Medya Dünyası

Sevgi’yle Yeniden Başla Medya Fm’de


Yılın en iyi yaşam koçu ödüllü Sevgi Şükrü Karaoğlan Medya Fm’de yepyeni bir programa başlıyor. Her Cuma ve Pazar yayınlanacak program Cuma 22.00-24.00 Pazar 22.00 ile 02.00 saatleri arasında 93.9 Medya Fm frekansında yayında olacak.  İnsanların son donem yaşadığı travmaları nasıl atlatabileceği ilişkilerdeki sorunların nasıl çözülebileceği ve negatif giden hayatlarını nasıl pozitife çevirebilecekleri ile ilgili özgün formattaki Sevgi’yle Yeniden Başla programını mutlaka dinleyin.

Ece Karaboncuk ile Eğitim ve Başarı


Eğitim gündemi tüm hızıyla akıp gidiyor. Eğitim ve Başarı bu yıl da eğitim dünyasının önemli başlıklarını tartışmaya açıyor, sınavlara giren öğrencilere rehberlik ediyor. Okul seçimi, üniversite tercih detayları, öğretmenlerin gündemi, müfredat, teknoloji ve çok daha fazlası için başarılı ve güzel sunucu Ece Karaboncuk’un  sunumuyla "Eğitim ve Başarı" 360 ekranlarında…Üniversite tercih döneminde Eğitim ve Başarı hafta içi her gün 14.00’da 360’ta..

Ayşegül Koç ile Sora Sora


Ayşegül Koç ile Sora Sora Cuma hariç hafta içi her gün Ege Tv ekranlarında. Özel etkinlikler , uzman konuklar , sağlık , yaşam , doktorlar ve İzmir’e dair ne varsa güncel her konu , özel günler , özel konuklar ve projeler Sora Sora’da. Başarılı ve güzel spiker Ayşegül Koç’un sunumuyla Sora Sora 16.10-17.00 saatleri arasında EGE Tv’de. Mutlaka izleyin.


Magazin Dünyası


Mariam Mahmoudi Yeni Projelere Hazırlanıyor!


Ünlü İranlı model Mariam Mahmoudi Antalya tatilinde. Kemer’de tatil yapan başarılı model güzelliğiyle büyüledi. Yeni dönemde yeni projelerde yer alacağının müjdesini veren Mariam yeni projeler öncesi stres atıyor. Mariam Mahmoudi özellikle bu yıl defilelerin dışında oyunculukla ilgili de çalışmalar yapacağını belirtti.

Özge Pirçek’in Tatil Keyfi


Başarılı ve güzel sunucu Özge Pirçek güney sahillerinde tatil keyfini sürdürüyor. Bu yılı çok yoğun geçiren Pirçek kız arkadaşlarıyla tatilin keyfini çıkarıyor. Doyasıya eğlenen Özge Pirçek tatilde de güzelliğiyle dikkat çekiyor.


Kitap Dünyası


Kırık Düşler Durağı


Beyza Atiye Gezer şiir kitabı Kırık Düşler Sokağı ile okuyucularla buluşuyor. Aynı zamanda oyuncu olan Beyza Atiye Gezer kitabının arka kapağında şu ifadelere yer veriyor. “Jim Carey’ın oynadığı “Aman Tanrım” filminden bir diyalog kalmıştı aklımda. Tanrı onunla konuşurken ; “Bundan binlerce yıl önce Musa’nın Asasını vurarak ikiye bölmesi bir mucizeydi belki ; ama şimdilerde , yetim büyümüş bir çocuğun iyi bir futbol takımına girmesi , 18 yaşında bir gencin uyuşturucuya hayır demesi de azımsanacak bir mucize değil artık.” Diyordu. Sanırım benim mucizem de bu. Kendi penceremden gördüğüm dünyayı şiir yaptım. Kendi kelimelerimle. Umarım o dünyayı benim kadar sen de seversin.” Tam da bu ifadelerle Beyza Atiye Gezer’in mucizesine şahit olmak için bu kitabı mutlaka okumalısınız. Şubat yayınlarından çıkan şiir kitabı tüm kitapçılarda..Siz de Beyza Atiye Gezer’in kendine has naif şiir diliyle bir şiir yolculuğuna çıkmak istiyorsanız Kırık Düşer Durağı’nı okumalısınız.


