SAKARYA - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu TBESF Başkanı Arif Ümit Uztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBESF'nin bünyesindeki 18 spor dalıyla faaliyetlerine devam ettiğini söyledi.

Federasyonun engellilerin sportif faaliyetlere katılması yönünde çalışmaları olduğunu bildiren Uztürk, bu konuda ailelerin daha etkin olması gerektiğini ifade etti.

Ailelerin engelli çocuklarını mutlaka spora yönlendirmesi gerektiğini vurgulayan Uztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef Türkiye'de halen anne ve babalar engelli çocuklarını tesislere getirip sporla tanıştırmıyor, antrenörlere teslim etmiyorlar. Ailelere, çocuklarını spora yönlendirmeleri çağrısı yapıyoruz. Biz , federasyonumuz bünyesine tekerlekli sandalye, eskrim ve tekerlekli sandalye curling branşlarını dahil ettik. Önümüzdeki günlerde de para tekvando branşında bir çalışmamız var. Yani 19. branşımızı da önümüzdeki yönetim kurulu toplantılarında görüşerek dahil etmeyi planlıyoruz. Sporcu sayısının artması için sadece federasyonumuzun değil Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerimizin de engelli vatandaşlara yönelik çağrılarını yinelemeleri gerekiyor. Taşra teşkilatımızın bu konudaki çabası bizler için çok önemli."

2016 Rio'da hedef 7 madalyayı geçmek

Federasyonun çok yoğun iş hacmine sahip olduğuna dikkati çeken Uztürk, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na şu an itibarıyla 27 kazanılmış kota olduğunu ancak kota yarışlarının devam ettiğini aktardı.

Halter, atletizm, yüzme, okçuluk gibi branşlarda da kota alınmasını beklediklerini ifade eden Uztürk, Yaklaşık 40-45 arasında kota sayısına ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda 40 sporcuyla en az 7 branşta Türkiye'yi temsil etmek için çalıştıklarını kaydeden Uztürk, "2012'de 7 madalya kazanmıştık bu yıl daha fazla madalya olsun istiyoruz. Şimdi bu sayının üstüne çıkmak zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.