Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, sahasında Gençlerbirliği'ni 2-1 yendi.

Galatasaray yenilgisinin ardından sahasında Gençlerbirliği'ni mağlup ederek, moral bulmak isteyen Fenerbahçe, karşılaşmaya tutuk başladı. İlk 35 dakikada gol pozisyonu üretemeyen sarı-lacivertliler, devrenin son 10 dakikasında bulduğu 3 pozisyonda gol atmayı başaramadı.

Gençlerbirliği, ilk yarıda Fenerbahçe deplasmanında temkinli bir oyun ortaya koydu. Başkent temsilcisi, Fenerbahçe karşısında temkinli bir futbol oynayan Gençlerbirliği, rakibinin devrenin son dakikalarında geliştirdiği ataklarda gol izni vermedi ve ilk yarıyı 0-0 berabere tamamladı.

10. dakikada ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Stancu, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.

22. dakikada İrfan Can Kahveci'nin ceza alanı dışından şutunda, top üstten auta çıktı.

38. dakikada soldan Kuyt'ın ortasında ceza sahası içinden Sow'un kafa vuruşunda, kaleci Dahlin uzanarak topu kontrol etti.

40. dakikada soldan Meireles'in kullandığı korner atışında, ön direkte Kuyt'ın kafa vuruşunda, kaleci Dahlin son anda topu tokatlayarak üstten kornere gönderdi.

45+1. dakikada ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Webo'nun kaleye gönderdiği topu, kaleci Dahlin direğin üzerinden kornere gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

İkinci yarı

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, sahasında Gençlerbirliği'ni 2-1 yendi.

49. dakikada soldan ceza alanına giren Alper Potuk, Hakan Aslantaş ile ikili mücadelesinde yerde kalınca, hakem Özgür Yankaya penaltı noktasını gösterdi. 50. dakikada penaltı atışını kullanan Emre Belözoğlu, meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

56. dakikada Kuyt'ın pasıyla ceza alanına giren Meireles'in vuruşunda, kaleci Dahlin üzerine gelen topu kontrol etti.

63. dakikada Sow'un ceza alanı dışından vuruşunda, top direğin yanından auta çıktı.

64. dakikada Meireles'in sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde müsait durumda bulunan Mehmet Topal'ın vuruşunda, top üstten farklı bir şekilde auta gitti.

68. dakikada Meireles'in sağdan ortasında ceza alanı içinde Sow'un kafa vuruşunda, top direğin yanından auta çıktı.

69. dakikada çalımlarla ceza alanına giren ve kaleciyle karşı karşıya kalan Alper Potuk, ileri çıkan kaleci Dahlin'i de geçmek isterken yerde kaldı. Bu pozisyonda Fenerbahçeli futbolcular penaltı beklerken, "devam" kararı veren hakem Özgür Yankaya, Alper'e sarı kart gösterdi.

73. dakikada soldan ceza alanına giren Alper Potuk'un vuruşunda, savunmaya çarpan top direğin yanından kornere çıktı.

76. dakikada ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kalan Sow, ileri çıkan kaleci Dahlin'in üzerinden topu aşırttı. Kaleye doğru giden topu çizgi üzerinde Tosic çıkardı. Üst direğe çarpan meşin yuvarlak oyun alanına dönerken, daha sonra savunma topu uzaklaştırdı.   

81. dakikada Gençlerbirliği atağında Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'ın uzaklaştırmak istediği top, ceza alanı içinde sağ çaprazda Antal'ın önünde kaldı. Bu futbolcu yerden düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek, beraberliği sağladı: 1-1

85. dakikada soldan ceza alanına giren Emenike, Ahmet Yılmaz Çalık'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Özgür Yankaya bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. 86. dakikada penaltı atışını kullanan Kuyt, topu ağlarla buluşturarak, takımını yeniden öne geçirdi: 2-1

Kalan sürede sonuç değişmedi ve Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni ikinci yarıda penaltılardan bulduğu 2 golle 2-1 mağlup etti.

Fenerbahçe evinde kaybetmiyor

Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 2-1 yenen Fenerbahçe, bu sezon iç sahadaki 4. maçından da galibiyetle ayrıldı.

