Müzik Dünyası

Sevgi Onur’dan Yepyeni Single : Dimi Dimi

Sevgi Onur Gölge Oyunu çalışmasından sonra 2.Single Dimi Dimi ile çok yakında dinleyicileriyle buluşacak. Şarkının sözleri Yazgın Kaçak Bestesi ise Sertaç Ekiz’e ait. Aranje Anıl Alp Mix Emre Kral – Kaya Müzik..Sekiz Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda da aynı anda yer alacak Dimi Dimi şimdiden büyük ses getirmeye aday. Son dönemde sahne çalışmalarıyla da ses getiren performansı ve güzelliğiyle büyük beğeni toplayan Sevgi Onur çok yakında yepyeni şarkısı Dimi dimi ve klibiyle dinleyenlerle buluşacak.


Kitap Dünyası

Sosyal Ağlar Tarihi  

Buğra Ayan’ın Abaküs Kitap’tan çıkardığı Sosyal Ağlar Tarihi kitabı bu alana dair çok önemli bir eser. Kitap tanıtım bülteninde : “ "Günlük hayatın hiyerarşik, sıradan ve onu bir köşeye atan sisteminden bunalan bireyler, Facebook'un tasarladığı sanal dünyada 'dijital bir nefes' alıyorlar. Bu açıdan bakıldığında Facebook; bugün bir sosyal ağın ötesinde, tüketim toplumunun doğurduğu kimlik bunalımında can çekişen birey için, narkoz görevi gören dijital bir sakinleştirici olarak da görülebilir."

Bu çalışmada, dünyanın farklı noktalarında ortaya çıkan sosyal ağların gelişimleri anlatılmıştır. Kitapta yer alan sosyal ağlar arasında; farklı yaş gruplarına, sosyal sınıflara, dinlere veya kültürlere hitap eden platformlar yer almaktadır.

Çalışma hazırlanırken, 500'ün üzerinde sosyal ağ yakından incelenmiş ve kitapta, bu ağlar içerisinden diğerlerine göre daha farklı hikâyelere sahip olan 250'ye yakın platforma yer verilmiştir. 

Kitap; sosyal ağlara merak duyan, geçmişten bugüne farklı sosyal ağların nasıl oluştuğunu, bu yolculuğun güzellikleri ve zorlukları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler içindir.

Özellikle kendi girişimlerini, sosyal ağ projelerini yapmak isteyenler için kitabın içeriği yol gösterici olacaktır. Bu kitap ayrıca, İletişim Fakültesi öğrencilerine referans kitap olma özelliği taşımaktadır.” şeklinde aktarılıyor. Siz de bu alandaki başucu eseri niteliğindeki bu eseri mutlaka okuyun. 

Medya Dünyası

Yusuf Doğmiş’ten Spikerlik Eğitimi!

Yusuf Doğmiş izleyenlerin haberciliğiyle tanıdığı son dönemin başarılı haber spikerlerinden bir tanesi. Halen ekranda çok yönlü olarak çalışmalarını sürdüren Doğmiş şimdilerde yepyeni bir çalışmaya başladı. Haber spikeri ve seslendirmen Yusuf Doğmiş bu meslekte kendini yetiştirmek isteyenlere eğitimler verecek. Eğitimler stüdyo ortamında uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. Bu tür eğitimlerin özellikle uygulama alanındaki eksikliklerini gözlemleyen Yusuf Doğmiş bu eksiği fazlasıyla kapatacak tarzda eğitimler sırasında spiker ve sunucu adaylarına uygulama yayınları yaptırarak programlar da hazırlatacak. Spikerlik ve sunuculuk alanında Türkiye’de ilk akla gelen marka olan KırmızıTürk – spiker dünyasının da desteklediği bu projeyle spiker dünyası üyeleri ücretsiz eğitimler de alacak. Son dönemde haber televizyonlarının artmasıyla dikkat çekici bir duruma gelen spikerlik ve sunuculuğa dair bu önemli eğitimler başladı. Yusuf Doğmiş bu eğitimlerle medya dünyasına önemli isimler kazandıracak.



Kim Kimdir

Nilüfer Bereket

Nilüfer Bereket Ankara doğumlu. Liseyi sırasıyla Sainte Pulcherie ve Saint Benoit Fransız okullarında okudu.Üniversiteyi Ana dal Sinema televizyon, yan dal da Reklamcılık ve Televizyon gazeteciliği üzerine Bilgi Üniversitesinde tamamladı. İyi derecede Fransızca ve ingilizce biliyor. Ayrıca Altan Gördüm ve Vahide Perçin'in  kurucusu olduğu 35,5 Sanat akademisi oyunculuk mezunu.

