DENİZLİ- Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, devre arasında kırmızı-siyahlıların Antalya'da yaptığı kampta AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Galatasaray'la adı anılan takım kaptanı Ahmet Çalık için övgü dolu sözler kullanan Özat, şöyle konuştu:

"Ahmet'in ayrılması takımın liderini kaybetmek adına beni üzer. Ülkenin gerçeklerini en iyi bilenlerden birisiyim. Büyük kulüpler bu tarz oyunculara büyük paralar veriyor. Bizim gibi kulüplerin bu kadar büyük paralar verme ihtimali yok. Oyuncular sadece kulüp iyi para kazanacağı için satılmıyor, onlara verilen paraları biz verecek durumda değiliz. Ahmet Çalık adına sevinirim, kendi adıma üzülürüm. Sevinme nedenim Avrupa'da oynayacak, milli takıma belki daha çok gidecek. Çok çalışkan bir çocuk, çok iyi yerlere gidecektir."

"Hedef ilk 6"

Ümit Özat, Spor Toto Süper Lig'de ligi ilk 6 içinde bitirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Takımın başına geldiğinde 10 haftada 11 puan olduğunu kendisiyle son 6 haftada 11 puan toplandığını hatırlatan Özat, şöyle devam etti:

"Geldiğim gün, 'hedefim ilk 6' dedim. Takım o zaman 11. sıradaydı. Şu bir gerçek, Süper Lig'de ilk 6'ya girebilecek potansiyelimiz var. Kalacak ve gidecek oyuncuların da bunda rolü önemli. Zorlu bir fikstürden çıktık. Önümüzdeki periyotta 4 maçın 3'ü deplasman. Arada yine kupa maçlarımız var. 18 günde 7 maç oynayacağız. Burayı minimum hatayla kapatabilirsek önümüz açık olur."

"Başkanla çok iyi anlaşıyoruz"

Ümit Özat, kulüp başkanı İlhan Cavcav'la çok iyi anlaştıklarını aktardı.

Cavcav'ı iyi tanıdığını vurgulayan Özat, "Başkanı 9 yaşından beri tanıyorum. Geç bile kaldım buraya gelmeye. Nasip bugüneymiş. Her insanın anlaşamayacağı biri olabilir. Neticede 41 yıl kulüp başkanlığı yapmış insanın takımında söz sahibi olması kadar doğal bir şey olamaz. Geldiğimiz günden bu yana haftada 2-3 gün yüz yüze, her gün de telefonda görüşüyoruz. Allah nazardan saklasın, başkanla hiç sorunum olmadı bugüne kadar. Desteğini hiç esirgemedi. Kimi istesek alıyor. İnşallah bunun karşılığını veririz." şeklinde konuştu.

A.A