SİVAS

Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü olarak bronz madalya sevinci yaşayan 17 yaşındaki Yakup Yerlikaya, akrabası "Asrın Güreşçisi" unvanlı Hamza Yerlikaya gibi dünya ve olimpiyat şampiyonlukları kazanmak istiyor. 

Sivas Güreş Eğitim Merkezi'nda sporcuyken başarısından dolayı Avrupa ve dünya şampiyonu Taha Akgül'ün de kulübü olan ASKİ Spor Kulübü ile anlaşan Yakup Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreşe 5 yıl önce başladığını söyledi.

Sivas'ta yapılan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda şampiyonluk sevinci yaşadığını belirten Yerlikaya, daha sonra milli takım serüveninin başladığını ifade etti. Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna'da düzenlenen dünya şampiyonasında üçüncü olarak büyük bir başarı yakaladığını aktaran Yerlikaya, hedefinin ise olimpiyatlar olduğunu dile getirdi. 

Hamza Yerlikaya'yı örnek alıyor

Desteklerinden dolayı Hamza Yerlikaya'ya teşekkür eden Yakup, şunları kaydetti:

"Hamza ağabeyimi örnek alıyorum. Onun gibi dünya ve olimpiyat şampiyonlukları yaşamak istiyorum. Kendisi benim için büyük bir örnek ve akrabam olduğu için onun izinden gitmeyi hedefliyorum. Müsabakalara milli takım antrenörlerimiz Gökhan Yavaşer, Yusuf Keskin, Nihami Dağlar ve Sıtkı Demir nezaretinde çok sıkı hazırlanıyoruz. Hocalarımız iyi bir antrenman dönemi geçirmemizi sağlayarak bizleri müsabakalara çok iyi hazırladı. Onların sayesinde gittim güreştim ve dünya üçüncüsü oldum. Hedefim hiçbir zaman bitmeyecek. Hedefim 2020 olimpiyatları ve burada madalya kazanmayı çok istiyorum."

Milli takım antrenörü Yusuf Keskin ise Yakup Yerlikaya'nın çok büyük hedefleri olan bir sporcu olduğunu söyledi. Yakup'un dünya şampiyonasında Türkiye'yi çok iyi şekilde temsil ettiğini dile getiren Keskin, başarılarından dolayı sporcusunu tebrik etti.