İSTANBUL 

Vodafone Arena'da, bu yıl erken gerçekleştirilen geleneksel bayramlaşma töreninde basın mensuplarına açıklamada bulunan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe'den transfer edilen Gökhan Gönül konusunda şu ifadeleri kullandı:

"Biz Gökhan'ı Fenerbahçe'nin kaptanı diye değil, önemli bir oyuncu olduğu için kadromuza kattık. Gökhan Gönül milli takımın önemli bir oyuncusu. Bizim de beğendiğimiz bir isim. Gökhan'ı takımımızda görmekten dolayı Beşiktaşlılar olarak mutluyuz. Gökhan Gönül bu dakikadan sonra bizim ailemizin bir mensubudur. Oyuncumuzla alakalı polemik olacak durumlarda herkesin karşısında Beşiktaş'ı bulacağını bilmesini isterim."

Siyah-beyazlı kulübün transfer gündemini de değerlendiren Orman, Mario Gomez'le görüşmelere başlayacaklarını belirterek, "Gomez'in kalmasını istiyoruz ama B planımız da var. Beşiktaş'ın tek alternatifi Gomez değildir. Alternatif isimlere de bakıyoruz. Gomez transfer sürecini uzatarak bizim de o sürece uymamızı sağladı." ifadelerini kullandı.

"Bu sezon da şampiyon olacağız" 
Transfer konusunda aceleci davranmadıklarını vurgulayan siyah-beyazlı kulübün başkanı, önlerinde iki ay gibi bir süre olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"8 Temmuz'da takım toplanacak. Eylüle kadar transfer dönemi var. Beşiktaş'ın bir kadro yapılanması vardır. Üç senedir futbolda kadro yapılanmasıyla uğraşıyoruz. Almaya niyet ettiğimiz oyuncular var. Bütçemiz, ilkemiz ve ahlakımız doğrultusunda olacak şeyler bunlar. Bu sezon da aynısını yapacağız ve inşallah şampiyon olacağız." 

"Transferleri ben yönetiyorum" 
Fikret Orman, siyah-beyazlı takımda transfer organizasyonunu kendisinin yönettiğini dile getirdi.

Transfer görüşmelerinde yöneticileri kendisinin görevlendirdiğini vurgulayan Orman, "Yöneticilerimle de sürekli istişare halindeyiz. Beşiktaş'ta transferde kimin hangi noktada başarılı olacağına inanırsam o stratejiyle devam ediyoruz." diye konuştu.