ANKARA

Gençlik ve Spor Bakanlığı, engelli sporcuların ve spor kulüplerinin mağdur olmaması için bazı tedbirlerin alındığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ödenek sıkıntısı nedeniyle faaliyetlerini durduran Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun (TBESF) önümüzdeki dönemdeki organizasyonlarının incelendiği belirtildi.

TBESF tarafından ertelenmeyen tek organizasyon olan Türkiye Atıcılık Şampiyonası ve Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nin ikinci devresi dışındaki tüm faaliyetlerin, 15 Şubat'taki mali genel kurul sonrasına denk geldiği ifade edildi.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nin ikinci yarısının oynanabilmesi için 26 kulüple irtibata geçildiğine işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Federasyonun katılacağı organizasyonlara ait maddi sorumluluklarla ilgili tespitler de yapılmaktadır. Aciliyet içeren konularda çözüme yönelik çalışmalar da başlatılmıştır. Tüm bu iş ve işlemleri yürütmek üzere de federasyona, yeni bir genel sekreter görevlendirilmiştir.

Bakanlığımız tüm iş ve işlemlerinde hukuk kuralları ve sportif gerçekler çerçevesinde hareket etmektedir. Bakanlığımızca, federasyona hukuki süreç tamamlandığında şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yapılan maddi yardımlar devam edecektir."