ANKARA

1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç, "Adalete Fener Yak" kampanyasında toplanan imzaları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sundu.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerin şike iddiasıyla görülen davada yeniden ve adil yargılanması talebiyle “Adalete Fener Yak Kampanyası”nı düzenleyen 1907 Fenerbahçe Derneği yöneticileri, bu çerçevede belirlenen ilgililerle görüşmelere başladı.

Dernek başkanı Ali Koç, "Change.org/tr" isimli internet sitesinden devam eden kampanyaya verilen 500 bini aşkın imzayı ve yorumları 34 klasör ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sundu.

1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç ile dernek yöneticileri Simla T. Beyazıt, Fethi Pekin ve Can Gebetaş, söz konusu kişilerin adil yargılanma taleplerini dile getirdi.

Ali Koç, 40 günde 500 bini aşkın kişinin "Adalete Fener Yak" kampanyası kapsamında imza attığını belirterek, “Elazığ’dan Artvin’e Türkiye’nin her bir köşesinden, Almanya’dan San Francisco’ya dünyanın bir ucundan diğer ucuna insanların imzasını kampanyamızın ilgililerine iletiyoruz. Bizim tek talebimiz yeniden ve adil yargılanmadır" ifadesini kullandı.

Koç, şunları kaydetti:
"Adaletin renginin olmadığını bu kampanyada bir kez daha gördük. Hukukun üstünlüğüne olan inancımızı kampanyamızın ilgililerinden Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç’a ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye ilettik. Hukuk, evrensel kurallarla, bağımsız kurumlarıyla ve hukukçularımızın vicdanlarıyla bir bütün olarak işler. Bizler hukuka güveniyoruz. Talebimizin dikkate alınacağına inanıyoruz.”

1907 Fenerbahçe Derneği olarak imza kampanyasına destek verenlere teşekkür eden Ali Koç, “Dünyanın dört bir yanından farklı renklere gönül vermiş yüz binlerce kişi haklı talebimize destek verdi. Çünkü bu adalet mücadelesi sadece Fenerbahçe Spor Kulübü’nün değil, hangi takımdan olursa olsun.