Televizyona ilk olarak Ntv’de istihbarat biriminde muhabir olarak başladı, daha sonra başka haber kanallarında dış haberler şefliği görevi de dahil olmak üzere Sabah haberleri, dış haber programları ve ekonomi programlarını hazırlayıp sundu. Sonra Star Tv de Ender Saraç ile sağlık formatına geçti, daha sonra Dr Aytuğ Kolankaya ile sağlık programı sundu, Show Tv’de başka formatta bir tv programı sundu, son olarak da Atv’de Sağlıklı Mutlu Huzurlu programının sunuculuğunu yaptı.

Tüm bunların yanı sıra Reklamcılıkla ilgili de marka yönetimi, reklam metin yazarlığı çalışmaları da var olan  Nilüfer Bereket önemli firmalara marka danışmanlığı yaptı halen de televizyondan zamanı elverdiğince bu çalışmalara devam ediyor. Nilüfer Bereket bu mesleğe dair çok yönlü birikimi , kendine has sunumu , pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekiyor. Tüm bu nitelikleriyle Nilüfer Bereket gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isim.


Gonca Elibol

İzmir doğumlu olan yazar, İşletme Fakültesi ve Yönetim ve Organizasyon bölümünde Yüksek Lisans yapmıştır. İş yaşamına; Efes Pilsen A.Ş.de stajyer olarak başlamış, ardından profesyonel iş hayatına SAbancı Holding’e bağlı  üretim fabrikası olan GıdaSA şirketinde Personel ve Çalışma İlişkileri Departmanında İnsan Kaynakları Süreçlerinde görev yapmıştır.

Halen Türkiye’nin köklü bir kurumu olan Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü'nde çalışmakta olup, Bölge Müdürlüğü ve bağlıları olan İzmir,Manisa,Denizli,Uşak,Aydın,Ödemiş Marmaris, illerinde bulunan Merkez Müdürlüklerinin İnsan Kaynakları Yönetiminden sorumludur.  Yazar halen çalışmakta olduğu kuruluşun İnsan Kaynakları yeniden yapılanma sürecine önemli katkılar sağlamış ve de Amerika Birleşik Devletleri tarafından verilen Joint Commission International kalite belgesinin alınma sürecinde İnsan Kaynakları Faaliyetleri kapsamında 2010 yılında denetlenmiş ve bu belgenin alınmasında önemli ölçüde katkı sağlamıştır.  Eğitmen olarak da çalışmalar yapan Elibol, Kurumsallaşma, İletişim Teknikleri, Performans Değerlendirme Sistemi, Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri,  Eğitim & Geliştirme, İnsan Kaynakları Biriminde Uygulanan İş Kanunu ve Uygulamaları, Kariyer Planlama, Yetenek Yönetimi, Aranıyor, İş Dünyasında Astların Rolleri, Çalışanı Yönetme  vb. konularda seminerler vermekte ve danışmanlık yapmaktadır.

TV Sektöründe de çalışması olan Elibol, Kanal 35’te uzunca bir süre  "SENİN KARİYERİN" programını hazırlayıp sunmuştur. Program  kişisel ve mesleki gelişime yönelik olup, işverenler ve çalışanlar için başarı ve verimlilik arttırmanın ipuçlarını veren nitelikte özgün bir program olarak öne çıkmıştı.  "İş Dünyasında Başarı için ASTLARIN ve ÜSTLERİN Rolü" adlı bir kitabı da var olan Gonca Elibol Medya Ege’de köşe yazıları yazmıştır. Gonca Elibol çalışmalarını çok yönlü olarak sürdürmektedir.. Gonca Elibol farklı alanlardaki yeteneği , çok yönlülüğü , birikimi , özgün sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Gonca Elibol tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir. 


Sevtuğ Kasapbaşoğlu ile Müzik Dünyası Üzerine

Öncelikle bize Kendinizden bahseder misiniz ?

İstanbul doğumluyum Özel ata kolejini ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler bölümünü bitirdim. Sonrasında hedefim olan ADLi TIP’ı kazandım. Halen ADLİ TIP ENSTİTÜSÜ’nde YÜKSEK LİSANS öğrencisiyim son senem tez yazıyorum.. 16 yaşından beri medya sektörünün içindeyim. Erberk ajansla başladım bu işe öncelikle reklam oyunculuğu dizlerde yardımcı oyunculukla başladım ama o zaman asıl hedefim haber spikerliğiydi. Gelen teklifler doğrultusunda farklı kanallarda sunuculukla devam ettim televizyonculuk hayatıma...Aynı anda sahne hayatımda başladı.10 seneyi aşkın  festivallerde organizasyonlarda bir fiil sahne alıyorum 10 dilden her türden şarkılar söylüyorum.. Bir yanda okudum bir yanda çalıştım diyebiliriz.

