İSTANBUL - Hentbol Erkekler Süper Lig play-off finalinin üçüncü maçında Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'u 33-25 yenen Beşiktaş Mogaz, seriyi 3-0 kazandı ve 2014-2015 sezonun şampiyonu oldu.

Siyah-beyazlılar, üst üste 7 toplamda da 11. şampiyonluğuna ulaştı.

Maça daha iyi başlayan taraf olan Beşiktaş Mogaz, ilk 10 dakikayı 6-4 önde geçti. Karşılıklı gollerle devam eden mücadelede Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, 21. dakikada skora 10-10'luk eşitliği getirdi. Bu bölümden sonra Rasic ve Nincevic'in golleriyle yeniden üstünlüğü eline geçiren siyah-beyazlılar, devre arasına 16-13 önde girdi.

İkinci yarının başında savunmasını sertleştiren ve hücumda da özellikle Feutchmann, Ramazan Döne ve Rasic'le arka arkaya goller bulan Beşktaş Mogaz, 40. dakikayı 24-16 önde geçti. Oyunun ilerleyen bölümlerinde aradaki farkı korumayı başaran siyah-beyazlılar, sahadan 33-25 galip ayrılarak şampiyonluğunu ilan etti. 

Ligin en fazla şampiyon olan takımı

Beşiktaş Mogaz, lig tarihinde en fazla şampiyon olan takım unvanını da elinde bulunduruyor.

Ligde 11 kez mutlu sona ulaşan siyah-beyazlı ekibin ardından, 6 şampiyonlukla ASKİ ikinci sırada yer alıyor. 

Kupayı Federasyonu Başkanı Eyüboğlu verdi

Süleyman Seba Spor Salonu'ndaki maçın ardından düzenlenen törende siyah-beyazlı takıma şampiyonluk kupasını, Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu verdi.

Törene "Salonda Ekol Beşiktaş Hentbol" yazılı tişörtlerle çıkan Beşiktaş Mogazlı hentbolcular, kupa sevinci tribündeki taraftarıyla paylaştı.  

Arın: "Şampiyonluk güzel bir duygu"

Beşiktaş Mogaz Antrenörü Müfit Arın, şampiyonluğu siyah-beyazlı camiaya armağan ederek, "Şampiyonluk güzel bir duygu. Hentbolu, Türkiye'de popüler ve sevilen bir branş haline getirmek istiyoruz. Aynı zamanda başarılı olmayı da hedefliyoruz" dedi.

Beşiktaş Mogaz takımının kaptanı İbrahim Demir ise  şampiyonluğu kazandıkları için çok mutlu olduğunu kaydederek, "Bütün sene verdiğimiz emeğin karşılığını aldık. Amacımız buydu. Hedef olarak belirlediğimiz 3 kupayı da aldık" diye konuştu.