Kitap Dünyası 

Sevgi Kokulu Güller Romanı 

Mehmet Nur Şanda’nın Sevgi Kokulu Güller romanı  Sisyphos Yayınları’ndan çıktı. Sevgi, Bazen masum bir tebessümle doğar insan yüreğine. Bazen de tertemiz bir ümitle. Sevgi, Bazen bahar yağmurlarının yaydığı toprak kokusuyla barış getirir yaralı gönüllere. Bazen de savaşta açan gökyüzü renkli bir çiçekle. Sevgi, Yeryüzünde farklı renk ve desenlerde açsa da, herkes kendine özgü bir dille ona ulaşmaya çalışsa da aslında o sadece bir dil konuşur. Sevgi kokan bu kitabı okuduğunuzda sevgi dilinin güzelliğini, fedakârlık gösteren bir grup liseli gencin heyecanla atan kalbini, bu gençlerin Bosna savaşı sırasında verdikleri azim dolu mücadeleyi hissedecek ve kendinizi aşk kokan bir serüvenin içinde bulacaksınız. Kitap arka kapağında şu ifadeler yer alıyor : “Bu romanda, yüreği sevgi çiçeklerinin kokusuyla yeşermiş bir grup arkadaşın bütün olumsuzluklara rağmen muhabbet çiçekleri yeşertmek için verdikleri olağanüstü mücadeleyi okuyacaksınız. Bu romanda, kalabalıklardan sıyrılan bir grup gencin Bosna savaşı sırasında Bosna‘daki çocuklara faydalı olmak için verdiği ümit dolu mücadeleyi okuyacaksınız.” Bu başarılı eseri mutlaka okuyun. 

MEHMET NUR ŞANDA 

1980 yılında Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde doğdu. İlköğrenimini 1987-1995 yılları arasında Şanlıurfa Mehmet Saçlı İlkokulu ve Süleymaniye İlköğretim okulunda tamamladı. Lise öğrenimini 1995-1998 yılları arasında Şanlıurfa Davut Zeki Akpınar Lisesinde okudu. 1999- 2003 yılları arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden 2002-2003 yılında mezun oldu. 2012′de Zirve Üniversitesinde pedagoji formasyon programını başarıyla bitirdi. 2014′te Atatürk Üniversitesinde Adalet bölümünden mezun oldu. 2015′te Zirve Üniversitesi Öğrenci Danışmanlığı ve Eğitim Koçluğu sertifika programını başarıyla bitirdi.2015′te Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde Tarih ABD tezli yüksek lisansına devam ediyor. Şiir ve yazı hayatına 15 yaşında yazdığı “Sitem” adlı şiiri ile başladı. 2013 yılında “HİCRAN” adlı şiir kitabıyla edebiyat dünyasına ilk eserini verdi. 2014 yılında “Gül İçin GÜLÇİN” adlı kitabı ve 2015 yılında “KALBİME BİR SEN DÜŞTÜ” adlı şiir kitabıyla yazım hayatına devam etti. 2016 yılında “SEVGİ KOKULU GÜLLER” adlı romanıyla yazım hayatına devam etti.2017 yılında “GÖKYÜZÜ MELEKLERİ” adlı romanı ile okuyucunun karşısına çıkmayı planlıyor… SEVGİ BELİNAY ve GÜLÇİN EYLÜL adında iki kız evladı babasıdır.

