MODENA

İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası ikinci tur F Grubu ilk mücadelesinde Türkiye, ABD'ye 3-1 yenildi.

Mücadelenin ilk setine iki takım da karşılıklı sayılarla başlarken ABD, etkili servislerden bulduğu sayılarla ilk teknik molayı 8-6 önde geçti. Molanın ardından savunmada sıkıntı yaşayan "Filenin Sultanları", hücumda Gözde, Bahar ve Seda’nın sayılarıyla ikinci teknik molada farkın açılmasına izin vermedi: 12-16. Setin son bölümüne girilirken rakibiyle sayı farkını azaltan ay yıldızlılar skoru 24-23’e getirdi. İlk set puanı fırsatını değerlendiremeyen milliler, büyük çekişme yaşanan son anlarda ABD’nin hataları ve Gözde’nin smaçlardan bulduğu sayılarla seti 29-27 kazandı.

İkinci sete de savunma ve servislerde sıkıntılı başlayan A Milli Takım, ABD karşısında setteki ilk teknik molayı 8-5 geride tamamladı. ABD takımı, etkili ataklarıyla oyunun kontrolünü ele geçirdi ve ikinci teknik molada farkı açtı: 10-16. Molanın ardından Gözde’nin smaçlardan aldığı puanlarla maça ortak olmaya çalışan ay yıldızlılar, son bölümde basit hataların artması nedeniyle seti 25-19 kaybetti.

Mücadelenin üçüncü setine etkili hücumlarıyla hızlı başlayan taraf Türkiye oldu ve ilk teknik molada rakibine 8-4 üstünlük sağladı. ABD mücadeleye tutunsa da oyunun kontrolünü bırakmayan ay yıldızlılar, ikinci teknik molayı 16-14 önde geçti. Molanın ardından büyük çekişmeye sahne olan son bölümde Türkiye, Seda’nın sayılarıyla oyuna tutunmaya çalışsa da basit hatalar sonrasında seti 25-23 kaybetti.

ABD dördüncü sete de hızlı giriş yaptı ancak milliler çabuk toparlanarak ilk teknik molayı 8-7 önde kapattı. Molanın ardından hücum tercihlerinde hatalar yapan "Filenin Sultanları", rakibinin smaçlarına da engel olamayınca, ikinci teknik molaya 16-12 geride girdi. Ay yıldızlıların hem savunmada, hem hücumda oyundan düşmesiyle 6-0’lık seriyle farkı açan ABD, seti 25-15, maçı da 3-1 kazandı.

ABD yenilgisiyle milliler, ikinci turdan çıkma şansını da büyük ölçüde zora soktu.

Ay yıldızlılarda takım kaptanı Gözde Sonsırma 22 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Salon: Palapanini

Hakemler: Akihiko Tano (Japonya), Vladimir Simonovic (Sırbistan)

Türkiye: Naz Akyol, Gözde Sonsırma, Bahar Guidetti, Seda Tokatlıoğlu, Neriman Özsoy, Kübra Akman (Gizem Karadayı, Polen Uslupehlivan, Asuman Karakoyun, Güldeniz Paşaoğlu)

ABD: Akinradewo, Glass, Larson, Dietzen, Murphy, Hill, (Banwarth, Dixon, Thompson, Fawcett, Robinson)

Setler: 29-27, 19-25, 23-25, 15-25

Süre: 115 dakika (34, 29, 31, 21)

A Milli Takım Antrenörü Barbolini

A Milli Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Massimo Barbolini, 3-1 yenildikleri ABD maçında iyi oynamalarına rağmen kaybettiklerini söyledi.

İtalyan çalıştırıcısı Barbolini, "Son setteki son 10 sayıyı unutursak iyi oynadığımız bir maçı kaybettiğimizi düşünüyorum. Son sete kadar zorlu maçta iyi mücadele ettik" dedi.

Rakipleri ABD’nin güçlü bir takım olduğuna işaret eden Barbolini, "ABD’ye karşı oynuyorsunuz, onlar da size hata yapmaya zorluyor" değerlendirmesini yaptı.

Artık yarınki Rusya maçını düşünmeleri gerektiğini dile getiren İtalyan antrenör, "Bizim için şimdi son 6 takım arasında kalmak çok zor. Turnuvadaki onurumuz için sonraki maçları kazanmak önemli. Biz üst seviyede iyi voleybol oynuyoruz ama bu normal. Diğer takımlar kritik anda bizden biraz daha güçlü. Biz de gelişiyoruz. Biz yarın daha iyi olmalıyız" diye konuştu.

Modena kentinin memleketi olduğunu belirten Barbolini, şampiyona sebebiyle yeniden burada olmanın kendisi için hoş olduğunu ifade etti.

Üzgün olduğu görülen maçın en skorer oyuncusu takım kaptanı Gözde Sonsırma da "İlk 3 set çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Üçüncü seti kötü kaybettik. Onun moral bozukluğuyla zaten dördüncü sette hiçbir varlık gösteremedik. Gerçekten iyi bir takımız ama dördüncü sette biraz çabuk vazgeçtik. Ne yapalım buraya kadarmış. Tabii ki toparlayabiliriz. Biz her maça yenmek için çıkıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında da ABD Milli Takım Antrenörü Kiraly Karch ise meslektaşı Barbolini’nin takımına karşı mücadele etmenin memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

ABD Takım Kaptanı Harmott Dietzen de Türkiye’nin zorlu bir rakip olduğunu ve takım kaptanı Sonsırma’nın da çok güçlü bir oyuncu olduğunu belirtti.

F grubunda ilk maçlar tamamlandı

İtalya’nın evsahipliği yaptığı Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda, Türkiye’nin de mücadele ettiği ikinci tur F grubunda ilk maçlar tamamlandı.

Turnuvanın ilk tur B grubunda ilk 4’e giren Brezilya, Sırbistan, Bulgaristan ve Türkiye ile C grubunda ilk 4’e giren ABD, Rusya, Hollanda ve Kazakistan’ın oluşturduğu F grubunda, Modena ve Verona kentlerinde oynanan ilk maçlar sona erdi.

Takımların ilk tur gruplardan da puan taşıdığı ikinci tur grubunda Türkiye, bugün Modena'da ABD’ye 3-1 kaybederek, bir üst tura çıkma şansını mucizelere bıraktı.

Aynı gruptan gelen takımların birbiriyle maç yapmayacağı F grubunda ilk maçlarda alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu şöyle:

Türkiye-ABD: 1-3

Sırbistan-Hollanda: 3-0

Bulgaristan-Rusya: 1-3

Brezilya-Kazakistan: 3-0

Puan durumu


Sıralama Takımlar G M P
1. ABD 4 0 12
2. Brezilya 4 0 11
3. Rusya 3 1 9
4. Sırbistan 3 1 8
5. Bulgaristan 1 3 3
6. Hollanda 1 3 3
7. Türkiye 0 4 2
8. Kazakistan 0 4 0