İSTANBUL

Galatasaray'ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında yarın oynanacak Gaziantepspor mücadelesinde 100. kez resmi maçta sarı-kırmızılı formayı giymeye hazırlanıyor. 

Süper Lig'de 2011-2012 sezonunda Trabzonspor formasıyla 33 kez fileleri havalandıran ve gol kralı olarak dikkatleri çeken Burak, gösterdiği performansın ardından olaylı bir transfer sürecinin ardından Galatasaray'a geldi. Fatih Terim yönetimindeki sarı-kırmızılı ekibin vazgeçilmezlerinden olan golcü oyuncu, yaşanan teknik direktör değişikliklerine rağmen sonraki 2 sezonda da formasını kaptırmadı. 

"Cim Bom"a geldiği 2012-2013 sezonunda Süper Lig'de 30 maça çıkan deneyimli futbolcu, kaydettiği 24 golle iki kez üst üste gol krallığı tacını taktı. Burak, ayrıca bu sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 9 maçta attığı 8 golle de adını tüm dünyaya duyurmayı başardı. 

Galatasaray'daki ikinci senesi olan 2013-2014 sezonunun başında yaşanan teknik direktör değişikliği sonucunda Fatih Terim'in yerine İtalyan teknik adam Roberto Mancini'nin gelmesiyle sarı-kırmızılı takımda sistem değişikliğine de gidildi. Buna rağmen Mancini'nin vazgeçilmezleri arasında olan Burak Yılmaz, ligde 32, Şampiyonlar Ligi'nde de 6 karşılaşmada forma giydi. Süper Lig'de 16 gol kaydeden golcü futbolcu, bir önceki sezona göre Avrupa'da düşüş gösterdi ve gol sevinci yaşayamadı.

Bu sezon tüm maçlarda oynadı 

Burak Yılmaz, bu sezon Galatasaray'ın tüm resmi maçlarında forma giydi.

Mancini'nin ardından göreve gelen bir diğer İtalyan teknik adam Cesare Prandelli de Burak'tan vazgeçmedi. Sarı-kırmızılı takımın sezon başında oynadığı TFF Süper Kupa maçında forma giyen 29 yaşındaki futbolcu, Süper Lig'de 10, Şampiyonlar Ligi'nde de 5 maçın tamamında süre buldu. 

Burak, ligde 4 gole imza atarken, Avrupa'da takımına 2 golle katkı sundu.

Toplamda 56 gol attı 

Galatasaray'da 99 resmi maça çıkan Burak, toplamda 56 gole imza attı.

Sarı-kırmızılı takımla 3 sezonda 72 lig maçında 44 gol kaydeden Burak Yılmaz, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 20 maçta 10 kez gol sevinci yaşadı. Golcü futbolcu, sarı-kırmızılı formayla çıktığı 6 Ziraat Türkiye Kupası maçında da rakip fileleri 2 kez havalandırdı. 

Galatasaray kariyerinde 1 kez TFF Süper Kupa maçı oynayan Burak Yılmaz, eski takımı Fenerbahçe'ye karşı çıktığı o maçta ise gol sevinci tadamadı.