ANKARA

Ankara'da yaşayan küçük Azat, ailesinin ekonomik durumunun yetersiz olması nedeniyle herhangi bir futbol kulübüne gidemedi.

Sadece futbolcu olmayı arzulayan Azat, annesi Hülya Taşkın ile Bakanlık İletişim Merkezi üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlı Akif Çağatay Kılıç'a mektup gönderdi.

Azat, mektubunda önce ailesini sonra da kendisini rahat bir yaşama ulaştırmak için futbolcu olmak istediğini belirterek, Bakan Kılıç'tan desteğini istedi.

Bakan Kılıç söz verdi

Bakan Kılıç, makamında ağırladığı Azat'a okul dönemi sonunda derslerinin hepsinin "pekiyi" gelmesi durumunda yardımcı olacağı sözünü verdi.

Azat, okulların kapanmasının ardından tüm dersleri "pekiyi" olan karnesiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yolunu tuttu. Kılıç, Azat'ın dersleri için verdiği sözleri tutmasının ardından gerekli talimatları vererek, minik futbol sevdalısının Gençlerbirliği altyapısına yazılmasını sağladı.

"Önce annemi sonra kendimi kurtaracağım"

Bakan Kılıç'ı çok sevdiğini belirten Azat, hayatındaki en büyük isteğinin gerçekleştiğini söyledi.

Azat, "En çok istediğim şey sahalarda futbol oynamaktı. Bunu gerçekleştirdikleri için çok mutluyum. Ronaldo ve Galatasaraylı Burak Yılmaz ağabey gibi büyük bir futbolcu olmak istiyorum. Eğer güzel bir kulübe transfer olursam önce annemi sonra kendimi kurtaracağım" diye konuştu.

"Oğlum ilk kez bu kadar mutlu"


Anne Hülya Taşkın da hiperaktif teşhisi konulan Azat'ın futbola yazıldıktan sonra her konuda çok olumlu gelişmeler yaşadığını ve oğlunun hayatında ilk kez bu kadar mutlu olduğunu belirtti.

Azat ve ablasıyla beraber üç kişilik bir aile olduklarını anlatan anne Taşkın, şunları ifade etti:

"Babasız bir aile kurmak bizim için kolay olmadı. Tüm zorlukları tek başıma yüklendiğim bir dönemde Azat'ın en büyük dileğini gerçekleştiren Bakan Akif Çağatay Kılıç Bey'e teşekkür ederim. Azat, yaşadığı olumsuzlukları hareketlerine yansıtan, yaramaz bir çocuktu. Futbola yazıldıktan sonra daha uslu bir çocuk oldu. Hem yeni arkadaşlar edindi hem de kendine güveni  geldi."