İSTANBUL

Beşiktaş yeni sezon öncesi beklenen transferini gerçekleştirdi. Siyah beyazlı ekip Alman golcü Mario Gomez'i bir yıllığına kiraladı. KAP'a yapılan açıklamada Beşiktaş, Gomez'e 2015-2016 sezonu için 3.500.000 avro garanti ücret ödenecek. Alman futbolcu, bugün saat 14.45'te İstanbul'da olacak.

Beşiktaş'ın yeni transferi Alman futbolcu Mario Gomez, kariyeri ve golcü kimliğiyle Avrupa'nın önemli forvetleri arasında yer alıyor.

Profesyonel futbol hayatına Almanya Birinci Lig (Bundesliga) ekiplerinden Stuttgart'ta başlayan tecrübeli futbolcu, Avrupa'nın önemli takımlarında forma giydi. Altyapısından yetiştiği Stuttgart'ın ardından Almanya'nın ve Avrupa'nın önde gelen kulüplerinden Bayern Münih'te oynayan Gomez, son olarak İtalya'da Fiorentina takımında görev aldı. Her iki ayağını da kullanabilen ve fiziğiyle hava toplarında etkili olan 30 yaşındaki Alman futbolcu, kazandığı kupalar ve attığı gollerle adından söz ettirdi.

Stuttgart'da kendini gösterdi

Mario Gomez, altyapısında yetiştiği Stuttgart'ta kendini gösterme başarısı gösterdi.

Alman ekibiyle ilk Bundesliga maçlarına 2003-2004'te çıkan Alman oyuncu, bu sezon fazla forma şansı bulamadı. Bundesliga ve Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonda sadece birer kez sahaya çıkabilen Mario Gomez, tecrübe kazandıkça hem daha çok görev alma fırsatı yakaladı hem de rakiplerin korkulu rüyası haline geldi.

Stuttgart formasıyla 6 sezonda 121 Bundesliga maçına çıkan Mario Gomez, kariyerinin gelişiminde büyük paya sahip Alman ekibine Bundesliga'da 63 gol kazandırdı. Bu dönemde Şampiyonlar Ligi organizasyonunda 5 maç oynayan Gomez, 3 kez rakip fileleri havalandırdı. Alman oyuncu Stuttgart kariyerinde, eski adıyla UEFA Kupası'nda ise 16 karşılaşmada 10 kez gol sevinci yaşadı.

Stuttgart'ta 1 kez şampiyonluk yaşadı

Alman futbolcu, ilk Bundesliga şampiyonluğunu Stuttgart formasıyla yaşama başarısı gösterdi. 

Stuttgart, 2006-2007'de Almanya'ya da şampiyonluğa ulaşırken, Gomez de attığı 14 golle bu başarıda büyük katkı verdi.

İkinci durak Alman devi Bayern Münih 

Gomez, kariyerinin en büyük başarılarına Alman devi Bayern Münih'te imza attı.

2009-2010 sezonunda Bayern Münih'e geçen tecrübeli futbolcu, ilk döneminde Bundesliga'da 29 maçta 10 kez rakip fileleri havalandırdı. Şampiyonlar Ligi'nde 12 maçta sadece 1 gol bulabilen Mario Gomez, bir sonraki sezon kalitesini ortaya koydu ve 32 Bundesliga karşılaşmasında takımına 28 gol kazandırdı. Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı performans gösteren Alman oyuncu, 8 maçta 8 gol kaydetti.

Mario Gomez, 2011-2012'de ise Bundesliga'da 33 maçta 26 gol attı. Şampiyonlar Ligi'de de 14 maçta 13 gol atarak yüksek bir oran yakalayan tecrübeli futbolcu, Bayern Münih'teki son sezonu olan 2012-2013'te ise Alman liginde 21 maçta 11 gol atarken, Şampiyonlar Ligi'nde 7 maçta 2 kez rakip fileleri havalandırdı.

Almanya şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi kupası

Tecrübeli oyuncu, Bayern Münih formasıyla kariyerinin en önemli kupa sevinçlerini yaşadı.

Bayern Münih'teki ilk sezonunda şampiyonluk kupası kaldıran Mario Gomez, 2012-2013'te bir kez daha bu başarıya ulaştı. Alman ekibi, aynı sezon Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürürken, Gomez de bu sevinci yaşayan kadroda yer aldı.

Tecrübeli futbolcu, ayrıca 2'şer kez Almanya Kupası ve Almanya Süper Kupa sevincine ortak oldu.

2010-2011'de gol kralı oldu

Beşiktaş'ın kadrosuna kattığı Gomez, Almanya'da bir kez gol kralı oldu.

Mario Gomez, 2010-2011'de Bayern Münih formasıyla Bundesliga'da 28 golle zirvede yer aldı. Alman oyuncu, 2007'de ise ülkesinde yılın futbolcusu seçildi.

Almanya milli takımın her kademesinde oynadı

Gomez, Almanya milli takım formasını da defalarca taşıdı.

15 yaş altı milli takımda başladığı bu kariyerinde A takıma kadar yükseldi. 59 kez Almanya milli takımında görev alan tecrübeli oyuncu, 25 gol kaydetti.

Fıorentina kariyeri istediği gibi gitmedi

Bayern Münih'teki başarılı dönemlerinin ardından İtalya'nın Fiorentina takımına geçen Mario Gomez, Seria A'da istediği performansı yakalayamadı.

Fiorentina formasıyla 2013-2014'te ligdeki 9 maçta sadece 3 gol atabilen Gomez, Avrupa Ligi'nde de 6 karşılaşmada bir kez rakip fileleri havalandırdı.

Tecrübeli oyuncu, geçen sezon 20 lig maçında görev alırken, 4 gol kaydetti. Avrupa Ligi'nde 8 maça çıkan Gomez, 2 kez gol sevinci yaşadı.

Eski takım arkadaşlarıyla yeniden beraber oynayacak

Mario Gomez Bayern Münih'ten eski takım arkadaşı Jose Sosa ve Stuttgart'ta birlikte forma giydiği Andreas Beck ile bir kez daha forma giyme fırsatı bulacak.