3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda düzenlenen, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ile kulübün sponsorlarından Makro'nun yönetim kurulu başkanı Ercan Uyan, Medipol'un yönetim kurulu başkan yardımcısı Özer Koca ve Evershine Group Holding'in kurucu ortağı Ngai Hung Chiu'nun katıldığı imza töreninde, Arda Turan kendisini turuncu-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

"Arda ile uzun soluklu bir hikaye yazdık"

Göksel Gümüşdağ, dünyanın en büyük kulüplerinden Barcelona'dan dünyanın en önemli oyuncularından birini renklerine kattıklarını anlatarak, transferde sponsorlarının verdiği desteğin çok büyük olduğunu dile getirdi.

Gümüşdağ, Arda Turan'ı Barcelona'dan 2,5 yıllığına bedelsiz olarak kiraladıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kiralama maliyetiyle ilgili birçok spekülasyon yapılıyor. Bunu yapmak zorunda değiliz ama özellikle şeffaflık adına yapmak istiyorum. Arda Turan yarım sezon için 2 milyon avro artı bonus, önümüzdeki sezon için de 4 milyon avro artı bonus olarak sözleşmesini imzalamıştır. Ayrıca oyuncuyu satın alma opsiyonu ilk olarak bizde. Barcelona'ya hiçbir ödeme yapmadan aslında Arda'nın borservisinin yüzde 25'ine ortak olduk. Çünkü önümüzdeki yıl satıldığı takdirde yüzde 20, bir sonraki yıl satıldığında ise bize yüzde 25 bedel ödemek zorundalar. Dolayısıyla bu çok önemli bir iş oldu. Bundan dolayı mutluyuz. Ancak biz burada Arda ile uzun soluklu bir hikaye yazdık. İnşallah bunun devamını getireceğiz. Şampiyon olursak, Barcelona'ya 300 bin avro vereceğiz. Bunun dışında hiçbir bedel ödemeyeceğiz."

"Hedefimiz şampiyonluk. Yapmak istediğimiz birçok şeyin ön koşulu şampiyonluktur. Başakşehir gibi oynadığımız sürece şampiyonluğun bize geleceğine inanıyoruz. Ancak şampiyon olduktan sonra her şey bitmeyecek, aksine yeni başlayacak. Biz 4 sezon önce kurulduk. İlk iki sezon dördüncü, geçen sezon ikinci olduk. Bu sezon ise devreyi lider tamamladık. Şirketimizi iyi yönetiyoruz ve başarılı performansımızın karşılığını maddi ve manevi olarak alıyoruz. Bu yüzden Arda gibi dünya markalarını transfer etmek vizyonumuzun bir parçası."

Arda Turan: İsteyerek geldim

Arda Turan, başta Göksel Gümüşdağ olmak üzere transferinde emeği geçenlere teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Hayalime, istediğim şampiyonluk arzusuna, istediğim Avrupa'daki başarılara ışık tuttukları için, bu imkanı bana sağladıkları için çok mutluyum. Benim için çok özel ve anlamı olan bir imza. Atletico Madrid'e gittiğim günlerimi hatırlatıyor. İnşallah hem ligde hem Avrupa'da onun gibi başarılar yaşarız. Çok mutluyum. Çok inanarak ve isteyerek geldim. İnşallah beraber düşündüğümüz hedeflere ulaşırız."

Bir basın mensubunun, "Daha önce 'Türkiye'ye dönersem Galatasaray'dan başka bir kulüpte oynamam.' şeklinde açıklama yapmıştın. Bu fikrini ne değiştirdi?" şeklindeki sorusuna Arda Turan, "Hiçbir şey değişmedi. 'Kulübüm bana kucağını açarsa...' diye başlayan bir cümleydi. O yüzden hiçbir şey değişmedi." yanıtını verdi.

"Futbol oynamayı çok özledim"

Arda Turan, Medipol Başakşehir'in vizyonuna ve organizasyonuna çok inandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Zaten dışarıdan da bu organizasyonun bir parçasıydım. Her zaman Abdullah Avcı hocamızla görüş alışverişinde bulunuyorduk. Şimdi bunun bir parçası olmak çok güzel bir şey. Her şeyden ötesi hayatım boyunca en çok sevdiğim ve yapmaktan çok keyif aldığım futbol oynamaya geri döneceğim. Bu aile ortamının içinde huzurlu bir şekilde. O yüzden bu çok güzel bir şey olacak benim için. O nedenle çok heyecanlıyım. Futbol oynamayı çok özledim. Onun için buradayım. Başakşehir ile başarılar kazanarak Avrupa'ya dönmek istiyorum."

Arda Turan, imza töreninin ardından Medipol Başakşehir'de giyeceği 14 numaralı formayla poz verdi.

Takımla ilk antrenmana çıktı

Öte yandan, Medipol Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanşında 17 Ocak Çarşamba günü Akın Çorap Giresunspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı. 

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Tesisleri'nde teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık gerçekleştirilen antrenmana, yeni transfer Arda Turan da katıldı.

İspanya'nın Barcelona ekibinden 2,5 yıllığına kiralanan ve bugün resmi sözleşme imzalayan Arda Turan, turuncu-lacivertli ekiple ilk antrenmanını yaptı.

Arda Turan, teknik direktör Abdullah Avcı ve takım kaptanı Emre Belözoğlu ile antrenmanı takip eden taraftarları selamladı.