İSTANBUL 

Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun, en iyi forvet hattının kendilerinde olduğunu savundu.

Cenk Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, forvet hattında yaşanan rekabetin takım için olumlu olacağını dile getirdi. 

"Demba Ba, Mustafa ve ben" diyen Cenk, "Rekabetin olması çok önemli. Bir pozisyonda az oyuncu olursa hem rahatlık çöker hem de uzun maratonda sakatlık nedeniyle rotasyon sıkıntısı yaşanır" dedi.

Takımın en önemli golcüsü Demba Ba ile ilgili rekabete değinen Cenk Tosun, "Demba Ba gibi çok büyük bir oyuncunun önünüzde olması hem işi zorlaştırıyor hem de avantaj sağlıyor. Ondan idmanlarda ve maçlarda öğrenebileceğimiz şeyler var. Mustafa, Demba Ba ve ben... Forvet hattımız çok güçlü, gol atmakta zorlanacağımızı düşünmüyorum" diye konuştu.

Hakem kararları 

Siyah-beyazlı futbolcu, ligin son 3 haftasında gördükleri kırmızı kartlarla ilgili olarak "Üstümüze oynanılıyor gibi his oluyor" ifadesini kullandı.

Takım olarak böyle bir havaya geldiklerini vurgulayan Cenk Tosun, şunları söyledi:

"Gökhan Töre'nin (Kayseri Erciyesspor maçı) yaptığı hareket doğru değildi. Gençliğine verebiliriz. Hocaya küfür etmese bile küfür olarak algılandı. Sonraki hafta bize yapıldı ama o oyuncu atılmadı. Olcay'ın pozisyonu da tartışılabilir. Sarı karttan sonra ilk faulüydü. Başakşehir maçında yine kırmızı kartlar oldu. Sanki üstümüze oynanılıyor. Arkadaşlar arasında da böyle konuşmalar oluyor. Umarım gelecek haftalarda bunları yaşamayız."

Bu durumun kendilerinde bir tedirginlik yaratmadığını kaydeden Cenk Tosun, "Yüzde 100 kendimize güveniyoruz. Birkaç hafta kırmızı kartlar gördük ama bu takım karakterli oyunculardan kurulu. Öyle bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Kimseyi avantajlı görmüyorum" 

Cenk Tosun, ligin uzun bir maraton olduğunu ve şampiyonluk mücadelesi konusunda henüz kimseyi avantajlı görmediğini ifade etti.

Kayseri Erciyesspor ve Fenerbahçe karşısında yitirdikleri 6 puanın kendileri açısından iyi olmadığını anlatan siyah-beyazlı oyuncu, "Kayseri Erciyesspor karşısında iyi dönüş yapıp 2-1'i bulduk. Ama skoru tutamayıp yenildik. Fenerbahçe karşısında bize yakışan futbolu oynayamadık. Hak ederek yenildik. Kırmızı kart tartışılabilir. 11'e 11 kalsak bambaşka olurdu. Kazanmayı hak etmemiştik. İstanbul Başakşehir maçına iyi motive olmuştuk. Üst üste üçüncü maçtan da sıfır puanla dönmek istemiyorduk. İyi dönüşle kazanmasını bildik" diye konuştu.

Ligin başında olduklarını kaydeden forvet oyuncusu, "Hem ligde hem Avrupa'da çok maçımız var. Şampiyonluk konusunda konuşmak çok erken. Puanlar birbirine yakın. Bu nedenle kimseyi avantajlı görmüyorum. Zor maçları da geride bıraktık. İlk haftalardaki gibi oynarsak güzel sonuçlar alabileceğimizi düşünüyorum" şeklinde görüşlerini aktardı.

"Bizim için en iyi yer Başakşehir" 

Cenk Tosun, bu sezon farklı statlarda oynamalarıyla ilgili olarak, kendileri için en iyi yerin Başakşehir Fatih Terim Stadı olduğunu söyledi.

"Vodafone Arena'da oynamayı tercih ederim. Yapımı devam ettiği için oradan uzağız" diyen Cenk Tosun, "Dört gözle bekliyoruz. Bir o statta bir bu statta oynamak bizim için çok zor oluyor. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda hava şartları çok etkiliyor, esiyor. Bizim için en iyisi Başakşehir. Önümüzdeki iki maçı da orada oynayacağız. Umarım iyi puanlar alırız" şeklinde konuştu.

Bu sezonun Süleyman Seba adıyla oynanması nedeniyle şampiyonluğun daha da önemli hale geldiğini anlatan siyah-beyazlı oyuncu, "Taraftarlarımıza şampiyonluğu armağan etmek istiyoruz. Birkaç sezondur şampiyonluğa hasret durumdalar. Avrupa'da da elimizden geldiği kadar iyi yerlere gelmek istiyoruz. Rotasyon yaptığımız sürece yorgunluk diye bir şey olmayacak. İstediğimiz kadar maç oynayalım. İngiltere'de de oynanıyor. Biz neden oynamayalım?" ifadelerini kullandı.

Passolig uygulamasının seyirciyi biraz etkilediğini vurgulayan Cenk Tosun, şunları söyledi:

"Stadımızın bitmemesi de taraftarı etkiledi diyebilirim. Stat bitmiş olsa 41 bin 903 kişi stadı doldururdu. Taraftarlarımızdan sadece bizi desteklemelerini ve maçlara gelmelerini istiyoruz. Güçleri sahaya yansıdığında çok iyi işler yapıyoruz. Sadece stada gelsinler ve destek olsunlar." 

