İSTANBUL - Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Fenerbahçe'de 14 yaşından itibaren aralıksız 22 yıl forma giyen Kırcan'ın vefat ettiği bildirildi.

Teknik direktör ve yönetici olarak da kulübe hizmet ettiği belirtilen "Küçük Fikret"le ilgili açıklamada, "Türk futbolunun efsane isimleri arasına giren merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi, sevenleri ve camiamıza başsağlığı dileriz" denildi. 

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da kulübün internet sitesinden yayımladığı başsağlığı mesajında, "Kulübümüzün unutulmaz futbolcusu, camiamızın değerli büyüğü, ağabeyim Fikret Kırcan'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Fenerbahçemize uzun yıllar hizmet veren ve çubuklu formamızı 22 yıl boyunca aralıksız giyen Fikret ağabeyime Allah'tan rahmet; başta kederli ailesi olmak üzere, tüm Fenerbahçe ailesine, spor kamuoyuna, dostları ve sevenlerine başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı. 

Türkiye Futbol Federasyonu da Kırcan'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. 

 

Fikret Kırcan

1919 yılında doğan Fikret Kırcan, Fenerbahçe altyapısında futbola başladı. A takım formasıyla ilk maçına 1934-35 sezonunda Çankaya karşısında çıkan Kırcan, bu maçtan itibaren 1956'ya kadar sarı-lacivertli formayı sırtından hiç çıkarmadı ve Fenerbahçe'nin sembol oyuncularından biri oldu.

Aynı zamanda takım kaptanlığını yapan kendisinden yaşça büyük Fikret Arıcan ile aynı dönemde futbol oynadıkları için "Küçük Fikret" ya da birçok taraftarca "Kefal Fikret" lakabı verilen Fikret Kırcan, ünlü Fenerbahçe marşının "Cihatlar, Lefterler, Canlar, Fikretler" dizesinde bahsedilen "Fikretler"den biriydi.

Sarı-lacivertli forma altında 412 maçta toplam 139 gol atan Kırcan, Fenerbahçe tarihinin en uzun süre forma giyen futbolcusu oldu. 

Sekiz kez giydiği A Milli Takım forması ile de 2 gol kaydeden ve ay-yıldızlı forma altında kaptanlık da yapan Kırcan, aktif futbol yaşantısının ardından Fenerbahçe'de teknik direktörlük, yöneticilik ve Futbol Federasyonu'nda yöneticilik görevlerinde bulunmuştu.