BERLİN/VİLNİUS - Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Wolfgang Niersbach, Alman basınına yaptığı açıklamada, FIFA Başkanı Joseph Blatter'in görevinden ayrılma kararını daha önce verebileceğini belirterek, "Bu, tamamen doğru ve geç kalınmış bir karar” dedi.

Niersbach, Blatter'in istifasının sorunları çözmeye yetmeyeceğini belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ise Blatter’in istifasıyla futbolda yeniden bir başlangıcın yapılabileceğini söyledi.

"FIFA'ya hizmette bulundu"

Almanya Kulüpler Birliği (DFL) Başkanı Reinhard Rauball da yaptığı yazılı açıklamada, Blatter’in görevinden ayrılacağı yönündeki açıklamasıyla FIFA’ya büyük hizmette bulunduğunu belirterek, “Bu, dünya futbolu için iyi bir gün” yorumunu yaptı.

Rauball, FIFA’da reform yapılması için ciddi bir şekilde çaba sarf eden herkesin futbolda birlik sağlanmasına katkıda bulunması gerektiğini kaydetti.

"Kaosun başlangıcındayız"

Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Zbigniew Boniek ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Blatter'in istifasının ardından üzülmeye bir sebep görmediğini belirterek, "Korkuyorum ki, istifanın arkasında büyük oyunlar dönüyor. Kaosun başlangıcındayız. Bizi neler bekliyor hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

İstifa kararı alınması için ciddi nedenlerin olması gerektiğine dikkati çeken Boniek, "Belki ne olup bittiğini fark etmeye başladı. FIFA yetkililerinin büyük gücü vardı, şimdi ise ne hallere düştüler. Blatter neredeyse 80 yaşında. Umarım yaşanan olaylar sağlık durumuna zarar vermez" dedi.

FIFA'nın üst düzey yöneticilerinin gözaltına alındığı Zürih'te düzenlenen operasyonla, 2018 ve 2022 Dünya Kupası kapsamında "kara para aklandığı" gerekçesiyle geçen hafta açılan soruşturmanın ardından düzenlenen FIFA Kongresi'nde 5. kez başkan seçilen Blatter, görevinin 4. gününde istifa kararı almıştı.