Merhabalar,

Bugün Gaziantep yöresinin sevilen bir yemeğini tarifini vereceğim sizlere..

Kıyma ve soğanın hafif ekşi lezzetiyle birleşerek ortaya çıkan bu yemek,kalabalık sofralarda herkesin severek yiyebileceği bir tarif..

Soğanlar kebaplık soğan diye satılan büyüklüktedir.Arpacık soğanı marketlerde torba içerisinde biraz küçük boyda bulursanız biraz yapımında zorlanabilirsiniz.Bir boy büyük olması daha iyidir.Takribi ceviz büyüklüğü ideal boydur.Ve mutlaka bir kat kabuk kısmı kalmalıdır,yemeğin pişerken kurumaması için..

Hepinize kolaylıklar diliyorum..

MALZEMELER:

1,5- 2 kg.arpacık (kebaplık) soğan

800 gr orta yağlı dana kıyma

Tuz

Karabiber

Kırmızıbiber

1/2 su bardağı nar ekşisi

1,5 su bardağı su

YAPILIŞI:

Soğanları bol su ile yıkayın ve iki ucunu keserek bir kat kabuk kalacak şekilde hazırlayın.

Yemeğimizin pişerken kurumaması için bir kat kabuğun kalması gerekmektedir.

Soğanları boyuna iki ucundan tam ayrılmayacak şekilde midye şeklinde kesin.

Bir kase içine kıymayı alın ve tuzunu,kırmızı ve karabiberini ekleyerek güzelce yoğurun.(acı ölçüsü damak zevkinize göre )

Yoğurduğunuz kıymayı soğanların ara kısımlarına küçük toplar halinde yerleştirin.

Bütün hepsi tamamlandıktan sonra fırın tepsisine aralıksız dizin.

Üzerlerine biraz tuz serpin.

1 su bardağı su gezdirin ve yağlı kağıt ile kapatın.

200 derece de sıcak fırında 1/2 saat pişirin.

Bu arada nar ekşisini 1/2 su bardağı su ile karıştırın.

Yarım saat pişirdiğiniz yemeğinizin üzerinde karışımı gezdirin.

Tekrar fırına vererek bir 1/ 2 saat daha pişirin.(bu sefer yağlı kağıdı üzerinden kaldırın.)

Soğan kebabımız hazır...yufka ekmeği ve ayran eşliğinde ikram edebilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..