Kitap Dünyası


 


 

Son Sahne Ayrılık


 

Mehmet Gücümen’in Son Sahne Ayrılık Kitabı Sisyphos Yayınları’ndan çıktı. Kitap tanıtım bülteninde şu cümlelerle aktarılıyor : Hayat uzun bir yolculuktu. Bu ömür ise yalnız hiç çekilmezdi. Kalbimin yolcusu olmanı isterdim, son durağa kadar hem de. Bu hayatın engelli yollarını yalnızca beraber aşabilirdik. Hiçbir durakta inmezsen ve hep başucumda devam edersen bu kalbin aşk yolculuğuna, çok mutlu olacağımıza inanmıştım. Çünkü sen yanımdayken yolumun nereye gittiğinin bir önemi yoktu. Önemli olan yanımda olmandı bütün zorluklara rağmen. Ama öyle olmadı. Yollar sana ağır geldi ve ben sonunda mutluluk olsa da senin gözünde sabredilecek kadar değerli olmadığımı anladım. Ve ne bu aşkın ne de bu hayatın son durağına seninle ulaşabildim. Yolun yarısında bir başıma kalakaldım. Sen ise ağır darbe almış kalbime tesellisiz bir çift söz fısıldadın; Müsait bir yerde gidecek var..."Sana bir insan en fazla ne kadar kırılabilir diye soracaklar. Onlara benden bahset''. Bu başarılı kitabı mutlaka okuyun.


 

Mehmet Gücümen

MEHMET GÜCÜMEN 1995 Konya doğumlu. Çocukluğunu Akdeniz bölgesinde geçirdikten sonra tekrar Konya'ya dönerek liseyi bitirip üniversite hayatıma devam etti. Lise yıllarında gelen kitap okuma ve yazma sevgisiyle beraber kendini hem okuyup hem çalışmaya adapte etti. Kitap okudukça yazma arzusu arttı ve lise yıllarında fırsat buldukça deneme ve öykü yazıları üstünde uğraşmaya başladı. 2015 yılında deneme türünde olan ‘Son Sahne Ayrılık' isimli ilk kitabını tamamlayıp yayımladı. Bunun dışında başka yazarlarla beraber ‘Dil İşçileri, Söz Mühendisleri, Teröre Hayır! Savaşa Hayır!, Kadınlar & Kahıristan' isimli antoloji çalışmalarında yer aldı. Şu anda yeni bir roman için kolları sıvarken başka antoloji çalışmalarına hazırlık yapmakla ve bir yandan çalışıp geçimimi sağlayarak eğitim hayatına devam etmekte. Yazmanın bir amacı olduğuna inanarak insanların faydalanabileceği yeni eserler ortaya koyma gayesiyle yeni hedefler belirlemekle ve insanların iç sesi olabilmekle meşguldür.


 


 

Yalnızlık Çok Kalabalık

Başarılı şair ve yazar Tarkan Köylü Yalnızlık Çok Kalabalık eseriyle okuyucuları ile buluştu. Yeni kitabında duygu yüklü dizeleriyle yine okuyucularını derinden etkileyecek Tarkan Köylü kendine has oluşturduğu dille her geçen gün daha geniş bir kitleye ulaşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde çeşitli kitap fuarı ve imza günü etkinliklerine katılan ve buralar da yoğun ilgi gören Tarkan Köylü’yü mutlaka okuyun.


 

Medya Dünyası


 


 

Ekin Olcayto ile 1 An’da Kırmızı Koltuk

Türkiye’de Özel Televizyonculuğun efsane program markalarından birisi olan Kırmızı Koltuk , Ekranların en başarılı ve güzel sunucusu Ekin Olcayto’nun sunumu ile 1 An Tv’de. Her pazartesi 20.45’te ekrana gelecek programın ilk konuğu Ünlü Tiyatro sanatçısı Nilgün Belgün’dü. Her hafta sürpriz konukların yer alacağı Ekin Olcayto’nun kendine has samimi sohbeti ve soruları ile ekrana gelecek Kırmızı Koltuk’u kaçırmayın.


