Kitap Dünyası

Sonbahar Şarkısı Söyler Yüreğim


Hülyalı Güfteler I ve Hülyalı Güfteler II 'nin ardından Hülya Sümer'in yeni şiir kitabı: Sonbahar Şarkısı Söyler Yüreğim.135 güfte var içerisinde.20 tanesi Duayen Bestekar Bilge Özgen'in ezgileri başta olmak üzere birbirinden güzel ezgilerle hayat bulmuş ve şarkılara dönüşmüş. Sevip de sevilememek,görüp de dokunamamak, duyup da söyleyememek, Ölüp de dirilememek. .Aşk acıdır.. Aşk acıtır.. Kimsenin sözü geçmez ona.. Olduğu her yerde çaresizlik vardır. Yoksa da Aşk değildir zaten. Hazırlıksız  yakalar. O anda da bütün şiddetiyle vurur. Neye uğradığımızı anlayamayız. Bittiğinde ise geride bir enkaz kalır. İsyanları da beraberinde getirir. Ayrılık şarkısının hüzün ve hasreti eşliğinde yüreğimizi kavurur. Hasret onu besler, yalnızlıksa tutuşturur. Her hücremizin haykırıp söylemek istediği öyle çok şey vardır ki, sevdaya, hasrete, ayrılığa dair.. Bazen tutsak oluruz ona bazen hükmederiz. Bazen kalan oluruz bazen de çekip giden..

SONBAHAR ŞARKISI SÖYLER YÜREĞİM


Gördüğüm heryerde hayali vardı
Zamansız yıkıldı sevda direğim
Gönlümü yalnızlık sancısı sardı
Sonbahar şarkısı söyler yüreğim

Sordum yıldızlara gitti dediler
Bekleme boşuna bitti dediler
Maziyi kenara itti dediler
Sonbahar şarkısı söyler yüreğim

Düşürdü ateşe hiç yokken neden
Aşkın hicranında yanıyor beden
Gülüm yaprak yaprak soldu erkenden
Sonbahar şarkısı söyler yüreğim

Bundan sonra uzak baharlar bana
Aldım binbir yara hayattan yana
Dilimde hasretle hep ana ana
Sonbahar şarkısı söyler yüreğim
                                Hülya SÜMER

Affın Kapısı Tövbe


Cemalnur Sargut’un yeni kitabı “Affın Kapısı Tövbe”  tüm kitapçılarda
“Affın Kapısı Tövbe” Nefes Yayınevi’nden çıktı
Nefes Yayınevi’nden çıkan  “Affın Kapısı Tövbe” kitabı ile Cemalnur Sargut tövbenin hakikatini anlatıyor.
Mutasavvıf yazar Sargut kitabına yazmış olduğu önsözünden şu şekilde özetliyor; “Bu kitap, kula kendi aczini, hiçliğini ve tövbe edebilmek için Allah’a muhtaç olduğunu öğretiyor.”
Kur’an’da tevbe, hadislerde tevbe, tasavvufta tevbe, Âdem’in tevbesi, nasuh tevbesi, tasavvuf büyüklerinin hayatlarından örneklerle tevbe gibi bölümlerden oluşan Affın Kapısı Tövbe Nefes Yayınevi okurlarına tövbe etmenin hakikatini aktarıyor.

Cemalnur Sargut Kimdir?


Üniversite eğitimini kimya mühendisliğinde tamamladıktan sonra kimya öğretmeni olarak görev yapmıştır. Halen, Türk Kadınları Kültür Derneği'nin (TÜRKKAD) İstanbul Şubesi Başkanlığı görevini yürütmektedir. Otuz yılı aşkın süredir tasavvuf alanında yurt içi ve yurt dışında çok yönlü çalışmalar yapmaktadır. TÜRKKAD çatısı altında bir çok uluslararası sempozyum, Dost İslâm’a Hizmet Ödülleri ve İslâm araştırmalarına yönelik girişime öncülük etmiştir. North Carolina Üniversitesi Dini Etütler Bölümünde (2009) ve Pekin Üniversitesi İleri Beşeri Bilimler Enstitüsünde (2011) “Kenan Rifai Distinguished Professorship on Islamic Studies” kürsülerinin ve 2015 yılında Kyoto Üniversitesi’nde Kenan Rifai Tasavvuf Araştırmaları Merkezinin kurulmasını sağlamıştır. Cemalnur Sargut tasavvuf alanına yönelik çalışmaları desteklemek ve üniversitelerde tasavvufun çalışma zeminini artırmak amacıyla 2013 yılında Kerim Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfını kurmuştur. Bu girişimle birlikte Üsküdar Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’la güç birliği yaparak, 2014 yılında Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünü kurmuşlardır. Yayınlanmış 30’a yakın eseri Kur’ân-ı Kerîm üzerine büyük mutasavvıfların yorumlarına dayalı çalışmaları ve Fusûsu’l Hikem şerhleri üzerine yoğunlaşmıştır. İstanbul’da 20 yılı aşkın süredir halka açık Mesnevi ve Fusûsu’l Hikem sohbetleri yapmaktadır. Almanya, Amerika, Hindistan gibi ülkelerde İslam Tasavvufu alanında  düzenli olarak seminerler vermektedir. Halen Üsküdar Üniversitesi Rektör danışmanı olarak görev yapmakta ve Üsküdar Üniversitesinde dersler vermektedir.