Saba Deniz Uzun’dan Mucizenin Doğumu 

Saba Deniz Uzun’un Mucizenin Doğumu adlı kitabı Goa kitaptan çıktı. Hayatı oğlunun doğumuyla çok başka bir şekilde değişen Saba Deniz Uzun hikayesini, yazdığı “Mucize’nin Doğumu” kitabında anlatıyor. Mucizenin Doğumu gerçek bir hikayeden ortaya çıkan bir eser. Kitap tanıtım bülteninde : Yaşam Sevinci Ve Mutluluk Verici Tüm Mucizeler Sizin İçin Kolayca Ulaşılabilir Hale Dönüşsün…Yaşam bize her yerden, her şekilde mesajlar yolluyor. Yeter ki bu mesajları okumayı bilelim. Yetiştiğimiz dünyada engelleri görebilmek en iyi bildiğimiz yoldur, kötü bir şeyler olabileceğine inancımız tamdır, bizler yeter ki dileklerimiz olabileceğine ve mucizelerin de gelebileceğine yüreğimizle güvenelim” ifadeleri ile yer alıyor. Bu mucizevi durumu geçtiğimiz günlerde Show tv ekranlarında Kendine İyi Bak programında da aktaran aynı zamanda Yılın En iyi ruhsal danışmanı ödüllü Saba Deniz Uzun oğlu için çıktığı yolda her geçen gün daha geniş kesimlere ulaşmaya devam ediyor.

Medya Dünyası 

Alper Üstündağ İle Türkiye’de Ramazan 

24 TV, her gün iftar saatinde canlı yayınlanan “Türkiye’de Ramazan - İftar” programıyla evlerinize konuk oluyor. İstanbul Bahçelievler’den yapılan canlı bağlantılarla ekrana geliyor. BAHÇELİEVLER ULU CAMİİ’DEN CANLI YAYIN Bahçelievler Ulu Camii’de Alper Üstündağ birbirinden renkli konu ve konuklarıyla Türkiye’den ramazan esintileri sunarken Ramazan Medeniyetine ait unutulmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerimizi evlerimize taşıyor. Başarılı sunucu Alper Üstündağ’ın sunumu ile Türkiye’de Ramazan her gün 19.00’da 24’te. 

Işıl Açıkkar ile TRT Ana Haber Hafta Sonu 

Türkiye haberi TRT1'den alıyor. Işıl Açıkkar ile Ana Haber Bülteni hafta sonu 19.00’da TRT1 ekranlarında izleyici ile buluşuyor. En iyi spikerliği çeşitli ödüllerle de tescilli Işık Açıkkar TRT Haberle ekranda. Başarılı ve güzel habercinin sunumu ile Trt Hafta Sonu Ana Haberi 19.00’dan itibaren izleyebilirsiniz. 

Sultan Arınır ile Tekno Hayat 

Sultan Arınır'ın sunumuyla ekrana gelen Tekno Hayat, geleceğe yön veren fikirleri, icatları, tasarımları mercek altına alıyor. Tekno Hayat'ta haftanın en iyi icadı, en iyi oyunu ve haftanın tüyosu gibi teknoloji meraklılarına ilham verecek, trendleri yakalamalarına yardımcı olacak başlıklar da var...Başarılı ve güzel sunucu Sultan Arınır’ın sunumu ile Tekno Hayat’ı NTV ekranlarında mutlaka izleyin. 

Semra Demir ile Mistik Buluşma 

Araştırmacı Yazar Semra Demir’in hazırlayıp sunduğu Mistik Buluşma her cumartesi 23.00’da Tv 6 Ekranlarında izleyici ile buluşuyor. Fantastik ve Bilim-kurgu filmlerde görmüş olduğumuz Teknoloji, uzay, doğaüstü olaylar, parapsikoloji vs. konuların, gerçekte olabilirliğinin bilim insanlarıyla konuşulduğu bir program. Şu ana kadar 45 bölüm yapıldı ve birçok üniversite öğretim üyeleri, bölüm başkanları, tıp profesörleri, alanında uzman konuklarla, önemli pek çok film konuşuldu. Matrix, X-Men, Karabasan, Black Mirror, Lucy, 6.His, Kutup Macerasıi Pi'nin Yaşamı, Yıldızlararası vs... Özgün bir program olan Mistik Buluşma’yı her cumartesi başarılı ve güzel sunucu Semra Demir’in sunumu ile izleyebilirsiniz. 

Kim Kimdir?

