İSTANBUL - Dünya Fair Play Komitesi Üyesi, Avrupa Fair Play Birliği Başkan Yardımcısı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu Genel Koordinatörü Erdoğan Arıpınar, futbolcularının Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Adana Demirspor maçında, rakip futbolcunun gördüğü kırmızı kartın değişmesini sağlaması nedeniyle Beşiktaş Kulübü'nü Türkiye Fair Play Ödülü aday listesine koyduklarını açıkladı.

Arıpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hakemin kararını değiştiren bu tip bir olayın dünyanın birçok yerinde yaşanmadığını belirterek, "İyi niyetli olan Beşiktaşlı futbolcular, örnek teşkil edecek güzel bir hareket yaptı. Olay sırasında Beşiktaş'ın geride olması, maçı da kaybetmesi, hareketin değerini daha da artırmıştır. Beşiktaş Kulübü'nü Türkiye Fair Play Ödülü aday listesine koyduk" diye konuştu.

Liglerde gerginliğin üst düzeyde olduğu bir dönemde Beşiktaşlı futbolcuların yaptığı hareketin fair play adına çok önemli olduğunun altını çizen Arıpınar, "Umarım Beşiktaş'ın bu hareketi örnek teşkil eder. Ligde yaşanan patırtı ve gürültünün içinde güzel bir hareket oldu. Bu kavga ve gürültünün içinde bizlere ilerisi için umut verdiler" ifadelerini kullandı.

Hareketi sadece bir futbolcuya mal etmediklerini, yalnız Veli Kavlak'ın değil, diğer Beşiktaşlı futbolcuların da olay sırasında fair play ruhu içinde davrandığını anlatan Arıpınar, "Beşiktaş takımı olarak değerlendiriyoruz. Takıma mal ediyoruz, takım hak ediyor. Bu şeref Beşiktaş'a ait, futbolcular da Beşiktaş'ı temsil ediyorlar. Güzel bir harekete imza attılar. Beşiktaş, bu sezon iyi futbol oynuyor ve gergin ligimizde güzel bir fair play davranışı sergiledi. İnşallah Beşiktaş'ın bu davranışı iyi bir örnek olur" diye görüşlerini belirtti.

Arıpınar, yurt dışı adaylıkları için başvuru süresinin dolduğunu, bu nedenle Beşiktaş'ı gelecek yıl Dünya ve Avrupa Fair Play Ödülleri için aday göstermeyi düşündüklerini de sözlerine ekledi.

Centilmenlik örneği

Beşiktaş ile Adana Demirspor arasında Sarıyer Yusuf Ziya Öniş Stadı'nda dün oynanan karşılaşmanın 21. dakikasında Adana Demirsporlu Hakan Söyler'in, Beşiktaşlı futbolcu Veli Kavlak'a tehlikeli hareketi sonrası hakem Suat Arslanboğa, konuk takım oyuncusuna direkt kırmızı kart göstermişti.

Kartın ardından, başta Veli Kavlak olmak üzere Beşiktaşlı bazı futbolcular hakemin yanına gidip, pozisyonun kırmızı kart olmadığını ifade etmiş, bunun üzerine maçın hakemi Arslanboğa kırmızı kartı iptal ederek, Hakan'a bu kez sarı kart göstermişti. Pozisyon sırasında 1-0 geride olan Beşiktaş, maçı da 2-1 kaybetmişti.