Yönetim kurulunun şampiyonluk turunu yeni statta yapma konusundaki düşüncesine değinen Cenk, "Bu başkanımıza bağlı. Öyle şey olursa çok güzel bir anı olur. Umarım stadımız bu sene biter de şampiyonluk maçımızı o statta oynarız. Böyle bir hayalimiz var. Çok mutlu oluruz" ifadelerini kullandı.

"Avantajımız hocamız" 

Yaşadıkları sıkıntılara rağmen şampiyonluk için bazı avantajlara sahip olduklarını belirten Cenk Tosun, "Avantajımız, iyi hocamızın, genç ve iyi takımımızın olması. Bence Türkiye liginde yerli anlamında en iyisi bizde. Milli takıma en çok oyuncu gönderen biziz. Sadece ilk 11'deki oyuncular değil 22 futbolcumuz da çok kaliteli. Bu takım kolay puan kaybetmeyecektir. Bizim için avantaj budur" ifadelerini kullandı.

Türk futbolunda son dönemde saha dışında yaşanan olaylara değinen Cenk, "Almanya'da da futbol oynadım. Çok fark var. Bu şekilde taraftar baskısı olmuyor. Türkiye'de gerçekten hem sosyal medyada olsun hem kendi aralarında olsun futbolcunun çok üstüne gidiliyor. Görmezden gelmeye çalışıyoruz. Görürsek üzülüyoruz ve kafamıza çok takıyoruz. Yoksa kendini yiyip bitiriyorsun" değerlendirmesinde bulundu.

"Beşiktaş tercihi yüzde 100 doğru"

Gaziantepspor'da yıldızı parlayan Cenk Tosun, Beşiktaş'ta henüz istediği şansları bulamasa da mutlu olduğunu ifade etti.

"Öncelikle Beşiktaş tercihi yüzde 100 doğrudur" diyen siyah-beyazlı futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiçbir şekilde pişman olacağım bir şey yapmadım. Koyu Beşiktaşlı olduğum için ilk sırada Beşiktaş vardı. Burayı seçtim, bence doğru yere geldim. Gaziantepspor'da 34 maç oynuyordum, başka bir konumdaydım. Burada ne kadar yedek kalıp üzülsem de bununla yaşamayı öğrenmem lazım. Daha fazla çalışıp ilk 11'de yer bulmak için elimden geleni yapmak istiyorum. Büyük bir takım. Burada her zaman 11 oynayacağım diye bir şey yok. Kaliteli futbolcular var. Ben yine Gaziantepspor'daki gibi çalışıp 11'e girmeyi istiyorum."

Beşiktaş'a transferinin de Türkiye'de iyi bir örnek teşkil ettiğini anlatan genç oyuncu, "Transferim Türkiye'ye örnek olsun. Avrupa'da yıllardır bu şekilde oluyor. Devre arasında imza attım ama sezon sonuna kadar Gaziantepspor formasıyla her şeyimi verdim. Kimseye bu şekilde konu vermedim. Kimse konuşamadı. Gaziantepspor'dan herkes severek ve destekleyerek beni gönderdi. O beni ayrıca mutlu etti" şeklinde konuştu.

Takımda kolej havasının olduğunu anlatan Cenk, "İlk geldiğim günden beri böyle hissediyorum. Milli takımdan arkadaşlarım burada olduğu için yabancılık çekmedim. Genç bir takımımız var. Gelecek yıllarda Beşiktaş'ın bu oyunculardan çok ekmek yiyeceğini tahmin ediyorum. Bize ağabeylik yapan Tolga, Sivok, Uğur ve diğer tecrübelilerin desteği oluyor" ifadelerini kullandı.

Yabancı oyuncu kuralı

Cenk Tosun, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu sezon uygulamaya koyduğu yabancı oyuncu kuralının kendileri açısından iyi olduğunu dile getirdi.

Türk oyuncusu için bu kuralın avantaj olduğunu belirten Cenk Tosun, "Türk oyuncuya daha fazla değer verilecek. Kimse bu kuralın Türk oyuncusunu tembelleştireceğini düşünmesin. Milli takıma da yansıyacaktır. Bu kural hem bizim hem de Süper Lig için faydalı olacaktır" yorumunda bulundu.

Siyah-beyazlı oyuncu, Türk futbolcularının kendilerini geliştirmeleri konusunda ise "Üstüne koyan futbolcularımız var. Türkiye liglerinde oynayan ve Avrupa'da oynamayı hak eden çok arkadaşımız var. Umarım gelecek yıllarda da kendimizi geliştirip Avrupa'da Arda Turan gibi daha çok oyuncu verebiliriz" diye konuştu.

A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerindeki performansına da değinen Cenk, "Kötü bir başlangıç yaptık. Herkes farkında ama biz milli takımımıza güveniyoruz. 2008'deki gibi oynar ve her maçı kazanırsak, bu takım yine hedeflerine ulaşacaktır" ifadelerini kullandı.

Cenk Tosun, son dönemde milli takıma çağrılmaması konusunda da "Fatih hoca burada oynamadığım için fazla çağırmıyor ama daha fazla oynayıp, daha fazla ilk 11'de şans bulup milli takıma çağrılmak istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.