ANKARA - Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 2. yarışı, Malezya'nın Selangor eyaletindeki Sepang kasabasıyla aynı adı taşıyan 5 bin 543 metrelik pistte, 56 tur üzerinden yapıldı. Yarışa "pole pozisyonu"nda başlayan Mercedes sürücüsü Hamilton, startta liderliğini korudu ve ilk tur sonunda 2. sıradaki Ferrari'den Sebastian Vettel'e 0.7 saniye fark attı.

11. sıradan start alan Ferrari pilotu Raikkonen'in 2. turda sol arka lastiğinin patlaması sonucu dağılan parçaların temizlenmesi için 4. turda güvenlik aracı piste girdi. Vettel, Mercedesler de dahil birçok takımın güvenlik aracını fırsat bilip sert lastiklere geçmek için pite girmesiyle liderliğe yükseldi. Alman pilotu, Force India'dan Hulkenberg ve Lotus'tan Grosjean izledi.

"Pit stop" nedeniyle 6'ncılığa gerileyen Hamilton, güvenlik aracının 6. turda pisti terk etmesinden sonra 5'inciliğe, 10. turda da 3 araç birden geçerek Vettel'in 9.9 saniye arkasında 2'nciliğe tırmandı. Hamilton'ın takım arkadaşı Nico Rosberg ise 14. turda 3'ünlüğe çıktı.

18. turda pite giren ve bir kez daha orta hamurlu lastik tercih eden Vettel, 3'üncülüğe geriledi ancak 21. turda Rosberg, 24. turda ise Hamilton'ı geçmeyi başardı. Turun sonunda pite giren Hamilton, Vettel'in 24 saniye arkasında piste döndü.

Vettel, 38. turdaki "pit stop"unda yarışı tamamlamasına yetecek sert hamurlu lastikleri taktı. Piste, Rosberg'in önünde ve Hamilton'un 10 saniye arkasında 2. sırada dönen Vettel, Hamilton'ın bir tur sonra lastik değişimi için pite gelmesiyle yeniden ilk sıraya yükseldi.

Kalan bölümde Hamilton'ın farkı kapatmasına izin vermeyen Vettel, 1:41:05.793'lük derecesiyle sezon başında transfer olduğu Ferrari'deki ilk, kariyerinin 40. yarış birinciliğini elde etti.

Başta 2.4 litre hacmindeki V8 motor yerine 1.6 litrelik turbo beslemeli V6 motorların kullanılması gibi birçok kural değişikliğinin gerçekleştirildiği 2014 Formula 1 sezonunu 1993'ten beri ilk kez yarış galibiyeti alamadan kapatan Ferrari, böylece 12 Mayıs 2013'te Fernando Alonso'nun kazandığı İspanya Grand Prix'sinden sonra damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Son şampiyon Hamilton, Vettel'in 8.5 saniye arkasında 2'nci, bir diğer Mercedes sürücüsü Rosberg de liderin yaklaşık 12 saniye gerisinde 3'üncü oldu. Ferrari'nin Fin pilotu Raikkonen de mücadeleye arka sıralarda başlamasına ve 2. turda lastiği patlamasına rağmen yarışı 4. sırada bitirdi.

Puanını 40'a çıkaran Vettel, Hamilton'ın 3 puan arkasında pilotlar klasmanında 2. sıraya yerleşti. Rosberg ise 33 puanla 3. sırada yer aldı.

Sezonun 3. yarışı Çin Grand Prix'si 12 Nisan'da yapılacak.

İlk 10

1. Sebastian Vettel (Ferrari)

2. Lewis Hamilton (Mercedes) 

3. Nico Rosberg (Mercedes)

4. Kimi Raikkonen (Ferrari)

5. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)

6. Felipe Massa (Williams-Mercedes)

7. Max Verstappen (Toro Rosso-Renault)

8. Carlos Sainz (Toro Rosso-Renault)

9. Daniil Kvyat (Red Bull-Renault)

10. Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault)

Pilotlar ve takımlar klasmanı

Formula 1'de Malezya Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası da şöyle oluştu:

Pilotlar klasmanı:

1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya) - 43 puan

2. Sebastian Vettel (Almanya) - 40

3. Nico Rosberg (Almanya) - 33

4. Felipe Massa (Brezilya) - 20

5. Kimi Raikkonen (Finlandiya) - 12

Takımlar klasmanı:

1. Mercedes - 76

2. Ferrari - 52

3. Williams - 30

4. Sauber - 14

5. Toro Rosso - 12