İSTANBUL - Ümit Milli Takım kampında bulunan Enes Ünal ile Fenerbahçe'nin İtalya Serie A takımlarından Roma'ya kiralık gönderdiği Salih Uçan, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Enes, gerçekleştirdiği transfer, genç yaşta yaşadığı tecrübe, kulüp ve milli takım kariyerindeki hedefleriyle ilgili konuştu.

Genç futbolcu, İngiltere'ye transferiyle Türk insanını gururlandırdığının söylenmesi üzerine, "Umarım Manchester City'ye transferim ülkemi gururlandıracağım en küçük şey olur ve çok daha büyük şeyler başarırım. Şimdi Genk'teyim ve Belçika'da kendimi çok rahat hissediyorum. Elimden geldiğince kendimi geliştirmek, süre almak ve goller atmak için çalışıyorum. İnşallah bunları da başaracağım" ifadelerini kullandı.

İngiliz kulübüyle geçirdiği sezon başı hazırlık kampında ciddi bir tecrübe kazandığını aktaran Enes Ünal, "Manchester City'de geçirdiğim zaman çok başka bir tecrübeydi. Çünkü dünyanın en iyi futbolcularından bazıları onlar. İnanılmaz karakterliler. Egoları az seviyede. Kompleksleri yok. Genç bir futbolcu olarak bize saygı gösteriyorlar. Sen onlara antrenmanda sert girebiliyorsun. Dönüp bakmıyorlar bile" değerlendirmesini yaptı.

Enes, Manchester City'de yaşadığı bir anısını anlatarak, "Dışarı çıkacağımız zaman kıyafetim yoktu. Bana kıyafet ayarlayabilmek için takımın kaptanları uğraştı ve bana kendi kıyafetlerinden verdi. Onlar böyle insanlar. Sizi rahat ettirmek için elinden geleni yapıyorlar" şeklinde görüşlerini belirtti.

"Başarılı olmak istiyorum"

Hedefinin hem kulüp hem de A Milli Takım'da büyük başarılar yaşamak olduğunu belirten Enes Ünal, sözlerine şöyle devam etti:

"Bireysel olarak Avrupa'da çok üst düzey futbol oynamak istiyorum. Milli takımlar düzeyinde ise A Milli Takım'a büyük başarılar kazanmayı amaçlıyorum. Başarılı olmak istiyorum. Bugün 2008 Avrupa Şampiyonası'na, Şenol hocanın 2002 Dünya Kupası'ndaki takımına bakıp gururlanıyorsak, ben de öyle bir takımın içinde bulunmak istiyorum."

Salih Uçan: "A Milli Takım benim için çok uzak değil"

Roma'nın UEFA Şampiyonlar Ligi kadrosunda da bulunan Salih Uçan, takımında iyi performans gösterip, daha çok süre alması durumunda A Milli Takım'a seçilmesinin kolaylaşacağını söyledi.

Ümit Milli Takım'ın Hollanda ile yapacağı 2017 Avrupa Şampiyonası elemelerinde mücadele ettiklerini hatırlatan Salih, "Milli takım bir bayrak görevidir. A Milli Takım'a veya Ümit Milli Takım'a seçilebilirim. Benim için önemli olan hangi takıma çağrılırsam elimden gelenin en iyisini vermektir. A Milli Takım benim için çok uzak değil. Roma'da performansımı yükseltip, daha çok maç oynadığım zaman davet edilmem daha kolay olacak. Şimdi Ümit Milli Takım'dayım ve sadece önümüzdeki Hollanda maçını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.