İSTANBUL -  BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret AŞ'den yapılan açıklamada, yapımı süren Vodafone Arena'da bir işçinin asansör boşluğuna düşerek belinin kırıldığı yönündeki haberin asılsız olduğu bildirildi.

Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesinde yer alan açıklamada, bir gazetenin internet sitesinde yer alan iddianın gerçek olmadığı belirtilerek, "Vodafone Arena inşaat çalışmaları sırasında bir işçinin asansör boşluğuna düşerek belinin kırıldığı yönündeki haber tamamıyla asılsızdır. Haberde bahsedilen yerde asansör olmadığından doğal olarak asansör boşluğu da bulunmamaktadır" denildi.

Açıklamada ayrıca, haberde ismi geçen şahsın gece vardiyasında çalışan bir işçi olduğundan, belirtildiği gibi saat 03.00'te uykudan uyandırılması diye bir işlemin doğru olmadığı kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Gece vardiyasında işçiler toplam 8 saat çalışmakta ve gündüz saatlerinde dinlenmeye çekilmektedir. İşçinin geç saatlere kadar çalıştırıldığı ve gece vardiyası için de yeniden işe başlatıldığı iddiası tamamen uydurmadır. Haberde bahsi geçen bölgede bir kaza yaşandı ve işçimiz ambulans ile derhal hastaneye kaldırıldı, 3 gün müşahede altında tutulduktan sonra da yürüyerek hastaneden taburcu edildi. İşçimizin herhangi bir şikayeti olmadığı gibi, raporlu olarak memleketinde dinlendikten sonra tekrar işe başlatıldı. Haberde konu edildiği gibi, üçüncü kattan düşerek bel kırılması ile sonuçlanan herhangi bir kaza da meydana gelmedi."

Açıklama, "Şantiyemiz 3A'lı İş Sağlığı ve Güvenliği belgesine sahiptir ve güvenlik önlemlerine çok dikkat edilmektedir" ifadeleriyle son buldu.