ANKARA - Marmara Bölgesi, Türkiye'nin futbol haritasında 40 takımla ilk sırada yer alıyor.

AA muhabirinin derlediği verilere göre, Türkiye'deki profesyonel futbol liglerinde mücadele eden 127 takımın çoğunluğunu Marmara Bölgesi ekipleri oluşturuyor.

Türkiye'nin en gelişmiş bölgesi olma özelliğini taşıyan Marmara, futbolda da diğer bölgeleri geride bıraktı. Profesyonel futbol liglerinde 40 ekiple temsil edilen Marmara Bölgesi, takım sayısı istatistiklerinde diğer bölgelerin açık ara önünde bulunuyor.

Marmara'daki 40 kulübün 24'ünü İstanbul ekipleri oluşturuyor. İstanbul'un dışında Bursa'dan 5, Kocaeli'nden 4, Balıkesir'den 3, Kırklareli, Bilecik, Sakarya ve Çanakkale'den de birer takım mücadele ediyor. 

Spor Toto Süper Lig'e de en fazla takımı Marmara Bölgesi gönderiyor. Marmara'dan Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Kasımpaşa ve İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü olmak üzere 5 takım Süper Lig'de yer alıyor.

- İç Anadolu takipte

İç Anadolu Bölgesi, 22 takımla Marmara Bölgesi'ni takip etti. Ankara 11 kulüple bölgede başı çekerken, Kayseri 3, Konya ve Sivas 2'şer, Eskişehir, Niğde, Aksaray ve Çankırı da birer takımla temsil ediliyor.

Türkiye'nin futbol haritasında Marmara ile İç Anadolu'nun ardından Ege (21 takım), Karadeniz (18 takım) ve Akdeniz bölgeleri (15 takım) sıralandı.

- Futbolda da yoklar

Türkiye'deki profesyonel futbol liglerindeki takım sayısı istatistiklerinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi, son iki sırada bulunuyor.

Güneydoğu Anadolu 6, Doğu Anadolu ise 5 temsilciyle futbolda var olmaya çalışıyor. Gaziantep ve Diyarbakır 2'şer, Şanlıurfa ve Batman da birer ekiple Güneydoğu Anadolu'ya futbolda destek oluyor. Doğu Anadolu'dan da Elazığ, Malatya, Erzincan, Erzurum ve Van'dan birer futbol kulübü mücadele ediyor.

Türkiye'nin futbol haritası şöyle:

- Marmara Bölgesi (40 takım)

Şehir  Takım sayısı
İstanbul 24
Bursa 5
Kocaeli 4
Balıkesir 3
Kırklareli 1
Bilecik 1
Sakarya 1
Çanakkale 1

- İç Anadolu Bölgesi (22 takım)

Şehir Takım sayısı
Ankara 11
Kayseri 3
Sivas 2
Konya 2
Eskişehir 1
Niğde 1
Aksaray 1
Çankırı

- Ege Bölgesi (21 takım)

Şehir Takım sayısı
İzmir 9
Manisa 3
Denizli 3
Aydın  3
Muğla 1
Kütahya 1
Afyon 1

- Karadeniz Bölgesi (18 takım)

Şehir Takım sayısı
Trabzon 6
Rize 2
Karabük 1
Bolu 1
Ordu 1
Giresun 1
Samsun 1
Tokat 1
Gümüşhane 1
Çorum 1
Zonguldak 1
Bayburt 1

- Akdeniz Bölgesi (15 takım)

Şehir Takım sayısı
Hatay 5
Antalya 4
Adana 2
Mersin 2
Kahramanmaraş 2

- Güneydoğu Anadolu Bölgesi (6 takım)

Şehir Takım sayısı
Gaziantep 2
Diyarbakır 2
Şanlıurfa 1
Batman 1

- Doğu Anadolu Bölgesi (5 takım)

Şehir Takım sayısı
Elazığ 1
Malatya 1
Erzincan 1
Erzurum 1
Van 1