ANKARA - Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) milli oyuncu Ersan İlyasova'nın 34 sayıyla yıldızlaştığı karşılaşmada Milwaukee Bucks, Indiana Pacers'ı 111-107 mağlup etti.

NBA'de oynanan günün tek maçında, Doğu Konferansı'nda play-off mücadelesi veren takımlardan Milwaukee Bucks, Indiana Pacers'ı BMO Harris Bradley Center'da ağırladı.

Baştan sona çekişme içinde geçen mücadelede Ersan İlyasova'nın 34 sayısının yardımıyla Milwaukee Bucks, rakibini 111-107 yenerek play-off'lara kalmak için önemli bir avantaj yakalarken, sezonun 36. galibiyetini aldı.

Bucks'ta 35 dakika parkede kalan Ersan, kariyer rekoru kırdığı 34 sayısının yanı sıra 6 ribaunt, 2 asist ve 2 top çalmayla galibiyette başrolü oynadı. Khris Middleton 17, Giannis Antetokounmpo 16, Michael Carter-Williams 13 sayı, Türk pasaportlu Gürcü basketbolcu Zaza Pachulia ise 12 sayı, 6 ribaunt, 3 asist ve 2 top çalmayla skora katkı sağladı.

Pacers'ta CJ Miles 26, George Hill 24, CJ Watson 23 sayı, Arjantinli basketbolcu Luis Scola ise 15 sayı ve 9 ribauntla oynasa da takımının bu sezonki 41. mağlubiyetini almasına engel olmadı.

"Bazen böyle günleriniz oluyor"

Üç sayılarda 6'da 5, toplamda ise 14'te 12 isabetli atış kullanarak karşılaşmaya damga vuran İlyasova, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Bazen böyle günleriniz oluyor" dedi.

Milwaukee Bucks Koçu Jason Kidd ise Ersan'ın performansında övgüyle bahsederek, "Çok formdaydı ve oldukça agresifti. Yakaladığı boş atış fırsatlarını değerlendirmekte tereddüt etmedi, topla buluştuğunda başarılıydı ve potaya attığı neredeyse her topu soktu" değerlendirmesinde bulundu.