İnsanlık tarihinde Allah tarafından sevgiden daha yüce bir değer tanınmamıştır. 
Sevgi bence en yüce değerdir. Sevginin var olma tarihi insanlıkla insanlığın varoluşuyla eşittir 
İnsanoğlunun sahip olduğu sevgi duygusu bütün zenginliklerin üstündedir. 
Nedense insanlar sevgi vermekten ve sevgi almaktan korkarlar güvensizdirler , sevgisiz olmak susuz kalmak nefessiz kalmak kadar kötüdür esasında. sevgi dolu olmanın farkındalığının farkında olmaktır. 
Sevgi hoşgörü kavramınıda çağrıştırır. ama hoşgörüyü ortaya çıkarmak bir sanat eserini ortaya çıkartmak kadar zordur bir çoğu için. Sevgi ve hoşgörü sonucunda oluşabilecek güzel bir değerdir tüm canlılar için, doğal yaşamında koşuludur. 
Sevgiyi mahveden tek şey’de tarih boyunca insanoğlunun en baş belası olan bencilliktir, hayatı yanlıca kendisine tanınmış bir hak gibi gören başka hayatlara fırsat hakkı tanımayan hayatın ne demek olduğunun farkında olmayanlar kişilerdir. 
Onlarki başkalarının hayatını mahvettiği gibi kendi hayatlarınıda mahvederler. İnsanların dünyasında bencillik neden vardır diye bir çok uzman insanlık tarihinin varoluş sürecinden bu yana hep araştırmalar yapmış bir takım sonuçlar çıkartmışlardır. ortaya ise kocaman bir ego çıkmıştır. Neden bencillik yaparız?Neden egolarımız tavan yapar diye aynanın karşısına geçip yüzleşme yapmak hiç aklımaza gelmez halbuki sevgisizliktir bencil yapan insanları, empati yeteneğide zayıftır bu kişiliklerin, kendilerinde hep haklı tarafı bulurlar, hiçbir İnsanoğlunun kendi egosunu tatmin etmek için bencillik yapmaya hakkı yoktur, sebebi ne olursa olsun, 
Şu bence bilinmelidirki Sevgi birlikteliğe, Bencillik ise yanlızlığa götürmektedir, ama bunun farkında değildir insanlar. Sevgidir insanı insan yapan, Hayatı anlamak ve Yaşama anlam katmak sevgi dolu olmak, Hoşgörülü olmak için bencillikten uzaklaşmak gerekir, 
Sevgisiz bir hayat koca bir hiçtir esasında, bomboş bir hayattır. 
Sonuç olarak her birey kendi özünü değerlendirmeli iç sorgulaması sonunda kendisini iyi tanıyıp iyi analiz edip sevmeli ve sevgi vermeli daha sonrada herşeyi herkesi kendini tarafsızlıkla tanıyabilen birey, akılcı iç ve dış değerlendirmeler ve sorgulamalardan sonra gerçek sevgiyi bulma erdemine ulaşabilecektir. 
Sevmek ve sevgi dolu olmak insan tarafımızı bulmak demektir. hayata dolu dolu pozitif bakmaktır. 
Vizdanımız ve dürüstlüğümüzdür, hayata sıkı sıkı sarılaşımızdır, Ruhsal zenginliğiizdir, bizi biz yapan
Sevgidir insanı insan yapan, en kutaslıda sevgiyi karşılık beklemeden sevmektir
Ruhunuzdan, kalbinizden sevgi hiç eksik olmasın.