ANKARA - Cengiz Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marsel İlhan'ın, şampiyonanın ikinci turunda dünyanın 13 numarası İspanyol Feliciano Lopez'i 2-1 yenerek, önemli bir başarı elde ettiğini söyledi.

Marsel'in başarısının kendilerini daha büyük hedefler adına umutlandırdığını vurgulayan Durmuş, "Biz haddimizi, yerimizi biliyoruz. Ancak çok inançlı bir şekilde çalışıyoruz. Hedefimiz çok daha iyi yerler ve bunu da bu çocuklarımızla başaracağımıza inanıyoruz" ifadesini kullandı.

"Tenis ülkesi olma yolunda çok önemli işer yapıyoruz" diyen Durmuş, Marsel İlhan-Djokovic eşleşmesiyle ilgili ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugün dünyanın 13 numarasını yendik, yarın da dünyanın bir numarasını yenebiliriz. Yarınki maç için inancımız budur. Djokovic, dünyanın bir numarası ve tartışılmaz bir tenisçi. Ancak teniste son sayı bitmediği sürece herkesin kazanabilme şansı var. Marsel de emek veriyor, mücadele ediyor. Tabii ki herkesin favorisi Djokovic. Ben yüreğimdeki inancımı söylüyorum, inanmak istiyorum. Marsel 'olabilir bir maça' çıkıyor. Kazanabileceği bir müsabaka oynayacak. Marsel'in yüzdesi düşük görünüyor olabilir ama kazanma ihtimali her zaman var. Yarın güzel bir maç olacak. İnşallah Marselimiz kazanır."

Durmuş, Türk tenisinin dünyadaki yerini alması adına karşılaşmayı çok önemsediğini belirterek "Bu anlamda önemli bir basamak. Kendi ülkemizde tenisi daha çok yaygınlaştırmak için çok önemli bir maç. Marsel, Djokovic'i yenerse çok büyük kazanç, yenilirse de çok bir şey kaybetmeyeceğiz. Bizi hedeflerimize daha çok yaklaştıran bir maç olacak. Adım adım hedeflerimize gidiyoruz" diye konuştu.

"Yolumuza devam edeceğiz"

Başkan Durmuş, milli tenisçi Marsel İlhan ile Lopez ile oynadığı karşılaşma öncesi ve sonrasında görüştüğünü bildirdi.

Marsel'e, bugüne kadar yaptıklarının güzel şeyler olduğunu ifade ettiğini anlatan Durmuş, milli tenisçinin de "Başkanımız inandık, yolumuza devam edeceğiz. Bunların her biri bizim için birer adımdır' dediğini söyledi. 

"Marsel'in, keşke başka bir eşleşme olsaydı" görüşünde olmadığını kaydeden Durmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Marsel İlhan, hedeflerini doğru koyan bir kardeşimiz. Marsel'in, Djokovic ile oynamasına olumlu taraftan bakıyoruz. 'Marsel yarın Djokovic'i yener yenmez' bunu bilemeyiz ama bir tenis ülkesi olmak adına bir numarayla oynamasının dünyaya vermiş olduğu mesaj çok daha önemli. Tüm dünya yarın bir Türk tenisçinin, dünya bir numarası ile oynamasının ne olduğunu görecek. Türkiye'de tenisin var olduğunu biliyorlardı, artık daha iyi öğrenecekler."