İSTANBUL - İki takım arasında geride kalan 18 lig maçında Beşiktaş 7, Sivasspor 6 galibiyet aldı, 5 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Beşiktaş'ın 20 golüne, Sivasspor 19 golle yanıt verdi.

Geçen sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maç 1-1 tamamlandı, Sivas'ta evsahibi ekip 3-0 galip geldi.

Sivasspor deplasmanda üstün

İki takım arasında Beşiktaş'ın evsahipliğinde oynanan lig maçlarında konuk Sivasspor'un üstünlüğü bulunuyor.

İstanbul'daki 9 lig maçından 4'ünü Sivasspor kazandı, 3'ü berabere bitti, siyah-beyazlılar evinde sadece 2 kez galip gelebildi.

Beşiktaş'ın evsahipliğindeki maçlarda konuk Sivasspor 11, siyah-beyazlılar 10 gol attı.

Golsüz maç yok

İki takım arasındaki 18 lig maçından hiçbiri golsüz bitmedi.

Geride kalan 18 maçtan Beşiktaş 5'inde, Sivasspor ise 3'ünde gol atamazken, taraflar arasında 0-0'lık sonuca rastlanmadı.

Beşiktaş başkentte liderliğini korumak istiyor

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zeminindeki yenileme çalışmaları nedeniyle Osmanlı Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Mete Kalkavan yönetecek.

Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda Balıkesirspor'u 1-0 yenerek, puanını 11'e çıkarıp, 34 lig haftası sonra liderliğe yükselen siyah-beyazlılar, başkentte bu unvanını korumayı amaçlıyor.

Hazırlıklarını tamamlayarak öğleden sonra Ankara'ya gidecek Beşiktaş'ta sakatlıkları süren Sosa ile Mustafa Pektemek yarınki maçta forma giyemeyecek. Letonya ile yapılan milli maçta omzundan sakatlanan Oğuzhan Özyakup ise dünkü antrenmanda takımla çalıştı.

Evsahibi takım sıfatıyla Sivasspor ile yaptığı 9 maçtan sadece 2'sini kazanabilen, 7'sinde puan yitiren Beşiktaş, bu sezon ligdeki 5 maçında da birer gol atabildi. İç sahadaki 2 maçında da berabere kalan siyah-beyazlılar, galibiyetlerini İstanbul dışında aldı. Son 9 resmi maçında bir golden fazla atamayan, kalesinde de bir golden fazlasına izin vermeyen Beşiktaş'ın ligdeki 5 golünü de yerli oyuncuları kaydetti.

"Kara Kartallar", Yenikent ASAŞ olan adı bu sezon Osmanlı olarak değişen statta son kez, şampiyonluğa ulaştığı 2008-2009 sezonunda sahaya çıktı. Teknik direktör Mustafa Denizli yönetimindeki siyah-beyazlılar, ligin 31. haftasında, 9 Mayıs 2009 tarihinde Ankaraspor'u 4-1 yenerek, yarınki rakibi Sivasspor'dan liderliği devraldı. Beşiktaş, 2009 'daki galibiyetle şampiyonluk yolunda çok önemli bir adım attığı statta yarınki Sivasspor maçında ise taraftar desteğiyle liderliğini sürdürmeye çalışacak.