İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'de uygulamaya başlamasıyla birlikte futbol gündeminde önemli gündem haline gelen elektronik bilet (e-bilet), yurt dışında da giderek yaygınlaşıyor.

E-biletin uygulayıcısı olan Passolig firmasından yapılan açıklamada, Türkiye’deki sistemle büyük benzerliklere sahip İtalya, Arjantin ve Hollanda'dan sonra, Macaristan'ın da e-bilet sistemine geçtiği kaydedildi.

Benzer uygulamalara sahip ülkeler arasında başı Avrupa’nın büyük futbol ülkelerinden biri olan İtalya'nın çektiği aktarılarak, şu ifadeler kullanıldı:

"Ardından Arjantin, uygulamayı bir adım öteye götüren futbol ülkesi oldu. Yeni biletleme sisteminde taraftarların kimlik bilgileriyle birlikte, parmak izleri de kartlarına tanımlanıyor. Taraftarlar maça geldiklerinde, sisteme önce kartlarını okutuyor, akabinde biyometrik okuyucuda parmak izlerini doğrulatıyor. Parmak izi ile kart uyumlu ise taraftarın stada girişine izin veriliyor. Kartlı giriş sistemini tercih eden ülkelerden bir diğeri ise Hollanda. Hollanda, Passolig sistemiyle neredeyse bire bir aynı benzerlikler taşıyor."

Elektronik bilete geçen son ülke olarak aktarılan Macaristan'da ise stada girişte kart okutmanın yanı sıra, avuç içi taramasının da yapılması gerektiği vurgulandı.