Unutulacak Şeyler!


Görünenin ötesini merak edenlere…
Sinan Canan’ın Unutulacak Şeyler kitabı Tuti Kitap’tan çıktı!
Sinan Canan, Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler ve Değişen Beynim kitaplarının ardından Unutulacak Şeyler kitabıyla Tuti Kitap okurlarına ulaşıyor.
Sinan Canan, Tuti Kitap’tan çıkan kitabını şu sözleriyle özetliyor; Unutulacak Şeyler, her şeyin gördüğümüz gibi olmadığını sezgisel olarak hisseden, görünenin ve gösterilerinin arkasını merak eden tecessüs sahipleriyle bir hasbıhaldir.
Üç bölümden oluşan Unutulacak Şeyler’de dijital bir dünyada insan olmak, bitkisel tedaviler nasıl işe yarar, senin dinin hangisi, nasıl öldürüyor, nasıl öldürtüyorlar, cinsel işlevler, beyin ve eşcinsellik öne çıkan başlıklar.

Prof. Dr. Sinan Canan Kimdir?


1972 yılında Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans, aynı kurumun Fizyoloji Anabilim Dalı’nda ise doktora eğitimini tamamladı. 2010 yılında Tıbbi Fizyoloji Doçenti ünvanını aldı. Başkent, Turgut Özal ve Yıldırım Beyazıt Üniversitelerinin tıp fakültelerinde toplam 10 yılı aşkın süre öğretim üyesi olarak çalıştı. Tüm akademik kariyeri boyunca disiplinlerin sınırlarında yer alan araştırma konularıyla ilgilenmeyi tercih etti. Kaos Teorisi, Karmaşıklık, Fraktal Geometri, Doğadaki biçimler, Öğrenme, Lisan ve afazi, Zihin ve Beyin gibi konularda ülke çapında genel dinleyiciye yönelik konferans ve programlar düzenlemekte, bilimi ve özellikle de zor addedilen bilimsel konuları herkesin anlayabileceği anlatılara dönüştürme işi, zamanının çoğunu kaplamaktadır. “Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler” ve Değişen Be(y)nim adlı kitapların yazarıdır. 2013 yılında bir bilimsel anlatı ve araştırma merkezi olan [n]Beyin‘i kurmuştur ve halen [n]Beyin’de bilimsel kurul başkanlığı ve Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

Vasiyet


Gamze Boynueğri’nin Vasiyet isimli eseri  Uğur Tuna Yayınları’ndan çıktı.  Kitap tanıtım bülteninde “Her Gonca gülün gözyaşı birer Ulya’dır…Dua sığınaktır, namaz huzur. Ulya, Osmaniye’den uzanan gizemli hasret yolculuğunda Konya’da aşkı arar. Bâkî olmayan bu faniliğin halinde acizliğinin de farkındadır. Gözyaşlarının gönül feryadıyla aktığı farz namazlarına tutula dursun, günahlarıyla kaza namazlarının başucundadır. Sabırla, gözyaşıyla, su gibi saf ve temiz yüreğiyle bir de dünyevî aşka veda edişidir sükût…
Siyah sırma saçlarını fitne dolu gözlerden korurken, yeşil örtüsü hayat bulur esmer yüzünün güzelliğinde. Seccadesi ucunda karanlıklar arasından seçilip kendini gösteren bir ay parçası vardır. Kurtuluşun çağrısıyla bir de yeşil kıyafetini kuşanmış minaresi yarenlik eder ki o yalnız değildir. Yalnızlık bir tek O’na mahsustur.
Üvey gaddar bir baba, aczi aşk dolu ve el mahkûmluğu bileklerinde kelepçe, gözleri yaşlı bir anne, kendi sokağının kayboluşlarında çırpınan hurinin yangınına yangın kandilinin ateşiyle etrafı ayın on dördü misali aydınlatmaya vesile olan bir sofi… Dünyevînin ana rahminden, dünyevî aşığı fani kulların kucağına düşerek yer edecek ve gözlerinizde inci parenin hayat bulacağı tasavvuf bağrından dillinde bir tefekkür…
Vasiyet, dünyanın vazgeçilmez güzelliklerinden ümitsiz yaşayışına uzanan el çekiş serüveninde, huri güzelin aşkına cennetin ayakları altında yer edinen vefakâr anne için kaleme alınan bir “vasiyet”tir.  Her gönül penceresinin dili geçici bir gönül diline bağlı aşk ışıkları da olsa, gerçek gidişlerin geri dönüşü olmayacağının farkında olan inançlılar vardır elbet… Kulun kul aşk hanında, otağını kuramayanlar vazgeçişleriyle birlikte sonsuzca varlığı nur kaplı bir tek O’na erişen vuslatın öyküsüdür…
Yanmak için önce yanmak gerekir, yanan kandilde mum ne gerektir?
Yanan yanmış zaten ötesi de yoktur sonsuz yol bucağında.
Sancağı altında toplandığımız yer yıldızların üzerimizde nöbet tuttuğu, karanlıklar altıdır.” Şeklinde aktarılıyor. Bu çok başarılı eserle kendine özgü yazı dilini gözlemlediğimiz Gamze Boynueğri’nin Vasiyet kitabını mutlaka okuyun…


