Komşuluk ve arkadaşlık bağlarının her geçen gün eriyerek kaybolmaya yüz tuttuğunu belirten yazımı okuyan Vasfiye ablam hayır bizim mahallemizde komşuluk var demesin mi?

Peki dedim ramazan ayındayız, Komşunuzu hiç iftara çağırdınız mı?

Yada siz komşunuza ne zaman iftara gittiniz?

Demesin mi biz komşularla her yıl bir gün sokağımızda Sultangazi mahalle sakinleri olarak  iftar yapıyoruz, kendi aramızda para topluyoruz güzel iftar menüsü  malzemeleri alıp aşçıya yaptırtıyoruz sonrada hep birlikte iftar açıyoruz. Anlatmak değil yaşamak lazım bu Cuma davetlimsin, bilmem sizin oraları desem de al arkadaşını mutlaka bekliyorum deyince ,davete icabet etmek gerekir diyerek Nevin arkadaşımı da alıp yollara koyulduk, teknolojinin gözünü seveyim konum sayesinde çok ta kolay bulduk, Vasfiye abla sokağın başında bekliyordu zaten :)

Sokak boyunca kurulan masalar, çiçekli bahar görünümünde masa örtüleri, sokaktaki aydınlatmalar, yeşillikler arasında bir mahalle görülmeye değerdi gerçekten, masa başında sohbetler, aklıma o anda aynı sokakta aynı apartmanda yaşayıp birbirini tanımayan komşular var mıdır, varsa bile kesin masa başında tanışmışlardır, uzun zamandır görüşmeyen komşularda bu iftarda görüşmüşlerdir  diye geçirmediysem yalan olur, ben bile bankadan arkadaşımın annesiyle iftar masasında tanıştım ya :) Bir ara çok üşüdük yeşillik olunca Vasfiye ablacığım anında evinden nerdeyse 10 tane şal getirdi kıyafetlerinize uygun vereyim sizlere dedi var olsun..

Aslında herkes sokağında böyle güzel iftarlar yapabilse güzel olmaz mı? Unutulmuş dostlukları komşulukları yaşayabilse..

Hep beraber dualarla oruç açtık, Sultangazi belediye başkanının eşinin gelmesiyle sohbetler daha bir keyif aldı. İftarın ardından Vasfiye ablanın köy evi edasında olan terasında Türk kahvelerimizi içip, geceyi Belediye başkanının gelmesiyle fotolarla sonlandırdık..

Haftaya Perşembe Görüşmek Üzere Sevgilerimle Dostlarım..