Özlem Üzenir 

İstanbul'da doğdu. Dört çocuklu Karadenizli bir ailenin 3. ve tek kız çocuğudur. Çocukluk hayali olan meslek, haber spikerliği için  Beykent Üniversitesi Radyo ve TV bölümünü bitirdi. Ardından Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde ünlü spikerlerden etkili konuşma-sunuculuk spikerlik eğitimi aldı. Akademik kariyerine Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ile devam etti. Meslek hayatına  2012 yılında TGRT  EU da yayınlanan bir programda muhabirlik yaparak başladı. Daha sonra aynı programın sunuculuğunu üstlendi. Ardından, özel bir televizyonda gazete manşetleriyle gündemi değerlendirme konulu sabah programı yaptı. Aynı kanalda haber editörlüğü, öğle haber bülteni spikerliği ve hafta sonu ana haber spikerliği görevlerine eş zamanlı olarak devam etti.  Kariyerine Bağımsız Türk Devletleri arasında sanayi, ticaret ve kültür ilişkilerini geliştirmek amaçlı oluşturulan bir projenin televizyon ayağında devam etti. Burada Haber Koordinatörlüğü, Program Yapımcı ve Sunuculuğu görevlerini yerine getirdi. Bağlı bulunduğu Televizyonu Türk Devletleri'nde temsil etti Azerbaycan, Kırgızistan gibi ülkelerde bulundu , devlet yöneticileriyle özel röportajlar yaptı, program hazırladı ve sundu. Türk Dünyası ile ilgili çalışmalar  yaptı. Hazırlayıp sunduğu "Türklük Nedir?"  videosu milyonlarca izleyiciye ulaştı. Özlem Üzenir hali hazırda yeni katıldığı;  sıcak, samimi ve kardeşlik ilişkilerinin son raddede yaşandığı kanal olarak nitelediği BengüTürk Tv 'de kariyerine devam ediyor. Burada hafta içi gündüz haber spikerliği ve editörlüğü görevlerinin yanı sıra çeşitli programlar hazırlıyor. Ayrıca her hafta Pazartesi günleri yayınlanan 'Tarihten Bir Tutam' adlı programla yormadan , klişeleşmeden geçmişten günümüze tarihi esintileri aktaran programı hazırlayıp sunuyor...Evli ve Melisa, Mira adlarında iki kız çocuğu annesidir. Özlem Üzenir kendine has sunumu , kısa zamanda edindiği önemli birikimi , çok yönlülüğü pozitif enerjisi gibi özelliklerinin yanında ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Özlem Üzenir tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir. 

