TFF 1. Lig takımlarından Eskişehirspor'un teknik direktörü Alpay Özalan, taraftarın hem kendisine hem de takıma sabır göstermesini istedi. 

Futbolculuk kariyerinin sonlanmasının ardından antrenörlüğe Eskişehirspor ile başladığını anımsatan Alpay Özalan, yaptığı açıklamada, gerek Türkiye gerekse de Avrupa'da iyi teknik ekiplerle çalıştığını ifade etti.

Özalan, futbolun içinde kalarak bilgi ve birikimini saha kenarında göstermeye karar verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Birkaç kulüple görüştüm ancak büyük bir camia ve kulüp olan Eskişehirspor'a geldim. İyi ve kaliteli bir kadromuz var. Eskişehirspor'un bulunması gereken yer, Süper Lig'dir. Bu takım, Avrupa kupalarına katılmak için mücadele vermelidir. Geçmişte bunları başarmış bir kulüp. Bazı olumsuzluklar ve şanssızlıklar sebebiyle TFF 1. Lig'e düşmüş. Bu, bütün sporseverleri üzdü. Eskişehirspor'u eski güzel günlerine döndürmeyi hedefliyoruz. Burası benim için de iyi bir çıkış olacak."

"Taraftara mahcup olmamam lazım"

Maç sırasında saha kenarında çok heyecanlandığını anlatan Özalan, şunları kaydetti:

"Saha kenarından gösterdiğimiz heyecanı oyuncularıma yansıtmalıyım ki, futbolcularım da o enerjiyle oynamalı. Oyunculuğumdan beri mağlubiyete ve puan kaybına tahammülüm yok. Bu antrenörlüğümde de değişmedi. Hırslı bir kişiliğim var. Berabere kaldığımız maçlarda benim ve oyuncularım kadar kimse üzülemez. Futbol hatalar oyunu. Hatalar yapıp, puanlar kaybedeceğiz. Teknik heyetimiz ve oyuncularımız çok iyi niyetli. Tek eksiğimiz taraftarımız. Eskişehirspor taraftarı geldiğim günden beri destek oluyor ve arkamızda. Onlara çok teşekkür ediyorum. Taraftara mahcup olmamam lazım. Onların yüzünü kara çıkartmamam lazım. Önceliğim bu yönde. Biz onları bekliyoruz. Bize ve takımımıza biraz daha sabır göstersinler. Bugüne kadar aldığım her görevi başarıyla yerine getirdim. Eskişehirspor'daki görevimi de başarıyla yerine getireceğim."

Milli takımın yeni jenerasyonundan son derece umutlu olduğunu dile getiren Alpay Özalan, "Emre Mor ve Enes Ünal gibi futbolcularımızın sayısı artmalıdır. Bizim futbol oynadığımız dönemlerde yetenekli oyuncu sayısı sınırlıydı. Avrupa'da eğitim ve pozisyon bilgisi almış birçok yetenekli futbolcumuz var. Ülkemizde de futbol eğitim sistemi değişti. Bunun meyvelerini alacağız. Milli takımın yeni jenerasyonundan son derece umutluyum." ifadelerini kullandı.