ANKARA

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Şube Müdürü Niyazi Er, Anıttepe Yüzme Havuzu'nun, sağlıklı bir yapıya sahip olmadığını, bu nedenle de kapatma kararı aldıklarını söyledi.

Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havuzun bulunduğu binaya "dayanıklılık raporu" verilmediğini ve kapatma kararının ise tamamen güvenlik nedeniyle alındığını belirterek, "Aynı yere yeni bir havuz yapılacak, projelendirmesi başladı. Alanın zemini kontrol ediliyor, uygunluğuna bakılıyor. Bir plan çıkarılacak ve ardından yeni havuzun inşasına başlanacak" diye konuştu.

Niyazi Er, havuzun kapatılmasıyla ilgili kulüplerden gelen tepkilerle ilgili olarak, "Kulüplerin sıkıntıya girdiğini biliyoruz ancak şu an onlara gösterecek başka bir havuzumuz yok. Mamak Belediyesi'nin Topraklık'taki havuzunu ya da üniversitelerin havuzlarını kullanabilirler. İlk etapta kendi girişimleriyle çözüm üretmeleri gerekiyor, ilerleyen dönemlerde İl Müdürlüğü olarak bizler de elimizden gelen yardımı göstereceğiz" ifadelerini kullandı.