Kim Kimdir


İlknur Gülebaş


İlknur Gülebaş İstanbul’da doğdu. İlköğrenim ve Lisenin ardından çok sevdiği medya alanına yöneldi. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Maltepe Üniversitesi Radyo Televizyon bölümlerinden başarıyla mezun oldu. Türkiye’de medya iletişim ve diksiyona dair çok önemli isimlerden birebir dersler aldı. Özellikle diksiyon, artikülasyon  şan ve beden dili eğitimi aldı. Medya çalışmalarına ilk olarak Üniversitenin teknoloji televizyonunda başladı. Kanal 7’de Sabah Haberleri , Atv Gece haberleri  ve sonrasında Kral Karadeniz’de çalışmaya başladı. Burada da kanalın haber bültenlerini ve Ana Haber bültenini sundu. Karadeniz Tv’de Editör ve haber spikeri olarak çalıştı. Televizyon haberciliğinin yanı sıra pek çok özel etkinlikte , törende özel sunumlar gerçekleştiren İlknur Gülebaş çok özel bir belgesel projesine adım atarak bir süre televizyon çalışmalarına ara vermişti. Bu süreçte bu projeyi kitap haline de dönüştüren ve yakın zamanda bu kitabı okuyucularıyla buluşturmaya hazırlanan İlknur Gülebaş aranın ardından KRT Ana haber bültenini sunmaya başlayarak ekranlara döndü. Halen KRT kültür televizyonunda hafta içi her gün Ana haber bültenini sunan Gülebaş bir de program hazırlayıp sunmaktadır. İlknur Gülebaş bu mesleğe dair yeteneği , çalışkanlığı , özgün sunumu , çok yönlülüğü gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. İlknur Gülebaş tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.



Simge Ünal ile Mankenlik ve Moda Üzerine


Öncelikle bize kendinizden bahseder misiniz?

22 mayıs 1991 İzmir doğumluyum. Yaklaşık 10 yıldır modellik yapıyorum. 3 yıldır İstanbul’da yaşıyorum. Birçok ünlü modacının ve ünlü markanın defilesinde yer aldım. İzmir’deyken genellikle gelinlik katalogları üzerinde çalışmalar yapıyordum. İzmir’de 9 Eylül Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdim. Yüksek lisansıda orda bitirdim. İngilizce ve Almanca biliyorum bir erkek kardeşim var ailem hala İzmir’de. Burada yalnız yaşıyorum. Sektör burada olduğu için daha çok defilelerde yer alıyorum. Spora gidiyorum.

Neden modellik…

Küçüklükten beri hayalimdi lisedeyken başladım.yaklaşık 10 yıldır yapıyorum önceden sözleşmeleri çalışıyordum sektörde yer edindikten sonra bi çok ajansla çalışıyorum.

Türkiye’de modellik oyunculuk gibi alanlara geçişlerde basamak gibi görünüyor nasıl değerlendirirsiniz…

Öyle olmaması gerek eskiden öyle değildi şuan ne yazık ki öyle düşünülüyor.

Sizce iyi bir modelin özellikleri nelerdir ?

Kilo kontrolü ve fit görünüm için beslenmesine dikkat etmesi gerekir. Sporu yaşam tarzı haline getirmesi gerekir.
Ayrıca bu işe başlamadan önce mutlaka eğitim alması gerekir.

Modellik için nasıl bir eğitim almak gereklidir ?

Doğru ajansla bu işe başlamak çok önemli. Profesyonel kişilerden podyum için yürüyüş eğitimi alınması gerekir.

Spikerlik sunuculuk gibi bir düşünceniz var mı…

Aslında istiyorum ama olmam için bir eğitim almam gerekiyor şuan için böyle bir zamanım olmadı. Modelliği bir meslek olarak görüyorum şuan profesyonel anlamda yapıyorum.

Sosyal medyayı nasıl kullanıyorsunuz….

Ben eskiden facebooku aktif bir şekilde kullanıyordum ama şuan daha kısıtlı kullanıyorum.hesaplarım açık ama çok aktif kullanmıyorum.instagram hesabımı çok aktif kullanıyorum.

İş dışında neler yaparsınız…

Yazın güneşleniyorum kışın spora gidiyorum platese devam ediyorum.

Hayatımın kitabı ya da filmi diyebileceğiniz bir kitap ya da film var mı ?

Hayatımı değiştirdi diyebileceğim herhangi bir kitap veya film yok. Ancak boş zamanlarımın bir kısmını mutlaka kitaplara ayırıyorum.
Yabancı dilde yayınlanan kitapları da  takip etmeye çalışıyorum. Tarihi kitapların ilgimi çektiğini söyleyebilirim.

Mankenlik denilince Türkiye’de genelde magazinsel konular da akla geliyor siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Tabii ki magazin de bu işin bir parçası ancak yaptığınız işlerle gündemde olmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum.

Güzellik yarışmalarına katılmayı düşündünüz mü ?

Hayır böyle bir ihtiyaç hissetmedim.

Televizyonla ilgili bir proje söz konusu mu böyle bir tasarımınız var mı ?

Şimdilik yoğun defile programı olduğu için böyle bir proje yok ama ileride neden olmasın…

Uzak gelecekle ilgili tasarımlarınız neler..

Ben reklam sektöründe çalışmak istiyorum.

Son sözleriniz neler olabilir ?

Bu işi yapmayı düşünenlerin doğru ajanslarla sektöre adım atmaları gerektiğini düşünüyorum.
Ve modellik dışındaki eğitimlerine de devam etmelerini tavsiye ediyorum.

Röportaj ve fotoğraflar : Cengizhan KAYA