa ekibi finale yükselecek. Müsabakanın normal süresinin 2-2'lik eşitlikle tamamlanması halinde ise 15'er dakikalık iki devre halinde uzatma oynanacak. Uzatmada da eşitlik bozulmazsa, finale çıkacak takım seri penaltı atışlarıyla belli olacak.

Bursa Atatürk Stadı'nda yapılacak Bursaspor-Galatasaray karşılaşması saat 20.00'de başlayacak ve hakem İlker Meral düdük çalacak.

Sarı-kırmızılı ekipte bu müsabaka öncesi Hamit Altıntop, Aurelien Chedjou ve Didier Drogba'nın sakatlıkları devam ediyor.

Kupa performansı

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'na 4. turdan dahil olarak sırasıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Bandırmaspor'u eleyen sarı-kırmızılılar, Medical Park Antalyaspor, Elazığspor ve Tokatspor'la birlikte yer aldığı B Grubu'nu ise Medical Park Antalyaspor'un ardından ikinci sırada tamamladı.

Yarı finalde Bursaspor ile eşleşen "Cim Bom", ilk maçta 2-0 öne geçmesine karşın 2-2'lik beraberliğe razı oldu ve saha avantajını kullanamadı.

Deplasman performansı kötü

Bursaspor'a karşı deplasmanda finale çıkabilmek için oynayacak sarı-kırmızılı ekibin bu sezonki dış saha performansı oldukça kötü.

Bu sezon Galatasaray, Spor Toto Süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı toplam 22 resmi deplasman maçının sadece 4'ünü kazandı, 7 yenilgi ile 11 beraberlik aldı.

Sarı-kırmızılılar, yine üç kulvarda oynadığı son 10 dış saha maçının yalnızca 1'ini kazandı ve 6 beraberlik, 3 de yenilgi yaşadı.

Galatasaray'ın deplasmandaki yaptığı son 10 resmi maçında aldığı skorlar şöyle:

 

  RAKİP      ORGANİZASYON     SKOR  
  Medical Park Antalyaspor     Türkiye Kupası      1-1  
  Elazığspor     Türkiye Kupası      0-1  
  Gaziantepspor     Süper Lig      2-2  
  Tokatspor     Türkiye Kupası      3-0  
  Medical Park Antalyaspor      Süper Lig      2-2  
  Çaykur Rizespor     Süper Lig      2-2  
  Kardemir Karabükspor     Süper Lig      0-0  
  Chelsea     Şampiyonlar Ligi      0-2  
  Torku Konyaspor      Süper Lig       0-0  
  Sivasspor     Süper Lig       0-1