Üzerinize afiyet biraz üşütmüşüm. İki gündür ateşim 39 ila 40 derece arası gidip geliyor. Masallarda anlatılan bir dudağı yerde, bir dudağı gökte olan çirkin canavar gelmiş de bedenime yerleşmiş gibi. Ağzım burnum yara içinde. 

Grip denen illet bu kadar mı çirkinleştirir insanı? Çirkinleştiriyor hem de nasıl.

Neyse! Benim çirkinliğimi geçelim. Bugün size benden çok daha çirkin bir olayı anlatmak istiyorum.

Dün gece, "kadın dayanışma platformu" adı altında bir sayfa düştü önüme. Tabii hemen sayfayı incelemeye başladım. Eşiyle sorun yaşayanlar, aldatılanlar, çocuğu olmayan kadınlar vs bir çok kadın, bu sayfada toplanmış, hem sorunlarını anlatıyorlar hem de çözüm önerileri sunuyorlar birbirlerine. 

Bir çok kadının yazdığı sorunları teker teker okudum, ancak içlerinden bir tanesi çok fazla ilgimi çekti. Ve hemen hanımefendiyle tanışarak konuyu gazetemdeki köşeme taşımak istediğimi söyledim. 

Sağ olsun beni kırmayarak gerçek adının kullanılmaması şartı ile izin verdi. 

Ve olayı detaylıca anlattı.

"Ben 28 yaşında genç bir kadınım.. Bundan bir yıl kadar önce internet üzerinden bir adamla tanıştım. İlk zamanlar bana güven verdi. Eşimden de yeni ayrılmıştım. 

Sorunlarımı dinliyor, akıllıca çözümler buluyordu. Ayrıldığım eşime nazaran daha kibar, daha anlayışlıydı. Benim için doğru adam olduğuna inanmıştım. 

İlişkimizin altıncı ayında, evlilik kararı aldık. Ailemle tanıştırdım ve onlarında onayını aldık. 

Bir gün beni evine davet etti. Hiç tereddüt etmeden davetini kabul ettim ve gittim.

O gün aramızda bir yakınlaşma oldu. Ve bu yakınlaşma beni ona daha çok bağlamıştı. 

Ertesi gün beni arayarak görüşmek istediğini söyledi. Hiç vakit kaybetmeden mutlu mesut randevu yerine gittim. 

Ancak onu gördüğüm anda mutluluğum hüzne dönüştü. Sanki o adam gitmiş yerine başka bir adam gelmişti. Bana karşı son derece sert davrandı. Cep telefonundan bana. benimle ve kendisiyle ilgili görüntüler izletti. Şok içindeydim. Meğer birlikteliğimizi gizli kamera ile kaydetmiş. Benden yüklü miktarda para talep etti. 

İstediği parayı vermezsem bu görüntüleri internette yayınlayacağını söyledi.

Oradan ağlayarak ayrıldım. 

Ertesi günü mesaj yağmuruna tutuldum. Mesajlarda yine şantaj ve tehdit vardı. 

Tüm gece düşündüm ve istediği parayı vermeye karar verdim.

Bankada biraz birikmiş param ve bir kaç altınım vardı. Hepsini bir araya toparlayarak şantajcının eline teslim ettim ve cep telefonundaki görüntüleri sildirdim. 

Azda olsa rahatlamıştım artık. Arayan. şantaj yapan. tehdit eden kimse yoktu hayatımda. Bir ay sonra aynı görüntüler mesaj yoluyla telefonunma yollandı. 

Tekrardan başa dönmüştük. Tehditlerin. şantajların ardı arkası kesilmiyordu. 

Ne verecek param kalmıştı ne de onca korkuyu yaşayacak ruh hali. 

Gelen gideni aratırmış diye, boş yere dememiş atalarımız. Eski eşim o an gözümde bir melek gibi göründü. Anlaşamıyorduk belki ama, evli kaldığımız süre içinde beni, hep koruyup kolladı. Boşanma sonrasında da dostluğumuz devam etti.

Eski dostluğumuza güvenerek konuyu eski eşime açtım. 

Büyük bir olgunlukla dinledi ve korkmamam gerektiğini söyleyerek bana destek olmaya çalıştı.

Birlikte Savcılığa  giderek şantajcı hakkında suç duyurusunda bulunduk. 

Kısa zamanda yakalandı ve ceza aldı. 

Evet değerli okurlarım. 

Ne yazık ki bu tür eylemlerin çok fazla mağduru var. Bu konuda herkesin dikkatli olması gerekiyor. Özelikle genç kızlarımızı bu konuda uyarmak istiyorum.

Pek sevgili genç kızlarımız! Durum ne kadar kötü olursa olsun, şantajcıya sakın boyun eğmeyin.

Ailenizden korkmadan, çekinmeden tüm olup biteni anlatın. Evet belki başlarda kızacaklardır, kim bilir belki de bir kaç tokat atarlar ama sizi kanatlarının altına alarak korumaya devam ederler. 

Ailenizi arkanıza aldınızmı? Şimdi sıra yasal haklarınızı aramaya geldi.

İşte yasal haklarınız.

Bulunduğunuz ilin Cumhuriyet Savcılığı'na size yapılanları anlatan bir dilekçe ile şikayetinizi bildirin. Dilekçenize delillerinizi de ekleyin. Elinizdeki mesajlar da önemli delillerdir.

Ayrıca şantajcıya karşı manevi tazminat davası da açın.

Tüm bunların sonunda kazanan siz olacaksınız.

Unutmayın sizin korkunuz kadar vardır şantajcı. Ya sonuna kadar yaşatır dünyanın başına bela edersiniz, veyahut korkuları benlğinizden silerek şantajcıyı bitirirsiniz!.