İSTANBUL - ULEB Avrupa Kupası finalinde Fransız ekibi Strasbourg'u saf dışı bırakarak şampiyonluğa ulaşan Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, önemli bir başarıya imza attı.

Bu sezon Galatasaray taraftarının gurur kaynağı olan erkek basketbol takımı, ULEB Avrupa Kupası'nda adını zirveye yazdırarak, tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

Sarı-kırmızılı takım, elde ettiği bu başarıyla tarihinin ilk Avrupa kupasını müzesine götürdü.

Basketbol şubesinin 3. Avrupa kupası şampiyonluğu

Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası'nı müzesine götürerek, kulüp basketbol şubesine 3. Avrupa kupasını kazandırmış oldu.

Sarı-kırmızılı kulüp, kadın basketbol takımıyla 2008-2009 sezonuda FIBA Avrupa Kupası, 2013-2014 sezonunda ise FIBA Avrupa Ligi şampiyonlukları yaşamıştı.

Avrupa kupaları Galatasaray'dan sorulur

Galatasaray Kulübü, Avrupa kupalarında elde edilen şampiyonluklarla Türkiye'nin gururu olmayı sürdürdü.

Futbolda UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa şampiyonları yaşayan sarı-kırmızılı kulüp, kadın basketbolundaki FIBA Avrupa Kupası ve FIBA Avrupa Ligi şampiyonluklarına, erkeklerde de ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğunu ekledi.

THY Avrupa Ligi biletini kaptı 

Sarı-kırmızılı ekip, kulüpler seviyesinde Türk basketbolunun 5. Avrupa kupası şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası'nı kazanarak, gelecek sezon THY Avrupa Ligi'nde yer alma hakkını da elde etti.

Şampiyonluğun şifresi: Abdi İpekçi Arena

Abdi İpekçi Arena'da çıktığı 12 ULEB Avrupa Kupası maçında sadece 1 kez yenilen sarı-kırmızılı ekip, en kritik müsabakalarda taraftarının büyük desteğiyle sonuca gitti.

Evindeki tek yenilgisini, ilk tur gruplarında Litvanya ekibi Neptunas'a karşı alan Galatasaray Odeabank, 11 müsabakada ise rakiplerine geçit vermedi.