İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'de 29 Şubat Pazartesi günü Fenerbahçe ile bir maç eksiğine rağmen liderlik koltuğunda oturan Beşiktaş arasında oynanacak derbi maçta gözler iki takımın kalecilerinde olacak.

Ülker Stadı'nda yapılacak karşılaşmada kaleyi koruyacak Fenerbahçe'nin 34 yaşındaki kalecisi Volkan Demirel ile Beşiktaş'ın 32 yaşındaki file bekçisi Tolga Zengin'in sergileyeceği performans, derbinin sonucuna doğrudan etki edecek.

Fenerbahçe'nin bu sezon Süper Lig'de oynadığı 22 maçın tamamında forma giyerek 1980 dakika sahada kalan Volkan Demirel kalesinde 19 gol görürken, Beşiktaş'ın oynadığı 21 maçın 20'sinde görev alarak 1800 dakika kaleyi koruyan Tolga Zengin ise 19 gol yedi. 

Tolga Zengin'in bu sezon forma giymediği ve siyah-beyazlı takımın 2-1 üstünlüğüyle sona eren 15. haftadaki Galatasaray derbisinde kaleyi Günay Güvenç korudu.

Volkan 10, Tolga 9 maçta gol yemedi

Volkan Demirel, Süper Lig'de bu sezon forma giydiği 22 maçın 10'unda kalesini gole kapatırken, Tolga Zengin ise görev yaptığı 20 maçın 9'unda rakiplerinin topu ağlarla buluşturmasına izin vermedi.

Fenerbahçe'de 14. sezonunu geçiren Volkan Demirel, bu sezon en çok golü 4-2 yenildikleri Antalyaspor maçında kalesinde gördü. 

Beşiktaş'ta 3. sezonunu geçiren Tolga Zengin ise bu sezon 3-3 berabere biten Kasımpaşa maçında en fazla golü kalesinde gördü.

Volkan Demirel, Beşiktaş'a karşı 24 derbide oynadı

Volkan Demirel, daha önce Beşiktaş'a karşı 24 derbide Fenerbahçe kalesini korudu.

Siyah-beyazlı takıma karşı 22 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası, 1 de TFF Süper Kupa maçında Fenerbahçe'nin kalesine geçen Volkan, bu maçlarda toplam 29 gol yedi.

Tecrübeli kalecinin forma giydiği Beşiktaş derbilerinde Fenerbahçe 14 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 yenilgi aldı.

Tolga Zengin'in 9. derbisi

Tolga Zengin, Beşiktaş forması altında daha önce 8 derbi maçına çıktı. Siyah-beyazlı takım, Tolga'nın kaleyi koruduğu derbilerin birini kazanırken, ikisinde berabere kaldı, beşinde ise rakiplerine mağlup oldu.

Tecrübeli kaleci, Galatasaray'a karşı 3, Fenerbahçe'ye karşı da 5 derbide forma giydi. Tolga Zengin'in kaleyi koruduğu Fenerbahçe derbilerinde sarı-lacivertli takım 2 kez galip gelirken, 2 maç berabere bitti, bir maç da Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sonuçlandı.

Volkan Demirel, Kadıköy'de derbi mağlubiyeti yaşamadı

Fenerbahçe, Volkan Demirel'in Ülker Stadı'nda Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı görev yaptığı hiçbir resmi maçı kaybetmedi.

Tecrübeli kaleci, Kadıköy'de Galatasaray'a ve Beşiktaş'a karşı oynadığı 24 maçta da mağlubiyet yaşamadı. Sarı-lacivertli takım, Volkan Demirel'in kalede olduğu bu maçlardan 16 galibiyet, 8 beraberlikle ayrıldı.

Fenerbahçe, Kadıköy'de Volkan'ın kaleyi koruduğu 10 Beşiktaş derbisinin 7'sini kazanırken, 3'ünde rakibiyle berabere kaldı. Volkan Demirel bu maçlarda kalesinde sadece 7 gol gördü.

Sarı-lacivertli ekip, tecrübeli kalecinin görev aldığı 14 Galatasaray maçının 9'undan galibiyet, 5'inden de beraberlikle ayrıldı. Tecrübeli kaleci bu maçlarda 9 gol yedi.