İZMİR - Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'nda yarınki Fenerbahçe-Altınordu maçıyla iki ekip 44 yıl sonra birbirlerine rakip olacak.

En son 19 Nisan 1970’te karşılaşan Fenerbahçe ile Altınordu'nun Alsancak Stadı'ndaki randevusu golsüz eşitlikle tamamlanmıştı. O maçta forma giyen Fenerbahçe kalecisi Ilie Datcu ile Altınordu’nun efsane oyuncusu Hikmet Orhunbilge, yarınki zorlu randevu öncesinde bir araya geldiler.

Şu anda Altınordu Futbol Eğitim Kurumu Kalecilik Akademisi Direktörü olarak görev yapan Datcu, iki ekip arasında oynanan her maçın dostluk havasında geçtiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bizim zamanımızda ailecek tribünlerde maç izlenirdi. Ne yazık ki artık bu atmosfer kayboldu. Sporun değil skorun önemli olmasından sonra her şey bozuldu. Ama Fenerbahçe ile Altınordu arasındaki dostluk hiç bozulmadı. Yarın da böyle olacak" dedi.

Fenerbahçe'nin büyük bir takım olduğunu ve yarın favori olduğunu bildiren Datcu, şöyle konuştu:

"Bizim için kolay maç olmayacak. Ancak bizim de iyi bir kadromuz ve iyi bir yönetim kurulumuz var. Eskiden 'dostluk kazansın' derdik. Salı günü yine futbolun, dostluğun, kardeşliğin, arkadaşlığın kazanmasını diliyorum. Tribünler çiçek açsın, herkesin mutluluk içinde izleyebileceği bir 90 dakika seyredelim. Tek dileğim bu."

O günkü Fenerbahçe maçında Altınordu forması giyen Hikmet Orhunbilge de eskinin forma aşkını özlemle aradığına işaret ederek, "Bizim zamanımızda 11 klas adam vardı. Şimdi sadece 1-2 oyuncu işi sürüklüyor. Eskiden herkes canını dişine takardı, şimdi 1 oyuncu böyle oldu mu göklere çıkartılıyor. Ama yarın tüm bunların uzağında güzel bir maç izleyeceğiz. Bana göre tam bizim klasımıza göre bir rakiple karşılaşacağız. Takımımıza da güveniyorum" şeklinde konuştu.