Zeynep Sena Yönlüer 

24 Temmuz’da Eskişehir'de doğdu. Bildiğiniz üzere 24 temmuz basın bayramıdır. Dolayısıyla doğduğu tarih uzun yıllar çalışacağı işin mesajını vermiş diyebiliriz. Medya sektörüne lise yıllarında adım attı. Eskişehir medya sektöründe önemli kişiler yetiştirmiş bir şehirdir. Radyoları ve televizyonları neredeyse ulusal kalitededir. Zeynep Yönlüer’de Eskişehir'in önde gelen radyolarından Radyo flash'ta at yarışları ve borsa haberleri sunarak yayın hayatına başladı. İşi öğrendikçe popüler müzik programlarının ve haber bülteninin sevilen sesi olmayı genç yaşta başardı. Sabahları okuldan sonra hemen mesaiye giderdi. Hem okulda hem işte başarılı bir gençti. Ayrıca hafta sonları Eskişehir'in yerel gazetelerinde çocuklar için yazı dizileri hazırlıyordu. Eskişehir'de ünlü olan Radyokolik'te de bir süre çalıştıktan sonra üniversiteyi kazanarak uluslararası ilişkiler bölümü okumak üzere İstanbul'a geldi. İstanbul'da da bir süre radyo ve dergide yazı işlerine devam etti. Bu süreçte bazı üniversitelerin de tören, festival gibi etkinliklerinin sunuculuğunu yapıyordu. Üniversite 2. sınıfta Kanal D ekibinden eğitim alarak televizyon macerasına başladı. Kanal D'den sonra Trt Spor'da yardımcı sunucu olarak yer aldı. Trt'den Kanal 24'e spor spikeri olarak transfer oldu. Kanal 24'te gün içindeki tüm spor bültenlerini hazırladı ve sundu.  Ayrıca program seslendirmelerini de yaptı. Oradan da GS TV''ye geçti. Gs Tv'de spor bültenlerinin yanı sıra Euro 2013 gibi önemli programları da sunmaya başladı. Tüm bunları yaparken hem okuluna devam ediyor hem de Fotomaç Gazetesi'nde çevirmen editör olarak dışarıdan ek iş yapıyordu.  Bir ara başka kanallarda Ana Haber sunuculuğu ve Meclis Muhabirliği yaptı ancak spor spikerliğine dönüşü hızlı oldu. Şu an Trt spor'da spor sunucusu olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda rejide yönetmen yardımcılığı yaparak işin mutfağını daha iyi kavrıyor ve gelecek projelerim için hazırlık yapıyor. Bu arada piyasa içinde seslendirme, dergi ve gazetelerde yazarlık ve de bağımsız sunuculuk işlerine son hız devam etmektedir. Zeynep Sena Yönlüer Aynı zamanda "Spor'da Nöropazarlama ve Algı Yönetimi üzerine tez hazırlamaktadır. Zeynep Sena Yönlüer bu mesleğe dair birikimi kendine özgü sunumu pozitif enerjisi gibi özellikleriyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Zeynep Sena Yönlüer adını gelecekte de sıkça duyacağız. 

Cansu Canbaz 

Trt Haber’in özellikle dış haberlerdeki başarısıyla dikkat çeken muhabiri Cansu Canbaz Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. Daha üniversite yıllarında eğitimiyle eş zamanlı olarak medya çalışmalarına başlayan Cansu Canbaz üniversite yaz döneminde Cnn Türk’de çalışmalar yaptı. Burada çok önemli isimlerle beraber çalışma imkanı buldu. Başkent İletişim Bilimleri’nden spikerlik ve sunuculuk eğitimi de alan Cansu Canbaz bir süre farklı kanallarda haber spikerliği de yaptı. Daha sonra TRT bünyesinde çalışmaya başlayan Cansu Canbaz yurtdışında muhabir olarak görev aldı. Yakın zamanda BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Sayın Espen Eide ile özel röportaj gerçekleştiren bugüne kadar yurtiçinde ve yurtdışında çok önemli isimlerle özel haberlere imza atan Cansu Canbaz eğitimiyle bütünleştirdiği bu mesleğe dair çok yönlü birikimi , kendine özgü haberciliği , pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekiyor. Cansu Canbaz tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir. 

Şafak Tan 

1992 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve ortaokul dönemini tamamladıktan sonra lise öğrenimime Bodrum'da devam etti. Antalya Akdeniz Üniversitesinde İşletme Yönetimi okudu. İlkokul yıllarından beri müzik ile ilgilenmeye ve eğitim almaya başladı. İlk iş deneyimine, Bodrum'da yaz tatillerini değerlendirmek için su sporları yaparak başladı ve ardından eğlence ve animasyon sektörüne geçiş yaptı. Belli bir süre sonra Bodrum'un ünlü gece klüplerinde Mc'lik yapmaya başladı. Büyük öğrenci festivallerle ünlü isimler ile birlikte sahne aldı. 

2014 yılında Aranjör İshak Şık ile birlikte ilk profesyonel müzik çalışmalarıma başladı. 2017 Mayıs ayında söz -müzik Tümay'a ve Aranjesi İshak Şık'a ait olan "Kendine İyi Bak" isimli şarkıyı çıkardı. Şafak Tan Önümüzdeki yıl içinde yeni bir albüm çalışmasına şimdiden başladı. Şafak Tan ismini önümüzdeki günlerde daha sık duyacağız.