Genel olarak müzik sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Şuan çok iyi bir durumda diyemeyeceğim. Büyük zorlukları var. Albüm satışları eskisi gibi değil her şey dijital ortamda ilerliyor .Klip tıklanmalarının bazıları adil değil.

Kendi müziğinizi nasıl tarif ediyorsunuz ?

Farklı bir tarzım ve ses rengim var .Kendi müziğimi çabuk tüketilmeyen yıllarca dinlenebilecek müzikalitesi önde olan olarak tarif edebilirim. Yoksa tarz olarak bir sınırlamam yok .bugün pop söylüyorum ama yarın rock ta olabilir jazz da ..

Şarkılarınız kadar dans Showlarla da dikkat çekiyorsunuz bu yönünüzü nasıl geliştiriyorsunuz sahne performansı açısından ne tür çalışmalarınız var ?

Dans etmeyi çok seviyorum devamlı spor yapıyorum evde bile durup dururken koreografi çıkarırım çalışırım yabancı dansçıları izlerim

İzleyenler sizi Passaparola ile tanıdı Passaparola’dan bahseder misiniz nasıl başladı neden bu kadar çok sevildi sizce ?

Passaparola formatından ekibine sunucusundan dans Showlarına kadar çok özel ve güzel bir projeydi. Televizyon yüzü olabilecek diksiyonu düzgün dans yeteneği olan kızlar arıyorlardı uzun seçmeler sonucunda seçildim ve yaklaşık 4 sene kadar sevgili Metin Uca’nın yardımcı sunuculuğuyla birlikte programda dans ettim. izleyiciler beni evlerinin kızı yerine koydular ekrandan samimiyetiniz insanlara geçiyor çünkü .

Sosyal medyayı nasıl kullanıyorsunuz…..

Çok yoğun kullanıyorum.

Haber spikerliği ile ilgili düşünceniz halen var mı?

Şuan için mümkün değil artık. Ben o zamanlar Kanal D’ye gidiyordum haberdeki arkadaşlar bana haber okutuyorlardı.. O aralar cine 5’ten bir teklif almıştım tam ona başlayacakken Show Türk’ten başka bir program teklifi geldi o daha interaktif bir programdı  onu kabul ettim her şey kısmet

Gelecekte müzikle ilgili planlarınız neler ?

Bütün planlarım müzik üzerine kurulu tabiî ki sunuculuğa da devam edeceğim okuluma da . dinleyicilerime müzikaliteden ödün vermeden güzel şarkılar hazırlayıp dinletebilmek sahnede farklı Showlarla hem kulağa hem göze hitap edip izleyenlere tek düze sahne anlayışından farklı şeyler sunabilmek ..

İş dışında neler yaparsınız…

Okul ev spor iş arasında geçen bir hayatım var diyebiliriz .okurum bol bol okurum.. evde zaman geçirmeyi severim film izlemeyi yemek yapmayı. Bir boğa burcu olarak çok iyi yemek yaparım ..gece hayatım sahne dışında sıfır alkol sigara yada kötü alışkanlığım yok. Birkaç dostum ailem köpeklerim ile geçen hareketli bir hayat diyebiliriz

Hayatımın kitabı ya da filmi dediğiniz bir kitap ya da film var mı ?

HACHİKO filmini ve Da Vinci’nin Şifresi serisini kitap olarak sayabilirim

Sizce müzik içinde yer almak için müzik eğitimi almak şart mı ?

Şart değil ama ses güzelse eğitimi de alınırsa çok daha başarılı olunur diye düşünüyorum. Yapılan her işin eğitiminin alınmasından yanayım ..Ama ses yoksa yıllarca eğitim alsanız da fark etmez öyle olsa konservatuardan her mezun olan sahneye çıkardı ünlü olurdu

Yıllardır müzik dünyasında popüler olan isimlere bakıldığında daha çok magazinsel konuların öne çıktığı görülüyor siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Herkesin kendi tercihi. Kolay yol magazinsel aşk yaşa bikininin kopçası kopsun gece çıktığında ünlü  birilerinle fotoğrafın çekilsin gündeme gel.Ben tercih etmedim o yüzden yıllardır yavaş ama emin adımlarla düzgün yoldan ilerliyorum. İşimle gündeme gelmek isterim..

Son sözleriniz neler olabilir ?

Çok teşekkür ediyorum size bu güzel röportaj için..