 


 

İlkay Kıyak Dur Durak Bilmiyor!

İzleyenlerin Ege Tv’den hatırladığı başarılı ve güzel sunucu İlkay Kıyak şimdilerde Güzelbahçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerde Koordinatör olarak göreve başladı. Yine Güzelbahçe Belediyesinin tüm etkinliklerinin sunumunu da üstlenen başarılı sunucu son dönemde farklı projelerde de sunucu olarak görev aldı. Konserlerden festivallere protokol sunumlarına İzmir’de pek çok etkinlik sunan İlkay Kıyak sunum başarısı ile dikkatleri üzerine çekiyor.


 


 

İranlı Top Modelden Renkli Doğum Günü

İranlı Top Model Mariam Mahmoudi Türkiye’deki en başarılı ve güzel modellerden. Ünlü model geçtiğimiz gün ailesi ve arkadaşlarıyla 24. Yaş gününü kutladı. Güzel model bu özel güne şıklığı ve güzelliğiyle damgasını vururken yeni yaşında yeni projelerinde müjdesini verdi. Özel tasarım kıyafeti ile dikkat çeken güzel modeli ailesi ve dostları yalnız bırakmadı.


 


 

Dilara Karaca ile Kültür Kervanı

Ekranların en başarılı ve güzel isimlerinden Dilara Karaca Kültür Kervanı ile Yörüklerin yaşadığı her yeri dolaşmaya devam ediyor. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan Kültür Kervanı programıyla Dilara Karaca Yörüklerin kültürünü , sanatlarını , festivallerini ekranlara taşıyor. Tek Rumeli Tv’den de yayınlanan Kültür Kervanı programı Dilara Karaca’nın kendine özgü sunumu ve yöresel yönü de içeren şıklığı ile bambaşka bir şekil alıyor. Dilara Karaca’yı mutlaka izleyin.


 


 


 

Kim Kimdir


 


 

Canan Beyazkaya

Canan Beyazkaya Almanya doğumludur. Çocukluğu İstanbul Beykoz’da geçti. Lise yıllarında İzmir’de eğitim aldı. İlk olarak televizyonun arka mutfağında Daisy Ajans ile çalışarak televizyonlara program yaptı. Erol Büyükburç’un tv yüzün var çok candan çok içtensin telkini ile programcılığa başladı. Can-ı Canan programı ile ilk olarak Sky Tv’de program yaptı. Hem sosyal içerikli hem de gelenek görenek tarzı yöresel kıyafetlerle sunduğu program dikkat çekti. Halen Ege Türk Tv’de program ve yayın müdürü olarak görev yapan Canan Beyazkaya bir süre Siyasetin İçinden adlı bir siyaset programı da yaptı. Canan Beyazkaya kendine özgü sunumu enerjisi , pozitifliği ve güzelliği ile de dikkat çekmetedir. Canan Beyazkaya tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.


 


 


 


 


 


 

Arife Yılmaz

Arife Yılmaz Trabzon’da doğdu. Trabzon Yomra Lisesi’nden mezun oldu. Ardından Beykent Üniversitesi Grafik Tasarımı bölümünü tercih eden Yılmaz bölümü başarıyla bitirdi. Halen Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde eğitimine de devam eden Arife Yılmaz Spikerlik ve sunuculuk eğitiminin önemli isimlerinden Hakan Öztürk Medya’da spikerlik ve sunuculuk eğitimi aldı. Bir süre Karadeniz Tv’de dış yapım da ve muhabir olarak görev yaptı. Birkaç farklı kanalda spikerlik yaptıktan sonra son olarak BengüTürk Tv’de görev yapmaya başlayan Arife Yılmaz Bengütürk Tv’de haber spikeri olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Arife Yılmaz kendine özgü sunumu , muhabirlikten gelen haberci yönü , pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle dikkat çekmektedir. Arife Yılmaz tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.


