ANTALYA - Darta 11 yaşında milli takım antrenörü ağabeyinin teşvikiyle başlayan milli sporcu Mustafa Hanefi Çelebi, temmuz ayında Avusturya'da yapılan Avrupa Steel Dart Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak, Türkiye'ye bu alanda ilk madalyayı getirdi.

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Türkiye Dart Şampiyonası'na katılan 18 yaşındaki Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 yaşında ağabeyi ve milli takım antrenörü olan Nafiz Çelebi'nin ısrarıyla darta başladığını söyledi. 

İlk katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda 13 yaşında 3'üncü olduğunu belirten Çelebi, ilerleyen yıllarda da pek çok derece elde ettiğini anlattı.

Son olarak temmuz ayında Avusturya'da düzenlenen Avrupa Steel Dart  Şampiyonası'nda yarıştığını ifade eden Çelebi, "Şampiyonada gençlerde çelik uçlu dartta üçüncülük elde ettim. Derecem, bu alanda Türkiye'nin kazandığı ilk madalya oldu" dedi.

Çelebi, dartın kendisi için eğlenceli bir spor dalı olduğunu dile getirerek, konsantrasyonu ve matematiği geliştirdiği için dartı herkese tavsiye etti. Çelebi, büyüklerde Avrupa ve dünya şampiyonluğu kazanmayı hedeflediğini kaydetti.

"Çocukları matematiğin içine çekiyor"

Antrenör Nafiz Çelebi ise kendisinin Türkiye'de dart altyapısındaki tek antrenör olduğunu ifade etti. 

Dartı büyükler kategorisinden gençlere indirmek için kendisine görev verildiğinin altını çizen Çelebi, "Biz de okullarda ve gençlik merkezlerinde dart faaliyetlerinde bulunduk. Bu sayede Mustafa Hanefi Çelebi gibi sporcular kazandık. Dart eğlenceli, yaşı olmayan, fiziki olarak hiçbir avantajın bulunmadığı bir spor" diye konuştu. 

Çelebi, dünya dart şampiyonunun 65 yaşlarında bir İngiliz olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Dartta sayılarla oynandığı için matematiği geliştiriyor, çocukları matematiğin içine çekiyor. Mustafa, steel dartta federasyonumuza ilk madalyayı getiren sporcumuz. Bu, bizim açımızdan önemli bir madalya. Çünkü bu spor Kuzey Avrupa sporu olarak biliniyor. Özellikle İngiltere, Hollanda ve Almanya'nın bu sporda sözü geçiyor. Bunların arasından sıyrılarak Avrupa derecesi yapmak önemli bir başarı."