SAKARYA - 21 yaşında olmasına rağmen çeşitli Avrupa şampiyonlukları bulunan, Fransa'da düzenlenen Dünya Büyükler Karate Şampiyonası'nda 68 kiloda Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran Burucu, dünya şampiyonasında Türkiye'ye altın madalya kazandırmayı hedefliyor.

Ailesinin ablasını karateye yönlendirmesiyle spora başlayan Burucu, başarılarla dolu kariyeriyle gençlere örnek oluyor.

Burucu, çocukken ablasıyla vakit geçirdiğine işaret eden Burucu, ''O karateye başlayınca ben de kendimi yalnız hissettim. Daha sonra babam, 'ablamı kıskanıyorum' diye beni de salona gönderdi. O şekilde karateye başladım. Ablam karateyi bıraktı bir müddet sonra ve kendini eğitimine verdi. Ben devam ettim ve bugünlere kadar geldim'' diye konuştu.

Burucu, karateye başladığında herhangi bir hedefi olmadığını ve çoğu kez sporu bırakmayı düşündüğünü ifade ederek, ''Arkadaşlarım sürekli oyuncaklarla oyun oynuyordu, ben ise çantamı alıp antrenmanlara gidiyordum'' şeklinde konuştu.

Ailesinin yönlendirmesiyle spora devam ettiğini belirten Burucu, şöyle devam etti:
''İyi ki de devam etmişim. Bugünlere kadar geldim. Aileler çocukları yetenekliyse kesinlikle ilgi gösterip başarıya yönlendirsinler. Geçmişe dönüp baktığımda ablamı kıskandığım için çok mutluyum. İyi ki kıskanmışım, karateye başladım. Gerçekten başarıyı kıskanan bir insanım ve her sporcu böyle olmalı.
Kıskanan sporcu başarı elde eder. 'Ablam karateye başladı' diye çok kıskanmıştım ama iyi ki kıskandım ve onun sayesinde bu başarılara ulaştım.''