Medya Dünyası


Yaprak Hırka’yla Ekonominin Dili


Başarılı ve güzel haberci Yaprak Hırka hafta içi her gün 09.00’da Yaprak Hırka’yla Ekonominin Dili programıyla TGRT Haber ekranlarında..Kendine özgü sunumu konukları ve alandaki birikimiyle dikkat çeken Yaprak Hırka günün ekonomiye dair gelişmelerini ekonominin dilini izleyenlere tabiri caizse tercüme ediyor. Yaprak Hırka’yla Ekonomini Dili’ni mutlaka izleyin…

Derya Uğur’un Dikkat Çeken Konuğu!


Başarılı ve güzel sunucu Derya Uğur Kanal V ekranlarında Deryaca programı ile fırtına gibi esmeye devam ediyor. Yeni sezonda yine dikkat çekici programlara imza atan güzel sunucu haftanın üç günü programına Medyum Astrolog Ferdi Bozduman’ı konuk ediyor. Deryaca programında Astroloji, doğum haritası,  rüyaların astrolojik yorumları,   rüyalar ile iz sürme çalışmaları yapan Ferdi Bozduman yaptığı kehanetlerle de dikkat çekiyor. Yeni sezonda da şıklığıyla dikkat çeken Derya Uğur ile Deryaca’yı mutlaka izleyin..

Bahar İlik’le Hayata Dair..


Hayata dair her konunun yer aldığı başarılı ve güzel haberci Bahar İlik’in sunduğu Hayata Dair programı her Perşembe 16.00’da BengüTürk tv ekranlarında..Hukuk , siyaset , yaşam gibi konularda birbirinden değerli konuklar Bahar İlik’in sorularını yanıtlıyor. Bahar İlik’le Hayata Dair’i BengüTürk’te mutlaka izleyin..

Gaye Kaya’dan Önemli Sunum!


1. Uluslararası Kadın Kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi  Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’nın teşrifleri ile Ankara’da gerçekleştirildi.  Önemli kararların alındığı bu çok önemli etkinliği Başarılı ve güzel sunucu Gaye Kaya sundu. Bu tür pek çok önemli etkinliği sunan Gaye Kaya başarılı sunumuyla dikkat çekti.

Sinem Yöndem’den Geleceğin Meslekleri


Başarılı ve güzel muhabir Sinem Yöndem bu hafta yine dikkat çekici bir haber dizisiyle Cnn Türk ekranlarında..
Teknolojinin hızına yetişilmiyor.. Bir yanda bazı meslekleri yok ediyor,, diğer yanda yenilerini yaratıyor.. Bazıları da var ki onların devri hiç geçmiyor. Cnn Türk muhabiri Sinem Yöndem, Güngör Yılmaz ve Halil Kahraman ile birlikte şirketlerin deyim yerindeyse yana yakıla aradığı iş kollarını araştırdı.. Geleceğin gözde meslekleri haber dizisi hafta boyu cnn Türk’te..

Radyo Kampüs’te Türklerin Türküsü


İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin öğretim üyeleri ve öğrencilerinin aktif olarak görev aldığı Radyo Kampüs 90.9 frekansı ve kampüs Fm (inonu edu tr) adresinden yayınlarını sürdürüyor. Radyo Kampüs’ün dikkat çeken programlarından bir tanesi de her Perşembe 21.00’da yayınlanan Türklerin Türküsü. Yrd.Doç Dr. Mehmet Barış Yılmaz ve Hakan Ekemen’in sunduğu programda çok özel seçme eserler yer alıyor. Geçtiğimiz hafta 10 Kasım dolayısıyla özel bir yayınla Atatürk’ün sevdiği Türküler yad edilirken yine arşiv niteliğinde bir program ortaya çıktı. Türkiye’de iletişim alanında çok özel çalışmalar yapan Mehmet Barış Yılmaz İnönü Üniversitesi’ndeki çalışmalarıyla dikkat çekiyor..Siz de birbirine benzeyen onca seçeneğin yerine alternatif kaliteli program arayışı içerisindeyseniz Türklerin Türküsü programını mutlaka takip edin.