BURSA - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, futbol müsabakalarında elektronik bilet (e-Bilet) uygulamasında değişikliğe gitmeyeceklerini, uygulamanın aynen süreceğini söyledi.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de sezonun başlamasının ardından taraftarların maçlara pek ilgi göstermemesi nedeniyle e-Bilet sisteminin çok tartışıldığını ve bu konuda kendisine çok fazla sayıda şikayet geldiğini anlattı.

E-Bilet konusunun, sezonun başlamasından çok önce planlanmış yasal bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Kılıç, sistemin ihalesinin 2013 yılının temmuz ayında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Sürecin, yasal çerçevesinde ilerlediğini ve sistemin uygulayıcısının da TFF olduğunu dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:

"E-Bilet konusunda herhangi bir farklı düşüncemiz yok. Bir değişiklik yoluna gitme gibi bir düşüncemiz de yok. E-Bilet sistemiyle ilgili bazı argümanlarda farklılıklar görülüyor. Bazı konular da abartılıyor. Bunlar olacaktır. Bu bir geçiş sürecidir. Bir dönem, 'Geçen sene 14 Nisan'da devreye giren bir sistemdi bu. Neden sezon sonunu beklemediniz? Yazın hazırlık yapılırdı, ona göre girilirdi' diye eleştiri aldık ama o da kanuni bir süreçti. Kanunla belirlenmiş bir tarihi uygulamak durumundaydık. 2-2,5 sene önce belirlenen ve iki kez ertelenen bir kanuni sürecin devreye girmesiyle alakalı bir şey. Kanunun bize verdiği bir zorunluluk. İşi tersinden okuyalım, Koca bir yaz zamanı var. Kulüplerimiz de bunu biliyordu, imza attılar. İşin içini gayet iyi biliyorlar. Biraz da herkesin gayrete girmesi gerekiyor."

Kılıç, e-Bilet alan kişi sayısının 400 bini geçtiği bilgisini verdi.

TFF'nin ve işi üstlenen şirketin, sorumluluklarıyla ilgili zaman zaman denetlendiğine dikkati çeken Kılıç, "Bu şekilde yolumuza devam edeceğiz. Takip ediyoruz. Ümit ediyorum ki yakın zamanda çok daha farklı bir noktaya geliriz" ifadesini kullandı.