Emre Belözoğlu'nun 50. dakikadaki penaltı golüyle 1-0 öne geçen Fenerbahçe,  81. dakikada Antal'ın attığı golle 1-1 eşitlenen mücadelede, 86. dakikada bu kez Kuyt'ın penaltı atışından kazandırdığı golle karşılaşmayı 2-1 galibiyetle tamamladı.

Kadıköy'de bundan önce çıktığı maçlarda Kardemir Karabükspor'u 3-2, Gaziantepspor'u 1-0 ve Torku Konyaspor'u da 2-1'lik skorlarla geçen sarı-lacivertliler, Gençlerbirliği mücadelesinde de 3 puana uzandı.

Ligde henüz deplasman maçlarında galibiyet elde edemeyen, 2. haftadaki Trabzonspor beraberliğiyle 1 puan kazanan sarı-lacivertliler, iç sahadaki 4 maçta toplam 12 puan aldı.

Geçen hafta Galatasaray derbisinden puansız ayrılarak 10 puanda kalan Fenerbahçe, Gençlerbirliği galibiyetiyle puanını 13'e yükseltti.

İsmail Kartal'a koştular

Fenerbahçe'nin 2-1 öne geçtiği penaltı golünün ardından sarı-lacivertli futbolcular, kulübedeki teknik direktör İsmail Kartal'a koştular.

İkinci penaltı golünden sonra koltuğuna oturan Kartal'ı kulübeden çıkaran futbolcular, teknik direktörlerine sarılarak gol sevincini beraber yaşadılar.

Emre'nin bu sezon iki golü de penaltıdan

Fenerbahçe'nin 50. dakikadaki golünü atan Emre Belözoğlu, bu sezon ikinci golünü de penaltı atışından kaydetti.

Sarı-lacivertli takımın kaptanı, Kadıköy'de ligin 2. haftasında Gaziantepspor'u 1-0 yendikleri maçta da penaltı atışından bulduğu golle takımına 3 puanı getirmişti.

Bu arada, Yüksekova'da 3 askerin şehit edilmesi nedeniyle, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gollerden sonra çalınan şarkılara yer verilmedi.

Tribünlerde tepkili sesler

Okul tarafındaki kale arkası tribünün üst bölümünde bulunan taraftarlar, ilk yarıda sarı-lacivertli takımın ortaya koyduğu mücadeleye tepki göstererek, "Yeter artık saldır Fenerbahçe" şeklinde tempo tuttu.

Bu tribündeki taraftarlar, ilk yarı sonunda da "Sabrımız taşıyor, adam gibi oynayın" şeklinde tezahüratlar yaptı.

Sarı-lacivertli futbolcuların ilk yarıdaki geri pasları tribünlerden tepki aldı.

Fenerbahçe'nin kalesinde gördüğü golden sonra maraton üst tribünün sağ tarafındaki bir grup "Ersun Yanal" ve "Aziz Yıldırım taktik versene" şeklinde tempo tuttu. Bu gruba diğer tribünlerdeki taraftarlar tepki gösterdi.

Teknik direktör İsmail Kartal'ın, yedikleri golden sonra Sow'u oyundan alıp Emenike'yi sahaya sürmesi tribünlerden tepki aldı.  

Caner ikinci yarıda sahada

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, yedekler arasında yer verdiği Caner Erkin'i ikinci yarıda sahaya sürdü.

Karşılaşmanın 67. dakikasında Webo'yu oyundan alan Kartal, Caner'i sahaya sürüp orta alanın solunda görevlendirdi. Maça orta alanın solunda başlayan Sow ise bu dakikadan sonra forvette görev aldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü, 72. dakikada kaptan Emre Belözoğlu'nun yerine de Diego'yu oyuna aldı.

"İkinci yarı 7-8 net pozisyonumuz var"

  Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de 2-1 yendikleriGençlerbirliği karşısında, özellikle ikinci yarıdaki üretken oyunları sonucunda kazandıklarını ifade etti.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendiren Kartal, ilk yarıda vasat bir oyun ortaya koyduklarını anlatarak, "Rakibe pozisyon vermedik. İkinci yarıya iyi başladık. gol geldi. Çizgiden dönen, kalecinin kurtardığı, direkten dönen toplar, atamadığımız vesaire.... Rakibe bir pozisyon verdik, gol oldu. İkinci yarı 7-8 net pozisyonumuz var. Bunları değerlendiremedik. Bu akşam önemli bir geceydi, 3 puan aldığımız için futbolcularımı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Taraftarın gösterdiği tepkiye sitem eden Kartal, 20. dakikada taraftarın yaptığı tepkili tezahüratları hak etmediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Ben bu camianın insanıyım. Yıllarca futbol oynadım, bu kulübe hizmet ettim. Başarılı olduk, iyi günlerimiz oldu, kötü günlerimiz oldu. Oyunun 20. dakikasında kendi stadımızda taraftarlarımızca protesto edilen oyuncularım bunları hak etmiyor. 3 Temmuz sürecini kimse unutmasın. Bu oyuncular geçen sezon ligin şampiyonuydu. Bu sene de şampiyon olmak için hep beraber daha iyi oluyoruz. Bu sene Allah'ın izniyle şampiyon olacağız. Seyircimizin, taraftarlarımızın sabırlı olması lazım. Lig maratonu uzundur. Benim oyuncularım kendi stadında 20. dakikada protestoyu hak etmiyorlar. Ben bu camianın bir evladıyım. Başarılı olmak için buradayım. Hem Fenerbahçeme hem camiama hem de Türk futboluna hizmet etmek için buradayım. Dışarıdan bu kadar saldırı varken, kendi taraftarımızın tepkisiyle karşılaşınca bu beni özellikle bu camianın bir evladı olarak derinden yaralıyor. Taraftarlar oyuncularıma ve bize güvensinler, biz şampiyon olacağız."

İkinci golden sonra futbolcuların kulübeye gelip kendisiyle paylaştığı sevinç anında ne hissettiği sorulan Kartal, oyuncuların kendisine doğru gelmesinin bir mesaj olduğunu kaydederek, "Yani dışarıdan bize, kulübümüze, başkanımıza, oyuncularımıza, benim üzerimden takımımıza bir saldırı var. Bir hoşnutsuzluk var. Sürekli 'Her şey kötü' deniliyor. Bizi sürekli kötülüyorlar. Biz öyle kötü değiliz. Bugün 13 puanımız var. Biz geçen sezonun şampiyonuyuz, bu sezon da Allah'ın izniyle şampiyon olacağız. Hem taraftarlarımızın hem dışarıdan saldırılara karşı oyuncularımın ortaya koyduğu tepki, mesajdır bence. Bunu anlayan anlar."

"Taraftarımız bizim her şeyimiz" diyen Kartal, "Onlara çok teşekkür ediyorum. Bizi desteklesinler, güvensinler, inansınlar, biz gereğini yapacağız. Bu oyuncular aslan gibi, hepsi karakterli, çok zor bulunur. Bu oyunculara da bize de güvensinler. Biz taraftarımız için varız, onların mutlu olması için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam ediyoruz" ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

"Üzgünüz, buradan puanla ayrılmak istiyorduk"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz, Fenerbahçe'ye penaltılarla 2-1 yenildikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Buz, maçın ardından takım otobüsüne giderken gazetecilere yaptığı açıklamada, maçı penaltılarla kaybettiklerini belirterek, "Üzgünüz, buradan puanla ayrılmak istiyorduk. Stratejimizi de ona göre belirlemiştik" dedi.

Fenerbahçe'nin ilk yarıda çok zorlandığını kaydeden İrfan Buz, "Fenerbahçe ilk korneri 25. dakikada attı. İlk devre iyi geçti. İkinci yarıda penaltı ile 1-0 geri düştük. Oyun stratejimizi değiştirmek zorunda kaldık. Gereken hamleleri yaptık ve beraberlik golünü bulduk. Fakat yine bir penaltı pozisyonundan 2-1 oldu. Ondan sonra kolay değildi" diye konuştu.

Penaltı pozisyonları hakkında yorum yapmak istemediğini dile getiren Buz, "Fenerbahçe'ye karşı mücadele veriyorsunuz, penaltılarla kaybettiğiniz zaman kolay bir olay değil" diyerek sözlerini tamamladı.

Gençlerbirliği'nin futbolcularından Hakan Aslantaş ise ilk penaltı pozisyonunda Alper'e hafif bir teması olduğunu belirterek, "Çok hafif omzumla bir temasım var ama belki verilmeyebilirdi. Ancak ikinci pozisyon gördüğüm kadarıyla penaltıydı. 1-1'i yakaladıktan sonra 5 dakika kalmıştı. Yazık oldu, üzgünüz" şeklinde konuştu.