 


 

Ezgi Aşıcı


 

Ezgi Aşıcı Sinop’un Gerze ilçesinde doğdu ve üniversite hayatına kadar orada yaşadı. Ardından Üniversiteyi kazandı. 2013 yılında Çukurova üniversitesi Radyo Televizyon bölümünden mezun oldu. Ardından İstanbul’a geldi ve staj yaptığı Cem TV’de haber editörü olarak işe başladı. Ardından Kuşdili Spikerlik ve sunuculuk kursuna giderek spikerlik ve sunuculuk eğitimi aldı. Şu anda da halen Cem Tv’de hem editörlük yapıyor hem de hafta içi her gün saat 13’de öğle bültenini sunuyor. Çalışma hayatının dışında koşu ve yüzme sporları ile ilgilenen Ezgi Aşıcı kendine özgü sunumu , haberin mutfak kısmını da içeren birikimi bu işin üniversite eğitimini de almış olmanı getirdiği mesleki bilgisi gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Ezgi Aşıcı gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.


 


 

Duygu Canova


 


 

Duygu Canova 21 Kasım’da Muğla’da doğdu. 1994 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümüne başladı. Üniversite Eğitimine başlamasıyla eş zamanlı olarak TRT Ankara radyosunun Türkiye geneli açtığı yarışmada birinci olarak TRT Ankara radyosuna girmeye hak kazandı. Üniversite son sınıfta Ankara Anadolu ajansı yurt haberler servisinde haber redakte bölümünde yarı zamanlı çalıştı. Mezuniyet sonrası Star televizyonu Ankara haber merkezinde muhabir olarak görev yaptı. Polis adliye sağlık ve siyasi parti muhabirliği deneyimlerinin ardından TGRT Mehmetçik programı prodüksiyonda görev aldı. Star tv döneminde birçok ustayla çalışma ve gazeteciliğin esaslarını öğrenme imkanı oldu. TGRT tecrübesinin ardından 6 ay Londra’da dil eğitimi aldı. Türkiye’ye döndükten sonra uzun bir dönem Kıbrıs Tüp Bebek Merkezinin Türkiye iletişim koordinatörlüğünü yaptı. Halen uyduda yayın yapmakta olan kanal 33 televizyonunda program yapımcısı ve Ana haber spikeri olarak çalışmaktadır. Bugüne kadar sabah kuşağı, Sağlık, siyaset programları da gerçekleştiren Duygu Canova bu mesleğe dair gazetecilik eğitiminden başlayıp muhabirlikten programcılığa uzanan çok yönlü birikimi , kendine özgü sunumu , haberci yönü gibi özelliklerinin yanında ışıltısı , pozitif enerjisi ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Duygu Canova gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.


 


 

Feride Saraç

Feride Saraç 15 Aralık’ta doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından Üniversite için Grafikerliği tercih ederek buradan başarıyla mezun oldu. Fethiye’de yaşamaya başlayan Feride Saraç Halkla İlişkiler ve reklamcılık alanında çalışmaya başladı. Likya Tv bünyesinde çalışan Feride Saraç kanalın özellikle reklam çalışmalarında aktif olarak yer aldı. Esnaf kart projesinin genel koordinatörlüğünü üstlendi. Likya Tv şirketinin yüz modeli oldu. Reklam çalışması yaptığı firmaların reklam sunumlarını yaptı. Likya Tv’nin 7.yıl ödülleri gibi çeşitli özel sunumlarda da sunuculuk görevi üstlenen Feride Saraç aynı zamanda tiyatro çalışmalarında yer aldı en son bir çocuk oyununda kara şapka rolüyle izleyici karşısına çıkan Feride Saraç reklam , televizyon , sunum ve oyunculuğa dair çalışmalarını çok yönlü olarak sürdürmektedir. Feride Saraç çok yönlü birikimi , özgün sunumu , başarılı reklamcılığı gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Feride Saraç Tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok yönlü bir isimdir.