İspanya, Hırvatistan, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti muhteşem bir çekişme içerisinde maçlarını oynadılar. Son Avrupa Futbol Şampiyonası şampiyonu İspanya son maçında Hırvatistan’a yenilerek herkesi şaşırttı. Avrupa Futbol Şampiyonası tahminleri daha çok İspanya’nın grup birincisi olacağı yönündeydi genellikle.

Oysa ilk 2 maçında Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’ye karşı oynanan etkili futbol Hırvatistan karşısında da galip geleceklerine işaretti. Fakat tahminler tutmadı ve İspanya ilk dakikalarda öne geçtiği maçta Hırvatların etkili futbolu karşısında mağlup olmayı hak ederek 2.’likle yetindi. Hırvatistan 2 galibiyet ve 1 beraberlik alarak grubu ezici bir futbolla lider tamamladı. Birçok yıldız futbolcuyu kadrosunda bulunduran Hırvatistan aynı şekilde yıldızlar topluluğu İspanya’nın şöhretine ortak oldu. Böylece ilerleyen turlarda finalin adaylarından biri olabileceklerini göstermiş oldular. İspanya ise bir üst tura çıkmayı Türkiye maçında garantilediği için Hırvatistan karşısında çok rahat oynamayı tercih etti. Bu rahatlık kendilerine pahalıya mal oldu ve liderliği kendi elleriyle Hırvatistan’a kaptırdılar. Türkiye ise ilk 2 maçı olan Hırvatistan ve İspanya’dan puan alamayarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Şimdi kazanılan Çek Cumhuriyeti maçıyla derin bir en iyi 3.’lük bekleyişindeler. İspanya maçından sonra turnuvanın en çok eleştirilen takımı olmayı başaran Türkiye son maçında 2 farklı kazanarak pusuya yattı. Çek Cumhuriyeti ise turnuvaya sadece Hırvatistan karşısında gelen mucize geri dönüş maçında elde ettiği 1 puanla veda etti. Belalılarından Türkiye maçında gelen 2-0’lık yenilgi turnuvaya veda etmelerine neden oldu.

Tamamlanan maçlardan sonra görülen o ki Hırvatistan ve İspanya çeyrek finale rahat yükselecek takımlar arasında. Etkili futbolları ve maçın kaderini anında değiştirebilecek yıldızlara sahip olmaları bizim böyle düşünmemize neden oluyor.